www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Aknu plācenīši
 
Plācenīši, plācenīši no aknām gatavoti - ģeld gan siltā veidā, gan kā auksta zācene.

Vienkārši pagatavojams ēdiens un daudz darba arī neprasa, bet viena lieta gan ir jāievēro,
aknām ir jābūt svaigām, tamdēļ pērkam tās pie tiešām uzticama pārdevēja.

Kādas aknas lietot ? tas no katra paša garšas karājas - cūcis, teļš, jērs ... galvenais ir svaigums !

Aunam kājas un čāpojam uz tirgu ...
 
Aknu plācenīši
 
Sastāvdaļas:
1. kāds kilo aknu - pamatam
2. litrs piena - mērcēšanai
3. divi/treji kartupeļi - masai
4. laba rīvmaize - piedevai
5. sīpols - asumam
6. ola - noturībai
burkāns, zaļbarība, melnie pipari, smaržīgie pipari, lauru lapa, sāls ...

vispirms liekam vārīties ar visu mizu kartupeļus, piesperam klāt smaržīgo piparu un lauru lapu aromam ...

kad kartupeļi būs gandrīz gatavi, piemetam klāt arī vienu burkānu lai bikucīt apvārās ...
 
Aknu plācenīši
 
kamēr tupeņi vāras - sagatavojam aknas ...

visupirms nolobam aknām nost plēves ...
 
Aknu plācenīši
 
sagriežam aknas malšanas lieluma gabalos ...
 
Aknu plācenīši
 
liekam aknas bļodā un lejam pāri pienu - šāda "stundiņas" mērcēšana piedos aknām izteiktu mīkstumu ...
 
Aknu plācenīši
 
kamēr aknas mērcējas kartupeļi un burkāns ir novārījušies ...

liekam maliņā lai atdziest un nomizojam
 
Aknu plācenīši
 
uz rupjās rīves sarīvējam burkānu un kartupeļus ...

šī kartupeļu un burkāna masa piedos plācenīšiem izteiktu "porainību" un paglābs no sīkstuma ...
 
Aknu plācenīši
 
tikmēr skatam kā piens ir iekrāsojies "izvelkot" aknas...
 
Aknu plācenīši
 
nokāšam aknas un sagatavojam vienu sīpolu malšanas darbiem ...
 
Aknu plācenīši
 
stellējam gaļas mašīnu, iesitam pie masas vienu pautiņu un atiet malšanas darbi ...

aknas maļas ļoti viegli un kilo samalt ir minūtes jautājums ...
 
Aknu plācenīši
 
beram masai klāt kādu pusglāzi rīvmaizes ...

sāls un svaigi malti melnie pipari ...
 
Aknu plācenīši ..
 
visu rūpīgi samaisam, līdz esam ieguvuši "biezas pļeckas" konsistenci ...
 
Aknu plācenīši
 
uzkarsējam pannu uz vidēju karstumu, eļļas šļurku vai svieksta pikuci taukvielai ...

un lejam ar karoti aknu masu nelielu plācenīšu veidā
 
Aknu plācenīši
 
pēc 2-3 minūtēm apgriežam apcept otru pusi ...
 
Aknu plācenīši
 
cepam, cepam, cepam līdz lielais šķīvis ar plāceņiem ir gatavs ...

ēdami gan sitā veidā, gan kā auksta uzkoda ...
 
Aknu plācenīši
 
kamēr silts, kādu zirnīti klāt, krējums un zaļbarība pa virsu ...

mīksti un gaisīgi aknu plācenīši - njammm
 
Aknu plācenīši
 
 
ehhh divkājainie žmogi - paši rij aknas, bet Kaķim tik mazu gabaliņu iedod ...
 
Aknu plācenīši
  

www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv