www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Auzu pārslu biezputra | |
Kad vājums kaulos un puņķi lien virsū, tad
brokastīs ģeld kas silts un spēcinošs. Kā reizi viena no vieglām un vienkāršām, bet reizē sātīgām brokastuzkodām, ir auzu pārslu biezputra. gatavojas vienkārši un ātri ... |
|
|
|
Sastāvdaļas diviem ēdājiem: 1. glāze auzu pārslu 2. piens 3. cukurs 4. sāls 5. kausēts sviests "odziņai" Ar auzu pārslām ir tā, ka gatavojas viss elementāri, bet katrs stāvēs un kritīs par sev tīkamajām proporcijām : viens vārīs auzu pārslas tīrā ūdenī otrs atzīs tikai pienu trešais jauks i' pienu, i' ūdeni Lai būtu kā būdams, auzu pārslām vajag apmēram 3x vairāk šķidruma respektīvi uz glāzi auzu pārslu ņemam trejas glāzes ūdeni vai pienu beram grāpītī glāzi ar auzu pārslām ... |
|
lejam glāzi auksta ūdens pa virsu un slēdzam
mērenu uguni apakšā šoreiz recepte balstās uz proporcijām 1 glāze auzu pārslu : 1 glāze ūdens : 2 glāzes piena rezultātā tas dod tādu vidēji stingru biezputru, ja grib sausāku - nu lejam mazliet mazāk piena, šķidrāku, ta vairāk - te katrs ar laiku piešaus roku pa savai garšai. ideja ir tamī, ka auzu pārslas vispirms uzvāras ūdenī, ūdens praktiski viss sasūksies pārslās un tad tās pavārīsies pienā lai iegūtu "tumīgumu" |
|
kad ūdens uzvāras - pievienojam nepilnu karoti cukura ... | |
mazliet sāli | |
ūdens uzvāroties uzreiz "salien pārslās" tamdēļ nenokavējam "ka nepiedeg" un lejam divas glāzes piena | |
rūpīgi maisam, maisam, maisam līdz piens uzvāras | |
tagad uz mērenas uguns pavāram auzu pārslas kādas piecas minūtes šad tad pamaisot | |
slēdzam uguni nost un ietinam katliņu virtuves
sedziņā vai vienkārši dvielī lai biezputra pati savā karstumā "ievelkas" vismaz 10-15 minūtes |
|
kad ašpadsmit minūtes pagājušas kārtīgi visu
samaisam - ja vajag pielabojam sāli/cukuru ievērtējam cik pārslas ir kļuvušas tumīgas - tas ir tieši pateicoties "zemsegas nogatavināšanai" |
|
uz šķīvja un kausētu sviesta pikuci pa vidu šī atkal ir tā reize, kad tieši kausētā sviesta smeķis nospēlē "odziņu" |
|
maiga un tumīga auzu pārslu biezputra ... | |
Nu kas tie par bezgaļas ēdieniem ? ... tphu .... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |