www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Auzu pārslu cepumi | |
Vienu dienu rokoties pa virtuves skapi tapa
uzietas auzu pārslas ... godīgi jāsaka, ka šamējās es uzturā nelietoju itinnemaz, tad nu nācās kustināt prātu un domāt kur šamās likt ... kur, kur ? nu cepumos takš ... |
|
Sastāvdaļas "vienai plātei": 1. pusotra-divas glāzes auzu pārslu 2. kādi 100-150 grami sviesta 3. kaučkur pusglāze miltu 4. viena-divas olas 5. pusglāze cukura Proporcijas te visnotaļ "uz aci" galvenais lai masa beigās sanāk tāda netekoši pikucīga gatavojas viss gana ātri, bet biškucīt būs ko ņemties, jo uzmanību īpaši novērst nevar ... Sākam ar to, ka uz pannas apbrūninam auzu pārslas. Var likt sviestu klāt, var nelikt tas neko neiespaido, te no svara ir viens : vislaik jāstāv klāt un jāmaisa - tikai tad tās pārslas nepiedeg ... |
|
cepinam tās pārslas līdz zeltainumam un tad ļaujam atdzist | |
Kamēr pārslas dziest, taisam mīklu vispirms par sviestu - var to iepriekš izkausēt, bet ja tas ir ilgu laiku stāvējis iZtabas temperatūrā, tad ģeld tāds pats olas dzeltenumu var jau iepriekš sakult ar cukuru "gigelmõgelī", var, bet man slinkums olas baltumus var putot un tikai beigās pievienot, ļaudis saka, ka tad cepumi tādu "drupačaināki" sanākot šoreiz es gan izgāju uz visprastāko - olas, sviestu, cukuru bļodā iekšā un maisam .... |
|
Piešaunam pusglāzi miltu ... | |
Rūpīgi izmaisam līdz tādai pļeckveida masai | |
beram klāt auzu pārslas | |
rūpīgi samaisam - ja i' pa šķidru ta mazliet
pieberam klāt miltus jāpanāk stāvoklis līdz masa krīt lielā pikucī nost no karotes |
|
Ieklājam plātnē cepampapīru un taisam cepumu pļeckiņas | |
Uzkarsējam cepeni uz 200C un plāti iekšā ... | |
Cepam minūšus 15-25 līdz cepumi viegli līp no
papīra nost karoč te galvenais i' "lai nepiedeg" |
|
Plāti laukā un lai cepumi atdziest | |
Auzu pārslu cepumi gaida kārtu pie rīta kāpijas apēstiem tapt ... | |
Pat nepielabinies ar savām veģetāristiskajām izvirtībām ... Bongas pakaļa ignorē cepumus ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |