www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ābolu sula | |
Rudens iet uz galu, ziemas sniegi tuvojas ... a ko ziemā darīt ? īpaši vakaros, kad pa dienu noskraidījies riņķī apkārt un pārsalis līdz kaulam ?... takš, ka iešmigot "siltumam" un ja vēl savējā sula, tad vakara skrūvi uztaisīt ir svēta lieta !!! Vācam āboļus un sākam ... |
|
|
|
Šoreiz netiks gatavots nekāds tur
"sulas dzēriens", taisam tīru sulu bez nekādām papildus piedevām tikai 100% tīra sula, jā, var gadīties skābāki āboļi, bet arī skābāks drinks ir tā vērts. Galvenais kas ir vajadzīgs : āboli - Antonovka ģeld ideāli laba suluspiede - šis darbs nav pāris āboļus samalt siets ar marli - lai liekās čagas nokāstu lērums ar burkām - ideāli noder aizvalcējamās trejlitrenes Lasam ābolus un rūpīgi noskalojam |
|
slēdzam suluspiedi un atiet spaidudarbi ... | |
izpiesto sulu nokāšam caur marli grāpītī tas dos garantiju, ka visas liekās čagas taps aizvāktas un sula būs cik nu vien var tīra |
|
Liekam sulas grāpi uz uguns visizdevīgāk protamiski ir izmantot malkas plīti, īpaši, ja sula tiek taisīta desmitu-desmitos litru sulu sildot sāks parādīties putas - tās nosmeļam papildus "dzidrumam" sulai ir jāpanāk stadija, kad sula sāk gandrīz-gandrīz vārīties, tāda maza burbuļošana |
|
paralēli uzvāram parastu ūdeni burku pasterizēšanai | |
ņemam tīru burku ar vāciņu un uzmanīgi, vispirms
pa mazam, pa mazam, bet tā kārtīgi aplaistam, izskalojam ar
verdošu ūdeni kāpēc neizkarsēju burkas cepenē?, jo trejlitrenes perfekti pašas pasterizēsies no sapildītās sulas karstuma |
|
līdz ko sula ir izkarsēta, ka sāk jau ar sīkiem
burbulīšiem vārīties - tas ir tā ap 95C lejam sulu trejlitrenē - tā kā trejlitrene ir tik tikko izskalota ar verdošu ūdeni, tad var neuztraukties par plīšanu |
|
fiksi valcējam burkai vāku ciet, te galvenais ir nepārcensties, lai stikla malas nesaplīst ... | |
karstās burkas liekam gultā dusēt | |
kārtīgi nosedzam ar segu un lai guļ viss "uz
nakti", sega garantēs papildus siltumizolāciju un sula lēnāk atdzisīs perfekti pasterizējoties pie kam šādi "zemsegas noturētas" šīs burkas pat neprasa pagrabu - glabāsies tāpat virtuves skapītī |
|
burku ierinda ziemai gatava - tīra un neviltota manta ... | |
Namsaimniece Beka izbauda pēdējās siltās rudens dienas ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |