www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Auna ribas anšovos | |
Tā nu reiz sagadījās, ka satikās kopā : auna ribas,
rozmarīna zari un anšovi. Parasti jau pieņemts brēkt "fūi smīīīīrd" un cacas jau tādus neēd - figuški šoreizīt šīs mantas tā vien prasās apvienoties ... rozmarīns dos izteiktu aromātu anšovi savu asumu un auna taukums dos garšai pamata "bāzi" |
|
|
|
Sastāvdaļas "diviem grauzējiem": 1. kāds kilo ribu 2. pusburciņa aso anšovu 3. rozmarīna zari 4. auna tauku pikucis no kadra izripojuši sīpoli, melnie pipari un sāls salātlapa un tomāts - servējumam Visupirms ņemamies ar taukiem ... viens no šī ēdiena stūrakmeņiem ir auna tauki - nekādu eļļu, svieKstu - tikai un vienīgi dabīgs auna taukums un labākais taukums aunam ir kur ? - uz dirsas ! jā, jā tieši auna pakaļā "karājas labums" krieviem ir labs apzīmējums šim gabalam "kurdjučnoje salo" šādu mantu veikalos nenopirkt tamdēļ ejam uz tirgu un "mēģinam sarunāt" lai nogriež tauku pikuci |
|
Sagriežam pikuci smalkos gabalos un izkausējam no tiem cepamtraukā taukus ... | |
kamēr tauki kausējas ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic ribiņu kvalitātes pārbaudi. |
|
Izritinam ribas un "piešaujam aci" cik gabalos tās sagriezt ... | |
Griežam ribas "lai cepamtraukā ielien" | |
Izsmeļam auna pakaļas tauku gruzdus ... tsss tā lai neviena nedzird - vai man teikt, ka tā ir labāka uzkoda pie auksta šnabuļa ? o paklusām, paklusām "kamēr neredz" iešaunam ... |
|
Kārtīgā karstumā izkausētajos taukos "apraujam" ribām pirmo cepienu - tā lai "brūngana ādiņa" | |
Kamēr ribas cepas sagriežam pāri lielu sīpolu | |
Ribu pirmais apcepiens ir gatavs ... | |
ņemam pusburciņu anšovu - te vislabāk der "asie" tie bez asuma dos arī savu sāļumu |
|
Beram pie apceptajām ribām sīpolus rozmarīna zarus svaigi stampātus melnos piparus anšovus sāli - cik_nu_kuram_prasās, bet ar to uzmanīgi, jo anšovi jau paši par sevi ir sāļi un lejam glāzi ūdens |
|
Vāku virsū, uguni uz vidēju (man elektroriņķim 3/6ši) un ejam skatīties "filmu par vampīriem" vismaz kādai pusotrai vai labāk divām stundām ir jāpaiet ... |
|
pēc divām stundām taisam vāku vaļā .... | |
Ribiņas uz šķīvja ! | |
Aromātiskas, maigas un izteikti specifiskas ribeles .... | |
Nē nu stulbi tie Divkājainie - stundām ilgi čakarēties ?
gaļa tak ir jāēd jēla ! veģetārieša Bongas prātojumi .... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |