www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kaltēti āboli
 
Šeku reku vasara i cauri un klāt rudens ar lielo rudens āboļu kaudzi ...
ēst āboļus var bet tāpat maisiem paliek pāri - un ko nu darīs ?
un elegantākais un vienkāršākais ko izdarīt ir sakaltēt āboļus ziemai ...
dara to visādi, bet man gadiem iegājies šāds vienkāršs veids ...

ko tad mums vajag ?
 
Kaltēti āboli
 
Akcija
 
Kaltēšanas priekiem gādājam :

1. Āboļi
2. Šķīvītis ar sālsūdeni
3. Griežamais asmens vai ass nazis
4. Cepeškrāsns ar lērumu redelēm

Izšķīdinam jau laikus šķīvītī štengrāku sālsūdeni.


Nomazgājam āboļus lai ir tīri un nevainīgi ...

un švīkš švāks sagriežam rimbuļos
 
Stumiņš
 
un tagad negaidot sametam tos sālsūdenī - kam to vajag ?
a tam, lai āboli kaltējot saglabātu savu krāsu un nepaliktu kakaini brūni
 
Kaltēti āboli
 
un liekam āboļu ripuļus cepeškrāsnī uz redelēm
vienu blakus otram vai pusotrā kārtiņā ...
 
Kaltēti āboli
 
un slēdzam cepeškrāsni žāvēšanās režīmā
jebšu "ar roku" uz 80C (tieši 80C nivairāk nimazāk)
un ejam darīt ikdienas darbus

pēc stundiņām 3-4-5cām
precīzi HVZ pateikt - te viss no ripuļu biezuma un āboļu sugas karājas
āboļi būs izkaltuši un uzglabājami papīra turzā ziemai ...

kā redzam nekā sarežģīta un darbs tik uz 10mit minūtēm ...
 
Kaltēti āboli
 
 
šīs veģētārās izvirtības ar neizprani vēroja gaļēdājs Bonga ...
 
Stulomiņš
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv