www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Ābolu sula
 
Rudens iet uz galu, ziemas sniegi tuvojas ...
a ko ziemā darīt ? īpaši vakaros, kad pa dienu noskraidījies riņķī apkārt un pārsalis līdz kaulam ?...
takš, ka iešmigot "siltumam"
un ja vēl savējā sula, tad vakara skrūvi uztaisīt ir svēta lieta !!!

Vācam āboļus un sākam ...
 
Ābolu sula
 
Akcija
 
Šoreiz netiks gatavots nekāds tur "sulas dzēriens",
taisam tīru sulu bez nekādām papildus piedevām

tikai 100% tīra sula,
jā, var gadīties skābāki āboļi, bet arī skābāks drinks ir tā vērts.

Galvenais kas ir vajadzīgs :
āboli - Antonovka ģeld ideāli
laba suluspiede - šis darbs nav pāris āboļus samalt
siets ar marli - lai liekās čagas nokāstu
lērums ar burkām - ideāli noder aizvalcējamās trejlitrenes


Lasam ābolus un rūpīgi noskalojam
  
Ābolu sula
 
slēdzam suluspiedi un atiet spaidudarbi ...
 
Ābolu sula
 
izpiesto sulu nokāšam caur marli grāpītī

tas dos garantiju, ka visas liekās čagas taps aizvāktas un sula būs cik nu vien var tīra
 
Ābolu sula
 
Liekam sulas grāpi uz uguns

visizdevīgāk protamiski ir izmantot malkas plīti, īpaši, ja sula tiek taisīta desmitu-desmitos litru

sulu sildot sāks parādīties putas - tās nosmeļam papildus "dzidrumam"

sulai ir jāpanāk stadija, kad sula sāk gandrīz-gandrīz vārīties, tāda maza burbuļošana
 
Ābolu sula
 
paralēli uzvāram parastu ūdeni burku pasterizēšanai
 
Ābolu sula
 
ņemam tīru burku ar vāciņu un uzmanīgi, vispirms pa mazam, pa mazam, bet tā kārtīgi aplaistam, izskalojam ar verdošu ūdeni

kāpēc neizkarsēju burkas cepenē?, jo trejlitrenes perfekti pašas pasterizēsies no sapildītās sulas karstuma
 
Ābolu sula
 
līdz ko sula ir izkarsēta, ka sāk jau ar sīkiem burbulīšiem vārīties - tas ir tā ap 95C

lejam sulu trejlitrenē - tā kā trejlitrene ir tik tikko izskalota ar verdošu ūdeni, tad var neuztraukties par plīšanu
 
Ābolu sula
 
fiksi valcējam burkai vāku ciet, te galvenais ir nepārcensties, lai stikla malas nesaplīst ...
 
Ābolu sula
 
karstās burkas liekam gultā dusēt
 
Ābolu sula
 
kārtīgi nosedzam ar segu un lai guļ viss "uz nakti",
sega garantēs papildus siltumizolāciju un sula lēnāk atdzisīs perfekti pasterizējoties

pie kam šādi "zemsegas noturētas" šīs burkas pat neprasa pagrabu - glabāsies tāpat virtuves skapītī
 
Ābolu sula
 
burku ierinda ziemai gatava - tīra un neviltota manta ...
 
Ābolu sula
 
 
Namsaimniece Beka izbauda pēdējās siltās rudens dienas ...
 
Ābolu sula
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv