www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Auna ribas anšovos
 
Tā nu reiz sagadījās, ka satikās kopā : auna ribas, rozmarīna zari un anšovi.

Parasti jau pieņemts brēkt "fūi smīīīīrd" un cacas jau tādus neēd - figuški
šoreizīt šīs mantas tā vien prasās apvienoties ...

rozmarīns dos izteiktu aromātu
anšovi savu asumu
un auna taukums dos garšai pamata "bāzi"
 
Auna ribas anšovos
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "diviem grauzējiem":
1. kāds kilo ribu
2. pusburciņa aso anšovu
3. rozmarīna zari
4. auna tauku pikucis
no kadra izripojuši sīpoli, melnie pipari un sāls
salātlapa un tomāts - servējumam

Visupirms ņemamies ar taukiem ...
viens no šī ēdiena stūrakmeņiem ir auna tauki - nekādu eļļu, svieKstu - tikai un vienīgi dabīgs auna taukums
un labākais taukums aunam ir kur ? - uz dirsas ! jā, jā tieši auna pakaļā "karājas labums"
krieviem ir labs apzīmējums šim gabalam "kurdjučnoje salo"
šādu mantu veikalos nenopirkt tamdēļ ejam uz tirgu un "mēģinam sarunāt" lai nogriež tauku pikuci
  
Auna ribas anšovos
 
Sagriežam pikuci smalkos gabalos un izkausējam no tiem cepamtraukā taukus ...
 
Auna ribas anšovos
 
kamēr tauki kausējas ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic ribiņu kvalitātes pārbaudi.
 
Auna ribas anšovos
 
Izritinam ribas un "piešaujam aci" cik gabalos tās sagriezt ...
 
Auna ribas anšovos
 
Griežam ribas "lai cepamtraukā ielien"
 
Auna ribas anšovos
 
Izsmeļam auna pakaļas tauku gruzdus ...

tsss tā lai neviena nedzird - vai man teikt, ka tā ir labāka uzkoda pie auksta šnabuļa ?
o paklusām, paklusām "kamēr neredz" iešaunam ...
 
Auna ribas anšovos
 
Kārtīgā karstumā izkausētajos taukos "apraujam" ribām pirmo cepienu - tā lai "brūngana ādiņa"
 
Auna ribas anšovos
 
Kamēr ribas cepas sagriežam pāri lielu sīpolu
 
Auna ribas anšovos
 
Ribu pirmais apcepiens ir gatavs ...
 
Auna ribas anšovos
 
ņemam pusburciņu anšovu - te vislabāk der "asie"
tie bez asuma dos arī savu sāļumu
 
Auna ribas anšovos
 
Beram pie apceptajām ribām sīpolus
rozmarīna zarus
svaigi stampātus melnos piparus
anšovus
sāli - cik_nu_kuram_prasās, bet ar to uzmanīgi, jo anšovi jau paši par sevi ir sāļi
un lejam glāzi ūdens
 
Auna ribas anšovos
 
Vāku virsū, uguni uz vidēju (man elektroriņķim 3/6ši)
un ejam skatīties "filmu par vampīriem"
vismaz kādai pusotrai vai labāk divām stundām ir jāpaiet ...
 
Auna ribas anšovos
 
pēc divām stundām taisam vāku vaļā ....
 
Auna ribas anšovos
 
Ribiņas uz šķīvja !
 
Auna ribas anšovos
 
Aromātiskas, maigas un izteikti specifiskas ribeles ....
 
Auna ribas anšovos
 
 
Nē nu stulbi tie Divkājainie - stundām ilgi čakarēties ? gaļa tak ir jāēd jēla !

veģetārieša Bongas prātojumi ....
 
Auna ribas anšovos
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv