www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Āboli ar iebiezināto pienu | |
Rudens atkal klāt un omes dārzā "Gramšteina āboļu" pilns ... Nekādas ķīmijas, 100% dabīga manta un aromāts ! Šoreizīt, paralēli klasiskam ābolu biezenim, tapa ziemas krājumiem kas specifiskāks - āboli ar iebiezināto pienu. Recepte vienkārša, bet ir divi knifi : cukuru apzināti izvēlējos farīna - tas dos gan specifiskāku saldumu, gan piešķirs toni blenderis ir obligāts nosacījums, jo šoreiz āboli ir jāsakuļ viendabīgā pastā. Lasam āboļus un atiet ... |
|
Sastāvdaļas uz 5l grāpi: apmēram
3kg ābolu, iebiezinātā piena ar cukuru bundžiņa un farīna cukura
paka. Cukuru var likt arī parasto, bet tad rezultāts būs tāds nedabīgi balts biezenis, man patīk, kad rezultāts ir tādā zeltainā tonī un salduma nianse arī šim farīna cukuram ir pilnīgi cita ! Cukura daudzums kā tāds karājas visnotaļ no katra paša garšas, šogad rudens uznāca maucīgi agri un āboļi tādi skābenāki iraida tamdēļ liku visu puskilo paciņu. Noskalojam āboļus ... |
|
Ieliekam cepenē burkas un uzkarsējam līdz 200C - lai baciļi
apsprāgst ... lai burkas lēnām atdziest ... |
|
Graizam ābolus daiviņās - izgriežam laukā serdi un nomizojam ... | |
Griežam un mizojam ābolus līdz 5litru grāpis ir pilns pielejam glāzi ūdens un liekam uz vidēji zemas uguns - elektroriņķim kādi 2-3/6ši te galvenais, lai karstums nav pārlieku liels, jo tad "pieraus klāt" |
|
Vāku virsū un lai viss "sutinās" kādu pusotru stundu ... | |
Pēc pusotras stundas āboļi jau ir izšķīduši biezenī ... beram klāt farīna cukura paku |
|
Visu rūpīgi samaisam skats patreiz tāds "pasūdīgs", bet tā tam jābūt, jo vēl nāks piena baltums ! |
|
Ņemam blenderkātu un atiet darbs. Rūpīgi visu sakuļam viendabīgā pastā. |
|
Lejam klāt iebiezinātā piena bundžu ... | |
Atkal blenderējam - uzreiz manam kā uzlabojas krāsas tonis ... | |
Paralēli uzvāram burku vākus - lai baciļiem kirdih... | |
Lejam karsto āboļu pastu burkās - daram uzmanīgi "ka
nesasprāgst" ievērojām cik ābolu pastai ir zeltaina krāsa ? ot tieši tamdēļ farīna cukurs arī tapa izvēlēts ! šī cukura tumšums kopā ar iebiezinātā piena baltumu ideāli saskan un rezultāts ir apetīlīgs tonis nevis blāva pļecka ... |
|
Vākus virsū, bet neaizskrūvējam, un liekam burkas cepenē
pasterizēšanas režīmā (tas ir 80-95C) uz vismaz stundu var jau iztikt bez pasterizēšanas un glabāt burkas vēsā pagrabā, bet ko darīt pilsētbērnam kam nav šāda pagraba ? un ledusskapis arī nav bezizmēra ? labāk tomēr kārtīgi visu izkarsēt un tad burkas var stāvēt virtuves skapītī bez liekiem kreņķiem ! |
|
Pēc stundas aizgriežam vākus, izslēdzam cepeni un lai burkas
dabīgi tajā atdziest ... Āboli ar iebiezināto pienu ziemai ir gatavi ! Zeltaina, salda ābolu pasta - ideāla manta pie brokastu pankūkām ! |
|
Pele paliek pele ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |