www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Anšovu salāti | |
Kādu pavasarīgu dienu klīdu pa vietējo pārtikas
bodi, slinki pētīju nopērkamos labumus un sagribējās uzmargot kādus zaļbarībiski pavasarīgus salāteļus. Pie kam nevis kaučkādu veģetāristisku bezgaršību, bet kārtīgus, kreptīgus anšovu bāzētus salātus ar ko dūšu piesiet, šie nebūs maigie sieviešsalātiņi, te gan "garšu jutīs", gan laiks nebūs jātērē. Piecu minūšu darbs un salāti top ... |
|
Sastāvdaļas vienai kārtīgai
salātbļodai: 1. 100g anšovu kārba 2. 150g zaļbarības svaigpaka 3. ķiršu tomāteļi 4. puse sarkanā sīpola 5. puse citrona 6. kaperi 7. rīvēts cietais siers 8. olīveļļa sāls un melnie pipari fonā ... Principā šiem salātiem der itin'da'jebkāda zaļbarība, kas nu kuram garšo, galvenais lai ir svaiga. Vai nu komplektējam zaļumu izlasi paši, vai ņemam jau gatavu paku. Pakas pērkot ir jāpievērš uzmanība zaļbarības smalkumam, te dažiem patīk lieli zaļumu laksti, man pašam ne īpaši, jo ēdot vislaik jāčakarējas, ka kāds kāts nenokrīt no dakšiņas un goda kreklu neapskādē ... |
|
Sagriežam zaļbarību pastmarkas lieluma gabalos | |
bļodā iekšā ... | |
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic anšovu kvalitātes pārbaudi. | |
Sasmalcinam : kaučkur pusi sarkanā sīpola - sarkanais der labi, jo ir maigāks par "vietējo parasto" kādas divas tējkarotes kaperu - tie dos īpatnēju garšu sauju ķirštomātiņu un pašam ēdiena pamatam sagriežam smalkāk anšovu filejas - marinādi pataupam |
|
visu pie zaļumiem bļodā iekšā | |
Tjūningojam garšu ... citrona sula skābumam anšovu marināde kreptīgumam olīveļļa kā saistviela rīvēts cietais siers specifikai rupji stampāti melnie pipari un sāls cik_nu_kuram_prasās ... |
|
visu viegli sajaucam ... | |
uz šķīvja ... | |
Štengrs zaļbarības salātelis ... | |
Nēēēēēētraucē Kaķim gulēt ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |