www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kaltēti āboli | |
Šeku reku vasara i cauri un klāt
rudens ar lielo rudens āboļu kaudzi ... ēst āboļus var bet tāpat maisiem paliek pāri - un ko nu darīs ? un elegantākais un vienkāršākais ko izdarīt ir sakaltēt āboļus ziemai ... dara to visādi, bet man gadiem iegājies šāds vienkāršs veids ... ko tad mums vajag ? |
|
Kaltēšanas priekiem gādājam : 1. Āboļi 2. Šķīvītis ar sālsūdeni 3. Griežamais asmens vai ass nazis 4. Cepeškrāsns ar lērumu redelēm Izšķīdinam jau laikus šķīvītī štengrāku sālsūdeni. Nomazgājam āboļus lai ir tīri un nevainīgi ... un švīkš švāks sagriežam rimbuļos |
|
un tagad negaidot sametam tos sālsūdenī - kam to vajag
? a tam, lai āboli kaltējot saglabātu savu krāsu un nepaliktu kakaini brūni |
|
un liekam āboļu ripuļus cepeškrāsnī uz redelēm vienu blakus otram vai pusotrā kārtiņā ... |
|
un slēdzam cepeškrāsni žāvēšanās
režīmā jebšu "ar roku" uz 80C (tieši 80C nivairāk nimazāk) un ejam darīt ikdienas darbus pēc stundiņām 3-4-5cām precīzi HVZ pateikt - te viss no ripuļu biezuma un āboļu sugas karājas āboļi būs izkaltuši un uzglabājami papīra turzā ziemai ... kā redzam nekā sarežģīta un darbs tik uz 10mit minūtēm ... |
|
šīs veģētārās izvirtības ar neizprani vēroja gaļēdājs Bonga ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |