www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Aknas ar piparmētrām | |
Pavasaris .... pirmās siltās nedēļas un piparmētras jau pilnā sparā dobēs saaugušas un, kā gadies kā ne, liellopu akna arī ledusskapī atrodas- ideāli saderīgs pāris ... Aknas mēdz gatavot dažādi - sautēt, malt, panēt, bet šoreiz gatavosim tīras aknas, apspēlējot un izceļot to garšu. Pamats būs maigas aknas, piparmētru "vēsums" un sīpolu smeķis. Piedevās izvēlamies paši, ko gribam. ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs : 1. svaigas liellopa aknas kāds puskilo - ņammai 2. svaigi plūktas piparmētras - smeķim 3. šalotes sīpoli - asumam 4. ķiploks - aromam 5. piens - marinādei rīsi vai kartupeļi - paši izvēlamies, ko nu liksim klāt un garšvielas - rozā pipari, ķimenes, koriandrs, anīss Pārtikas ģenerālinspektors Bonga viec rūpīgu aknu pārbaudi |
|
|
|
Ņemam aknu gabalu un - ko redzam ? redzam to, ka aknām apkārt ir plēve - no tās ir obligāti jātiek vaļā ... |
|
|
|
saķeram plēvi aiz viena stūra un plēšam nost |
|
|
|
tāpat no otras puses noplēšam plēvi nost lai paliek tikai tīra akna |
|
|
|
tagad griežam aknu apmēram pusotru centimetru biezās šķēlēs | |
|
|
šķēles sagriežam smalkākos gabalos, lai sanāk kumosa lieluma gabali, ja pa vidam kāda cīpsla gadās, to izgriežam |
|
|
|
metam aknas bļodā | |
|
|
un pārlejam ar pienu, lai tagdiņ kādu stundu/divas aknas izmirkst pienā tas dos īdeālu mīkstumu un garšu |
|
kamēr aknas mērcējas pienā, sagatavosim garšvielas šoreiz visam jābūt smalki saberztam, tamdēļ ņemam piestu |
|
|
|
izobam no anīsa kādas četras piecas sēklas - anīss, kopā ar pa virsu uzbērtājām piparmētrām, dos ideālu garšu | |
|
|
ķiemenes, rozā pipari, anīss un mazliet koriandra | |
|
|
visu kārtīgi sastampājam | |
|
|
līdz garšvielas ēdienam gatavas ... | |
|
|
ņemam šalotes sīpolus - kamdēļ tos ? a tiem tāda "maigāka" garša nekā parastajiem sīpoliem-vulgaris |
|
|
|
mizojam un griežam | |
|
|
viegli sakapājam | |
|
|
nolobam piecas ķiplokdaivas | |
|
|
smalki sakapājam | |
|
|
ņemam aknas laukā no piena - tās ir kļuvušas ievērojami gaišākas un būs daudz maigākas pēc garšas | |
|
|
uzkarsējam palielā karstumā pannu ar nedaudz eļļas | |
|
|
un metam aknas cepties laiku pa laikam apgrozot |
|
|
|
kad aknas jau kļūst zeltainas | |
beram virsū svaigi pagatavoto garšvielu maisījumu un sāli , cik nu kuram prasās | |
piešaujam ķiplokus | |
un šalotes sīpoli pa virsu | |
šalotes sīpoli burtiski minūtes/divu laikā sacepsies aknas nu ir gandrīz gatavas |
|
palicis pats noslēgums - uzbērt aknām pa virsu ... svaigi plūktas piparmētras |
|
smalki sašņikājam piparmētras un apberam visu ... | |
Pie aknām liekam, kas nu kuram garšo - šoreiz rīsi ar mērcīti Ņammā !! |
|
Perfekti maigas un aromātiskas akniņas ... | |
Saimniek - es te tā bikucīt uzēdu saproties ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |