www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Batonkotletes | |
- ko šovakar ēdīsim ? - kotletes ! - fūūū atkal tās kotletes, piegriezies jau ... Skan pazīstami, ne ? Lai cik nu labi letiņa māgai kotletes ģeldētu, bet agri vai vēlu prasās kādas pārmaiņas. Šādām viss_ir_slikti_viss_piegriezies reizēm tad nu ir jātur prātā arī pa kādiem "šis nav tis - šis ir drugijs" risinājumiem. Pārrokot māju iekrita acīs vesels batons un receptūra pieteicās pati - gatavojam, ka nevis prastas kotletes, bet batonkotletes ... |
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. puskilo maltas gaļas - vēlams jaukta liellops+cūcis 2. batons - vesels un nesagriezts 3. piens - mīkstumam 4. sviests - cepšanai 5. viena ola - stingrībai 6. baltais sīpols - kraukšķim 7. pikucīts cieta siera - garoziņai 8. zaļbarība - piedevai sāls un melnie pipari - da kādas nu garšvielas gribam fonā sākam ar batonu ... Receptes ideja būs prasta - izgrebt batona šķēlēm vidučus un iebakstīt tajos kotleti, bet ... bet te der tikai vesels batons, jo jau sagrieztajiem riecieni ir pārāk plāni un kotlete šamējos neturēsies tamdēļ ņemam veselu batonu un griežam kārtīgās biezās šķēlēs ... |
|
Izgrebinam batona škēlēm vidučus un aplejam izgrebto
baltmaizes mīkstumu ar šļurciņu piena - tā lai maize viegli
pašķīst. Nekas neies zudumā - to iegūto pļurzu izmantosim rīvmaizes vietā |
|
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic maltās gaļas kvalitātes pārbaudi. | |
Sakapājam sīpolu un zaļbarību - tas gaļas piedevai Šoreiz speciāli izmantoju balto sīpolu - šamie ir daudz kraukšķīgāki nekā "parastie". |
|
Maisam bļodā : malto gaļu pienā izmirkušo baltmaizes mīkstumu vienu olu kapāto sīpolu un zaļbarību sāli un svaigi stampātus melnos piparus, vai ko nu paši gribam īpasi neko dauzīt nevajag, jo šoreiz kotleti no izjukšanas pasargās batons kā tāds ... tamdēļ var droši tajā pildīt visvisādu zaļbarību ... |
|
Un sabāžam gaļas masu baltmaizes šķēļu vidučos | |
Izkausējam pannā sviesta pikuci - šoreizīt tieši labs ir sviests nevis eļļa, jo laistīsies vēl ar pienu | |
Un tagad knifiņš : batona šķēles maliņu pirms likt uz
pannas rūpīgi apmērcējam pienā. Ja to neizdarīs, tad labākajā gadījumā batons piedegs paliekot sauss un ciets, vai vispār viss izjuks un būs "dirsā darbs un materiāli" |
|
Sākam batonkotlešu cepināšanu uz vidēja stipruma uguns | |
Pa fikso sarīvējam sieru, lai ir ar ko apbārstīt batonkotletes | |
Kad kotletes apgriežam, tad vēlreiz uzlejam uz batona maliņas pa karotei piena - lai tā maize pārāk nesakalst | |
Ilgi kotletes nav jācep - tas gan viss no biezuma karājas,
bet nu "no pirksta izzīžot" saku laiku 8 minūtes ... kad batona apvalks jau ir zeltains un kotlete pa vidu ir gatava uzberam rīvēto sieru ... |
|
Pannai vāku virsū un vēl lai minūtes trejas "pieraujas siers" | |
Uz šķīvja - pilnībā pašpietiekams ēdiens | |
Kraukšķīgs batona apvalks un maiga zaļbarības pārpilna gaļa ... | |
Nu ko lūri ? atkal sačakarēji labu jēlo gaļu - ej, ka nu ēst uz taburetes ... Uz galda gulēs tikai Kaķis ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |