www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Auzu pārslu biezputra
 
Kad vājums kaulos un puņķi lien virsū, tad brokastīs ģeld kas silts un spēcinošs.
Kā reizi viena no vieglām un vienkāršām, bet reizē sātīgām brokastuzkodām, ir auzu pārslu biezputra.

gatavojas vienkārši un ātri ...
 
Auzu pārslu biezputra
 
Akcija
 
Sastāvdaļas diviem ēdājiem:
1. glāze auzu pārslu
2. piens
3. cukurs
4. sāls
5. kausēts sviests "odziņai"

Ar auzu pārslām ir tā, ka gatavojas viss elementāri, bet katrs stāvēs un kritīs par sev tīkamajām proporcijām :
viens vārīs auzu pārslas tīrā ūdenī
otrs atzīs tikai pienu
trešais jauks i' pienu, i' ūdeni

Lai būtu kā būdams, auzu pārslām vajag apmēram 3x vairāk šķidruma
respektīvi uz glāzi auzu pārslu ņemam trejas glāzes ūdeni vai pienu

beram grāpītī glāzi ar auzu pārslām ...
  
Auzu pārslu biezputra
 
lejam glāzi auksta ūdens pa virsu un slēdzam mērenu uguni apakšā

šoreiz recepte balstās uz proporcijām
1 glāze auzu pārslu : 1 glāze ūdens : 2 glāzes piena
rezultātā tas dod tādu vidēji stingru biezputru, ja grib sausāku - nu lejam mazliet mazāk piena,
šķidrāku, ta vairāk - te katrs ar laiku piešaus roku pa savai garšai.

ideja ir tamī, ka auzu pārslas vispirms uzvāras ūdenī, ūdens praktiski viss sasūksies pārslās un tad tās pavārīsies pienā lai iegūtu "tumīgumu"
 
Auzu pārslu biezputra
 
kad ūdens uzvāras - pievienojam nepilnu karoti cukura ...
 
Auzu pārslu biezputra
 
mazliet sāli
 
Auzu pārslu biezputra
 
ūdens uzvāroties uzreiz "salien pārslās" tamdēļ nenokavējam "ka nepiedeg" un lejam divas glāzes piena
 
Auzu pārslu biezputra
 
rūpīgi maisam, maisam, maisam līdz piens uzvāras
 
Auzu pārslu biezputra
 
tagad uz mērenas uguns pavāram auzu pārslas kādas piecas minūtes šad tad pamaisot
 
Auzu pārslu biezputra
 
slēdzam uguni nost un ietinam katliņu virtuves sedziņā vai vienkārši dvielī
lai biezputra pati savā karstumā "ievelkas" vismaz 10-15 minūtes
 
Auzu pārslu biezputra
 
kad ašpadsmit minūtes pagājušas kārtīgi visu samaisam - ja vajag pielabojam sāli/cukuru

ievērtējam cik pārslas ir kļuvušas tumīgas - tas ir tieši pateicoties "zemsegas nogatavināšanai"
 
Auzu pārslu biezputra
 
uz šķīvja un kausētu sviesta pikuci pa vidu

šī atkal ir tā reize, kad tieši kausētā sviesta smeķis nospēlē "odziņu"
 
Auzu pārslu biezputra
 
maiga un tumīga auzu pārslu biezputra ...
 
Auzu pārslu biezputra
 
 
Nu kas tie par bezgaļas ēdieniem ? ... tphu ....
 
Auzu pārslu biezputra
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv