www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Aknu plācenīši | |
Plācenīši, plācenīši no aknām gatavoti - ģeld gan siltā veidā, gan kā auksta zācene. Vienkārši pagatavojams ēdiens un daudz darba arī neprasa, bet viena lieta gan ir jāievēro, aknām ir jābūt svaigām, tamdēļ pērkam tās pie tiešām uzticama pārdevēja. Kādas aknas lietot ? tas no katra paša garšas karājas - cūcis, teļš, jērs ... galvenais ir svaigums ! Aunam kājas un čāpojam uz tirgu ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. kāds kilo aknu - pamatam 2. litrs piena - mērcēšanai 3. divi/treji kartupeļi - masai 4. laba rīvmaize - piedevai 5. sīpols - asumam 6. ola - noturībai burkāns, zaļbarība, melnie pipari, smaržīgie pipari, lauru lapa, sāls ... vispirms liekam vārīties ar visu mizu kartupeļus, piesperam klāt smaržīgo piparu un lauru lapu aromam ... kad kartupeļi būs gandrīz gatavi, piemetam klāt arī vienu burkānu lai bikucīt apvārās ... |
|
|
|
kamēr tupeņi vāras - sagatavojam aknas ... visupirms nolobam aknām nost plēves ... |
|
|
|
sagriežam aknas malšanas lieluma gabalos ... |
|
|
|
liekam aknas bļodā un lejam pāri pienu - šāda "stundiņas" mērcēšana piedos aknām izteiktu mīkstumu ... | |
|
|
kamēr aknas mērcējas kartupeļi un burkāns ir novārījušies ... liekam maliņā lai atdziest un nomizojam |
|
|
|
uz rupjās rīves sarīvējam burkānu un kartupeļus ... šī kartupeļu un burkāna masa piedos plācenīšiem izteiktu "porainību" un paglābs no sīkstuma ... |
|
|
|
tikmēr skatam kā piens ir iekrāsojies "izvelkot" aknas... | |
|
|
nokāšam aknas un sagatavojam vienu sīpolu malšanas darbiem ... |
|
|
|
stellējam gaļas mašīnu, iesitam pie masas vienu pautiņu un atiet malšanas darbi ... aknas maļas ļoti viegli un kilo samalt ir minūtes jautājums ... |
|
|
|
beram masai klāt kādu pusglāzi rīvmaizes ... sāls un svaigi malti melnie pipari ... |
|
|
|
visu rūpīgi samaisam, līdz esam ieguvuši "biezas pļeckas" konsistenci ... |
|
|
|
uzkarsējam pannu uz vidēju karstumu, eļļas šļurku vai svieksta pikuci taukvielai ... un lejam ar karoti aknu masu nelielu plācenīšu veidā |
|
|
|
pēc 2-3 minūtēm apgriežam apcept otru pusi ... | |
|
|
cepam, cepam, cepam līdz lielais šķīvis ar plāceņiem ir gatavs ... ēdami gan sitā veidā, gan kā auksta uzkoda ... |
|
|
|
kamēr silts, kādu zirnīti klāt, krējums un zaļbarība pa virsu ... mīksti un gaisīgi aknu plācenīši - njammm |
|
|
|
ehhh divkājainie žmogi - paši rij aknas, bet Kaķim tik mazu gabaliņu iedod ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |