www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Austersēnes ar vistu | |
Klīstot pa veikalu "iekrita acīs" austersēnes ... Visi jau dikti slavē, bet, godīgi sakot, tādas pelēkas suņsēnes vien ir no paskata ... Ja reiz sēnei nav dižciltīga skata, tad sēne ir "jānoslēpj". Lai top vista ar austersēnēm. Ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs : 1. austersēnes ap 250g - pamata garšai 2. trejas vistu filejas - sātīgumam 3. citrons - skābumam 4. sojas mērce - sīvumam 5. medus - saldumam 6. čili pipars - asumam 7. ingvers - specifikai 8. loki - servējumam pipari un sāls ko klāt piešaut un mazliet cietes (kartupeļu vai kukurūzas) Pirmā lieta ko daram - liekam vārīties vistas filejas piesperot klāt piparus ... |
|
vāram filejas minūtes 20-30mit un liekam maliņā "lai atdziest" | |
kamēr vista dziest, sagatavosim visu pārējo noskalojam zem auksta ūdens austersēnes ... ja godīgi, tad skata nekāda - pelēkas pļeckas |
|
sagriežam sēnes nelielās strēmelēs | |
mizojam ingveru | |
un pieberam sēnēm klāt ... cik daudz ? - tas no paša garšas karājas vieniem ingvers patīk vairāk, citiem mazāk - te ieteikumu nav |
|
sarīvējam nedaudz citrona miziņas, tā dos specifisku rūgtumu ... |
|
piedevas sēnēm sagatavotas ... citronmiza - rūgtumam citrons - skābumam čili pipars - asumam |
|
sagatavosim mērcīti ... ņemam kausiņu ar vistas buljonu ... |
|
sagatavojam buljonu, medu, sojas mērci un citronu | |
iemaisam buljonā ... karoti medus - saldumam sojas mērci - sīvumam izspiežam citronsulu - skābumam te atkal notiek klasiskā spēle ar pamatgaršām - katrs piemeklējam savu "buķeti", kas labāk pašam ģeld ... |
|
velkam no grāpja novārītās filejas un sagriežam "kumosa gabalos" | |
viss sagatavots, lai kopistiski apvienotos : sagriezta vārīta vistas fileja sīvsaldskāba buljona mērce austersēnes ar ingveru pipars ar citronmizu |
|
pāris piles eļļas uz pannas |
|
Beram apcepināt austersēnes ar ingveru |
|
apcepinam sēnes minūtes 3-5cas līdz tās kļūst gaišas | |
pieliekam veselu čili un citronmizu | |
un lejam klāt buljonu, bet ne visu ! mazlietiņu atstājam, lai ir kur cieti iejaukt ... | |
beram klāt vistu |
|
atlikušajā buljonā iejaucam karoti cietes kartupeļu vai kukurūzas - vienalga, galvenais lai tā "sarauj" merci |
|
lejam sautējumam klāt cieti | |
un cepinam visu minūtes 5-10mit ... | |
Sakapājam sīpollokus ... | |
sagriežam no sautējuma izvilkto čili piparu ... | |
uz šķīvja ! |
|
vista ar austersēnēm - specifisks mērces smeķis ... loki un pipars "krāsai" ņammmmmmm |
|
Bonga, kaķis - vērotājs ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |