www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Auzu pārslas karamelē
 
Šad tad sakrīt bērnības laiku atmiņas, kompānija un gribēšana ko uzmargot ...

Tā nu gadījies, ka šo vienkāršo lietu - auzu pārslas karamelē, bērnībā esmu tik ciemos ēdis, kamdēļ man mamma šos cepumus negatavoja ? nav ne jausmas, bet to kraukšķīgo garšu atceros joprojām ...

un kādēļ gan tagadiņ nepagatavot šamos pašam ...
 
Auzu pārslas karamelē
 
Akcija
 
Sastāvdaļas vienai cepiena pannai:
1. simts grami sviesta
2. divi simti gramu cukura
3. četri simti gramu auzu pārslu

ja kādam gribēšana var kanēli piespert klāt, vai kādu vaniļu, vai kajēnas piparu vai'da'sazin'ko no garšvielām ...

fonā trauks kur formēt cepumus, plakana lāpstiņa ar ko izlīdzināt un piestampāt masu, liels un ass nazis ar ko sagraizīt plāceni gabaliņos

recepte ļoti ātra un vienkārša, bet pagatavošanas laikā masa izteikti maina savu struktūru un konsistenci, tamdēļ bildes būs tā pavairāk ..

lielāku pannu uz uguns, kausējam simtu gramu sviesta un divsimts cukura klāt ...
  
Auzu pārslas karamelē
 
vidēji stipru uguni apakšā un kad sviests izkūst sākam palēnām maisīt masu
 
Auzu pārslas karamelē
 
pēc pāris minūtēm cukurs sāks izteikti balti putoties
 
Auzu pārslas karamelē
 
vēl pēc laika - precīzi te pateikt nevar, jo visu izšķir karstums kā tāds
cukurs sāks apbrūnināties pēc konsistences atgādinot biezpienu
pusceļš jau ir ...
 
Auzu pārslas karamelē
 
vienā mirklī cukurs "sakritīs" lipīgā karamelē
sviests nostāsies virsslānī un masu aktīvi maisot ļaujam karamelei iebrūnināties
 
Auzu pārslas karamelē
 
auzu pārslas klāt
 
Auzu pārslas karamelē
 
rūpīgi maisam, maisam lai pārslas sasūc sviestu sevī
 
Auzu pārslas karamelē
 
tagadiņ pienācis laiks piegrauzdēt pārslas, lai izveidotos grauzdējuma rūgtums kas balansēsies ar cukura karameli ... maisam līdz sajūtam "ar nāsi" grauzdējuma smacinieku
 
Auzu pārslas karamelē
 
beram masu plakanā šķīvī - lieliski noder mikrenes rimbulis

par pielipšanu var nesatraukāties, jo masa ir gana tauka no sviesta
 
Auzu pārslas karamelē
 
ar lāpstiņu rūpīgi izspaidam masu vienmērīga plācenī, lai visas pārslas ir labi savstarpēji sapresētas
 
Auzu pārslas karamelē
 
Pēc pāris minūtēm, kamēr masa vēl nav līdz galam atdzisusi un sacietējusi,

ar asu nazi sagriežam auzu pārslas plāksnītēs, rombiņos - a kā nu vien gribas ...
 
Auzu pārslas karamelē
 
atdzisušos cepumus beram traukā un salejam piemalkojamo klāt
 
Auzu pārslas karamelē
 
Kraukšķīgi un saldrūgtas karameles pārņemti auzu pārslu gabaliņi ...
 
Auzu pārslas karamelē
 
 
Tāks divkājainais - ko labu atnesi Kaķim ?!!!
 
Auzu pārslas karamelē
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv