www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Aiva ar jēru
 
Aug uz pasaules tāds bumbulis, kam aiva vārdā ...

Saldiskābisūcviņzinkāsnosaukt pēc garšas, bet kas galvenais - ļoti labi iet kopā ar gaļu sautējumos.

Vistu ar skābiem āboliem pildam ? Tad nu šoreiz sautēsim jēru ar aivu kopā ...

Ķeramies lietai klāt ...
 
Aiva ar jēru
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. kāds kilo jēra gaļas - pamatam
2. 3-4ras aivas - specifikai
3. sīpoli - garšai
4. ķiploks - smārdam
5. burkāns - krāsai
6. čili pipars - asumam
7. bārbeles ogas - skābumam
8. romas ķimenes - smeķim
sāls, rupjie pipari un kāda zaļbarība fonā, mazliet eļļas ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu jēra gaļas pārbaudi ...
 
Aiva ar jēru
 
Atkaulojam jēra gaļu, sadalot to kumosa lieluma gabalos ...
 
Aiva ar jēru
 
Lielā sautēšanas grāpī lejam kādu labu žļurku eļļas un metam jēra kaulus apgrauzdēties - tas piedos eļļai specifisku smārdu ... Zem grāpja turam kārtīgu uguni...
 
Aiva ar jēru
 
liekam gaļu maliņā un nomizojam, sagriežam aivu gluži kā parastu ābolu...
 
Aiva ar jēru
 
apmēram vienādās daļās sagriežam vienu burkānu un attiecīgi tikpat sīpolu
 
Aiva ar jēru
 
kamēr mizojām aivu un griezām burkānus ar sīpoliem, kauli jau ir apgrauzdējušies un savu smeķi atdevuši eļļai - ķeselējam kaulus no grāpja laukā ...
 
Aiva ar jēru
 
beram grāpī jēra gaļu ...
 
Aiva ar jēru
 
izklājam pa grāpja dibenu jēra gabalus un ļaujam tiem viegli apcepties
 
Aiva ar jēru
 
viegli sastampājam tējkaroti romas ķimeņu un ņemam sauju bārbeles ogu ...
 
Aiva ar jēru
 
romas ķimenes un bārbeles ogas speram jēra gaļai klāt ...
 
Aiva ar jēru ..
 
pievienojam burkānus un sīpolu ...
 
Aiva ar jēru
 
laiku pa laikam apmaisam visu un noķeram mirkli, kad sīpoli izšķīst un burkāni sāk lipt klāt gaļai
 
Aiva ar jēru
 
beram sautējumam klāt aivu - tiesa, sagriezu bik vēl sīkākos gabalos, "lai atbilst gaļas gabaliem" ...
 
Aiva ar jēru
 
visu samaisam ...
 
Aiva ar jēru
 
pielejam ūdeni, "lai nosedz", pieliekam čilī piparu un ķiploku ...

nelielu uguni apakšā
 
Aiva ar jēru
 
un, viegli virstot, ļaujam ūdenim minūšu 30-40 laikā izgaist, radot perfektāko jēra gaļas un aivas sautējumu
 
Aiva ar jēru
 
kad ūdens noviris, ēdamais ir gatavs ....

pie kam neko papildus tas neprasa - aiva pati kalpos "kartupeļu" vietā ...
 
Aiva ar jēru
 
uz šķīvja un smalku zaļbarību pa virsu ...
 
Aiva ar jēru
 
sulīga jēra gaļas gabali un aiva ko iekost - mmmmmm
 
Aiva ar jēru
 
 
Jērs bij lāāāāāāps ...
 
Aiva ar jēru
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv