www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Auzu pārslu cepumi
 
Vienu dienu rokoties pa virtuves skapi tapa uzietas auzu pārslas ...

godīgi jāsaka, ka šamējās es uzturā nelietoju itinnemaz,
tad nu nācās kustināt prātu un domāt kur šamās likt ...

kur, kur ? nu cepumos takš ...
 
Auzu pārslu cepumi
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "vienai plātei":
1. pusotra-divas glāzes auzu pārslu
2. kādi 100-150 grami sviesta
3. kaučkur pusglāze miltu
4. viena-divas olas
5. pusglāze cukura

Proporcijas te visnotaļ "uz aci" galvenais lai masa beigās sanāk tāda netekoši pikucīga

gatavojas viss gana ātri, bet biškucīt būs ko ņemties, jo uzmanību īpaši novērst nevar ...

Sākam ar to, ka uz pannas apbrūninam auzu pārslas.
Var likt sviestu klāt, var nelikt tas neko neiespaido, te no svara ir viens :
vislaik jāstāv klāt un jāmaisa - tikai tad tās pārslas nepiedeg ...
  
Auzu pārslu cepumi
 
cepinam tās pārslas līdz zeltainumam un tad ļaujam atdzist
 
Auzu pārslu cepumi
 
Kamēr pārslas dziest, taisam mīklu

vispirms par sviestu - var to iepriekš izkausēt, bet ja tas ir ilgu laiku stāvējis iZtabas temperatūrā, tad ģeld tāds pats
olas dzeltenumu var jau iepriekš sakult ar cukuru "gigelmõgelī", var, bet man slinkums
olas baltumus var putot un tikai beigās pievienot, ļaudis saka, ka tad cepumi tādu "drupačaināki" sanākot

šoreiz es gan izgāju uz visprastāko - olas, sviestu, cukuru bļodā iekšā un maisam ....
 
Auzu pārslu cepumi
 
Piešaunam pusglāzi miltu ...
 
Auzu pārslu cepumi
 
Rūpīgi izmaisam līdz tādai pļeckveida masai
 
Auzu pārslu cepumi
 
beram klāt auzu pārslas
 
Auzu pārslu cepumi
 
rūpīgi samaisam - ja i' pa šķidru ta mazliet pieberam klāt miltus

jāpanāk stāvoklis līdz masa krīt lielā pikucī nost no karotes
 
Auzu pārslu cepumi
 
Ieklājam plātnē cepampapīru un taisam cepumu pļeckiņas
 
Auzu pārslu cepumi
 
Uzkarsējam cepeni uz 200C un plāti iekšā ...
 
Auzu pārslu cepumi
 
Cepam minūšus 15-25 līdz cepumi viegli līp no papīra nost

karoč te galvenais i' "lai nepiedeg"
 
Auzu pārslu cepumi
 
Plāti laukā un lai cepumi atdziest
 
Auzu pārslu cepumi
 
Auzu pārslu cepumi gaida kārtu pie rīta kāpijas apēstiem tapt ...
 
Auzu pārslu cepumi
 
 
Pat nepielabinies ar savām veģetāristiskajām izvirtībām ... Bongas pakaļa ignorē cepumus ...
 
Auzu pārslu cepumi
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv