www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Aknas ar piparmētrām
 
Pavasaris ....
pirmās siltās nedēļas un piparmētras jau pilnā sparā dobēs saaugušas
un, kā gadies kā ne, liellopu akna arī ledusskapī atrodas- ideāli saderīgs pāris ...

Aknas mēdz gatavot dažādi - sautēt, malt, panēt, bet šoreiz gatavosim tīras aknas, apspēlējot un izceļot to garšu.
Pamats būs maigas aknas, piparmētru "vēsums" un sīpolu smeķis. Piedevās izvēlamies paši, ko gribam.

ķeramies klāt ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
Akcija
 
vajadzīgs :

1. svaigas liellopa aknas kāds puskilo - ņammai
2. svaigi plūktas piparmētras - smeķim
3. šalotes sīpoli - asumam
4. ķiploks - aromam
5. piens - marinādei
rīsi vai kartupeļi - paši izvēlamies, ko nu liksim klāt
un garšvielas - rozā pipari, ķimenes, koriandrs, anīss

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga viec rūpīgu aknu pārbaudi
 
Aknas ar piparmētrām
 
Ņemam aknu gabalu un - ko redzam ?

redzam to, ka aknām apkārt ir plēve - no tās ir obligāti jātiek vaļā ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
saķeram plēvi aiz viena stūra un plēšam nost
 
Aknas ar piparmētrām
 
tāpat no otras puses noplēšam plēvi nost
lai paliek tikai tīra akna
 
Aknas ar piparmētrām
 
tagad griežam aknu apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs
 
 Aknas ar piparmētrām
 
šķēles sagriežam smalkākos gabalos, lai sanāk kumosa lieluma gabali,
ja pa vidam kāda cīpsla gadās, to izgriežam
 
Aknas ar piparmētrām
 
metam aknas bļodā
 
Aknas ar piparmētrām
 
un pārlejam ar pienu, lai tagdiņ kādu stundu/divas aknas izmirkst pienā
tas dos īdeālu mīkstumu un garšu
 
Aknas ar piparmētrām
 
kamēr aknas mērcējas pienā, sagatavosim garšvielas
šoreiz visam jābūt smalki saberztam, tamdēļ ņemam piestu
 
Aknas ar piparmētrām
 
izobam no anīsa kādas četras piecas sēklas - anīss, kopā ar pa virsu uzbērtājām piparmētrām, dos ideālu garšu
 
Aknas ar piparmētrām
 
ķiemenes, rozā pipari, anīss un mazliet koriandra
 
Aknas ar piparmētrām
 
visu kārtīgi sastampājam
 
Aknas ar piparmētrām
 
līdz garšvielas ēdienam gatavas ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
ņemam šalotes sīpolus - kamdēļ tos ?
a tiem tāda "maigāka" garša nekā parastajiem sīpoliem-vulgaris
 
Aknas ar piparmētrām
 
mizojam un griežam
 
Aknas ar piparmētrām
 
viegli sakapājam
 
Aknas ar piparmētrām
 
nolobam piecas ķiplokdaivas
 
Aknas ar piparmētrām
 
smalki sakapājam
 
Aknas ar piparmētrām
 
ņemam aknas laukā no piena - tās ir kļuvušas ievērojami gaišākas un būs daudz maigākas pēc garšas
 
Aknas ar piparmētrām
 
uzkarsējam palielā karstumā pannu ar nedaudz eļļas
 
Aknas ar piparmētrām
 
un metam aknas cepties
laiku pa laikam apgrozot
 
Aknas ar piparmētrām
 
kad aknas jau kļūst zeltainas
  
Aknas ar piparmētrām
 
beram virsū svaigi pagatavoto garšvielu maisījumu un sāli , cik nu kuram prasās
 
Aknas ar piparmētrām
 
piešaujam ķiplokus
 
Aknas ar piparmētrām
 
un šalotes sīpoli pa virsu
 
Aknas ar piparmētrām
  
šalotes sīpoli burtiski minūtes/divu laikā sacepsies

aknas nu ir gandrīz gatavas
 
Aknas ar piparmētrām
 
palicis pats noslēgums - uzbērt aknām pa virsu ...

svaigi plūktas piparmētras
 
Aknas ar piparmētrām
 
smalki sašņikājam piparmētras un apberam visu ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
Pie aknām liekam, kas nu kuram garšo - šoreiz rīsi ar mērcīti

Ņammā !!
 
Aknas ar piparmētrām
 
Perfekti maigas un aromātiskas akniņas ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
 
Saimniek - es te tā bikucīt uzēdu saproties ...
 
Aknas ar piparmētrām
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv