www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Rudens atkal klāt un omes dārzā "Gramšteina āboļu" pilns ...
Nekādas ķīmijas, 100% dabīga manta un aromāts !

Šoreizīt, paralēli klasiskam ābolu biezenim, tapa ziemas krājumiem kas specifiskāks - āboli ar iebiezināto pienu.

Recepte vienkārša, bet ir divi knifi :
cukuru apzināti izvēlējos farīna - tas dos gan specifiskāku saldumu, gan piešķirs toni
blenderis ir obligāts nosacījums, jo šoreiz āboli ir jāsakuļ viendabīgā pastā.

Lasam āboļus un atiet ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Akcija
 
Sastāvdaļas uz 5l grāpi: apmēram 3kg ābolu, iebiezinātā piena ar cukuru bundžiņa un farīna cukura paka.


Cukuru var likt arī parasto, bet tad rezultāts būs tāds nedabīgi balts biezenis,
man patīk, kad rezultāts ir tādā zeltainā tonī un salduma nianse arī šim farīna cukuram ir pilnīgi cita !

Cukura daudzums kā tāds karājas visnotaļ no katra paša garšas,
šogad rudens uznāca maucīgi agri un āboļi tādi skābenāki iraida tamdēļ liku visu puskilo paciņu.


Noskalojam āboļus ...
  
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Ieliekam cepenē burkas un uzkarsējam līdz 200C - lai baciļi apsprāgst ...

lai burkas lēnām atdziest ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Graizam ābolus daiviņās - izgriežam laukā serdi un nomizojam ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Griežam un mizojam ābolus līdz 5litru grāpis ir pilns
pielejam glāzi ūdens

un liekam uz vidēji zemas uguns - elektroriņķim kādi 2-3/6ši

te galvenais, lai karstums nav pārlieku liels, jo tad "pieraus klāt"
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Vāku virsū un lai viss "sutinās" kādu pusotru stundu ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Pēc pusotras stundas āboļi jau ir izšķīduši biezenī ...

beram klāt farīna cukura paku
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Visu rūpīgi samaisam

skats patreiz tāds "pasūdīgs", bet tā tam jābūt, jo vēl nāks piena baltums !
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Ņemam blenderkātu un atiet darbs.

Rūpīgi visu sakuļam viendabīgā pastā.
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Lejam klāt iebiezinātā piena bundžu ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Atkal blenderējam - uzreiz manam kā uzlabojas krāsas tonis ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Paralēli uzvāram burku vākus - lai baciļiem kirdih...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Lejam karsto āboļu pastu burkās - daram uzmanīgi "ka nesasprāgst"

ievērojām cik ābolu pastai ir zeltaina krāsa ? ot tieši tamdēļ farīna cukurs arī tapa izvēlēts !

šī cukura tumšums kopā ar iebiezinātā piena baltumu ideāli saskan un rezultāts ir apetīlīgs tonis nevis blāva pļecka ...
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Vākus virsū, bet neaizskrūvējam, un liekam burkas cepenē pasterizēšanas režīmā (tas ir 80-95C) uz vismaz stundu

var jau iztikt bez pasterizēšanas un glabāt burkas vēsā pagrabā, bet ko darīt pilsētbērnam kam nav šāda pagraba ?
un ledusskapis arī nav bezizmēra ?

labāk tomēr kārtīgi visu izkarsēt un tad burkas var stāvēt virtuves skapītī bez liekiem kreņķiem !
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Pēc stundas aizgriežam vākus, izslēdzam cepeni un lai burkas dabīgi tajā atdziest ...

Āboli ar iebiezināto pienu ziemai ir gatavi !
Zeltaina, salda ābolu pasta - ideāla manta pie brokastu pankūkām !
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
 
Pele paliek pele !
 
Āboli ar iebiezināto pienu
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv