www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Biešu kāposti | |
Gavēņa laiks - jāuzgatavo kas veģetāristisks, jebšu piedeva pie kārtīga gaļas gabala, lai top biešu kāposti. Maksimāli vienkārša recepte ar kraukšķīgu gala iznākumu, bet prasa vismaz divi dienas .... ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs : 1. kāpostgalva - pamatam 2. biete - krāsas piedevai 3. burkāns - garšai 4. pusglāze olīveļļas - marinādei 5. glāze laba etiķa - stingrībai 6. pusglāze cukura - saldumam 7. kādas četras ķiplokdaivas - aromam sāls, pipari, lauru lapa sākam ar marinādi ... ņemam pusotra litra grāpīti ar ūdeni ... |
|
|
|
beram grāpī pusglāzi cukura, ēdamkarti sāls, piparus un pāris lauru lapas ... liekam uz uguns un sagaidam burbuli .... |
|
|
|
pielejam pusglāzi labas olīveļļas ... | |
|
|
pielejam glāzi aromātiska āboletiķa ... nogriežam uguni nost, lai viss bikucīt uz riņķa vēl pakarsējas ... |
|
|
|
sagriežam kāpostu apmēram trejus santimetrus biezās šķēlēs... | |
tagad sagriežam katru šķēli vēdekļveidīgi, lai izveidojas kvadrātiski kāposta gabaliņi |
|
|
|
nomizojam burkānu un bieti - smalki sagriežam ... | |
|
|
ņemam lielu grāpi, liekam tā dibenā bieti ar burkāniem ... iemetam kādas trejas/četras ķiplokdaivas |
|
|
|
beram grāpī kāpostus - piesperam vēl papildus laurulapas un svaigi maltus piparus | |
|
|
pārlejam visu ar karstu marinādi .... | |
|
|
uzliekam trauku slogam un lai viss stāv vēsa vietā divas dienas .... |
|
|
|
Pēc divi dienām - sārta un kraukšķīga uzkoda mmmmm ... | |
|
|
grauziet paši savu zaļbarību, kad būs gaļa - pamodiniet ... |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |