www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Bābiešu kotletes | |
Dzīvo uz pasaules sievieši -
tādas mistiskas būtnes kuras vienmēr par kalorijām satraukājas un ņaud
par diētām. Un pamēģini tik viņām piedavāt ko treknāku - fui peee, tas nekas, ka uz nakti "cepta vista" zobos ... Nu ko, šodien gatavosim īstenu "bābiešu kotlešu" receptūru kā radītu kārnajiem sieviškiem , bērniem un citiem gavēņa ievērotājiem. Pie kam recepte ir ļoti vienkrārša un kā radīta tam, lai stundas laikā taptu ideālākais paēdiens, no it kā vienkāršām lietām taps uzbrūķēta īstenākā manta ... Ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs 1. svaigi samalta cūkas kakla karbonāde kāds puskilo - ņammai 2. prasti beramie rīsi - pamatam 3. stipras sinepes - krievu vai dižonas rūgtumam 4. divi marinēti gurķi - pildījumam 5. svieksts - cepšanas smeķim 6. mazie tomātiņi - mērcītei 7. salāti - piedevām un sāls Kāds ir mūsu mērķis ? Stundas laikā pagatavot perfektu ēdamo, lai bābietis kustu laimē ... sākam ar rīsiem - kamdēļ ar beramajiem ? Jo no tiem var panākt ko garšīgu ņemam gramus simts+ un ieberam sietā skalošanai sagatavojam bļodu, kur rīsus mērcēt, un atiet darbs ... |
|
Skalojam rīsus auKstā ūdenī, kamēr ūdens paliek no
pienveida duļķēm tīrs
kādus četrus-piecus ūdeņus vismaz nomainīsim bet ko vajag to vajag, jo izskalojot rīsus no duļķēm tie kļūs irdeni un nelips kopā |
|
ņemam īstenu sviekstu gramus 50+ |
|
un izkausējam uz ļoti karstas pannas | |
nokāšam rīsus pēdējo reizi paskalojot ... | |
un beram rīsus izkausētajā sviestā |
|
ik pa minūtei apmaisam ... | |
kamēr rīsi no baltiem ... | |
kļūst zeltaini ... | |
tagad ir laiks pārbērt rīsus prastā grāpītī banālai tālākai novārīšanai | |
piesperam puslitru ūdens klāt un
uz minūtem 20, lai vāras, kamēr mīksti piesperam nedaudz sāli |
|
kamēr rīsi gatavojas, ir laiks ķerties klāt gaļai atkal atceramies, ka GAĻA IR JĀIZPROT šoreiz taisot "liesas" bābiešu kotletes, kuras sastāvēs tik no labas gaļas, sinepēm un gurķiem ir jāpanāk, lai tās būtu stingras un neizšķīstu nach tamdēļ - ko daram ? MĪCAM !!! mīcam MĪCAM un MĪCAM |
|
pēc minūtēm piecām gaļa jau sāk salipt ... | |
tagad piesperam klāt četras tējkarotes sinepju īstenu krievu "lai smeķis" un MĪCAM atkal minūtes piecas |
|
kad gaļa ir samīcīta līdz "uz maizes smērējamai" masai, ņemam divus marinētus gurķīšus | |
sagriežam gurķēnus ļoti smalkos gabaliņos | |
un integrējam gurķi kotlešu masā | |
vēlreiz nedaudz samīcot - pie kam nekādas garšvielas
pievienot nevajag visu dos laba gaļa pati par sevi ar pipariņu no sinepēm un sāli no gurķiem ! |
|
uz karsētas pannas uzlejam eļļu | |
un salipinam lērumu ar sīkām kotletītēm ... tā kā kotlešu masa ir labi izspaidīta, pietiek viegli apvirpināt gaļas gabalu iegūstot kotletīti, ko mest uz pannas |
|
laiku pa laikam pagrozam kotletītes uz otru pusi
apcepties kā redzam, tās tur ideālu formu ja gatavojot izšķīst ko daram ? lamājam sevi, ka neesam klausījuši mani par gaļas mīcīšanu ! |
|
tikmēr rīsi ir gatavi un varam tos nokāst ... skatam kādi zeltaini ir pateicoties apcepināšanai ! |
|
ķeramies klāt "mērcītei" un šoreiz mērce būs no mazajiem tomātiņiem kuri paši kusīs uz mēles |
|
Saduram tomāteļus uz iesmiem | |
kamēr ņēmāmies ar tomātiem, kotletes ir gatavas un varam tās ņemt nost ... | |
iesmus ar tomātiem metam tai pašā pannā, no kuras izņēmām kotletes | |
kamēr tomātiņi cepas, ņemam salātlapas un sagriežam papildus smeķim | |
tomātus laiku pa laikam apviļājam, lai apcepjas no visām pusēm, viducī iegūstot maigu sautējumu | |
un ... VISU UZ ŠĶĪVJA !!! ideāli rīsi ar liesām kotletītēm, tomātiņiem mērces vietā un salātiņu zaļbarībai perfektākais ēdamais sievišķim ... ŅAMMMĀĀĀĀ !!! |
|
Lielais Brālis vēro ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |