www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Biešu kāposti
 
Gavēņa laiks - jāuzgatavo kas veģetāristisks, jebšu piedeva pie kārtīga gaļas gabala, lai top biešu kāposti.

Maksimāli vienkārša recepte ar kraukšķīgu gala iznākumu, bet prasa vismaz divi dienas ....

ķeramies klāt ...
 
Biešu kāposti
 
Akcija
 
vajadzīgs :

1. kāpostgalva - pamatam
2. biete - krāsas piedevai
3. burkāns - garšai
4. pusglāze olīveļļas - marinādei
5. glāze laba etiķa - stingrībai
6. pusglāze cukura - saldumam
7. kādas četras ķiplokdaivas - aromam
sāls, pipari, lauru lapa

sākam ar marinādi ...

ņemam pusotra litra grāpīti ar ūdeni ...
 
Biešu kāposti
 
beram grāpī pusglāzi cukura, ēdamkarti sāls, piparus un pāris lauru lapas ...

liekam uz uguns un sagaidam burbuli ....
 
Biešu kāposti
 
pielejam pusglāzi labas olīveļļas ...
 
Biešu kāposti
 
pielejam glāzi aromātiska āboletiķa ...

nogriežam uguni nost, lai viss bikucīt uz riņķa vēl pakarsējas ...
 
Biešu kāposti
 
sagriežam kāpostu apmēram trejus santimetrus biezās šķēlēs...
 
Biešu kāposti
 
tagad sagriežam katru šķēli vēdekļveidīgi, lai izveidojas kvadrātiski kāposta gabaliņi
 
Biešu kāposti
 
nomizojam burkānu un bieti - smalki sagriežam ...
 
Biešu kāposti
 
ņemam lielu grāpi, liekam tā dibenā bieti ar burkāniem ...

iemetam kādas trejas/četras ķiplokdaivas
 
Biešu kāposti
 
beram grāpī kāpostus - piesperam vēl papildus laurulapas un svaigi maltus piparus
 
Biešu kāposti
 
pārlejam visu ar karstu marinādi ....
 
Biešu kāposti
 
uzliekam trauku slogam un lai viss stāv vēsa vietā divas dienas ....
 
Biešu kāposti
 
Pēc divi dienām - sārta un kraukšķīga uzkoda mmmmm ...
 
Biešu kāposti
 
 
grauziet paši savu zaļbarību, kad būs gaļa - pamodiniet ...
 
Biešu kāposti
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv