www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Biezpienkūka
 
Saldie ēdieni ...
viens neapgūts virtuves lauciņš, kurā arī derētu iekāpt, bet uzreiz jau nevar ...
kā pirmais solis iesākumam ģeld pagatavot auksto kūku

recepte parasta un darba daudz neprasa ...
 
Biezpienkūka
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. puskilo biezpiena
2. kādi 700 grami Piena Spēka
3. kādi 200 grami saldā krējuma
4. kakao pulveris
5. želatīna paka
6. vaniļas cukurs
7. cepumi
8. šokolādes glazūra
9. pāris karotes cukura

fonā aukstās kūkas formiņa - bet ja nav, tad der dajebkādas bļodiņas

Sākam visu ar biezpiena "smalcināšanu"
klasiski, protams, iesaka izberzt biezpienu caur sietu, lai pavisam smalka masa sanāktu, bet es esmu slinks un izmaļu visu vienkārši caur gaļasmašīnu ...
  
Biezpienkūka
 
uz puskilo biezpiena lejam klāt gramus 700mts Piena Spēka

vispār jau es pietjūnēju apjomus uz 1400 gramu lielo kūkas formu
 
Biezpienkūka
 
Kārtīgi samaisam - jā nav gluži viendabīga masa, biezpiena pikucīši sitas cauri - bet es tak teicu, ka esmu slinks ...
ja kādam baisa perfekcionisma mānija, nu ta spaidam to biezpienu caur sietu ...
 
Biezpienkūka
 
Paralēli sakuļam gramus 200 salda krējuma ar kādām 8toņām ēdamkarotēm cukura
nav ko kalorijas skaitīt ...
 
Biezpienkūka
 
Putukrējumam piešaunam karoti vaniļas cukura - smārdam ...
 
Biezpienkūka
 
e kāda pļecka sanāca ...
 
Biezpienkūka
 
Tagad ir divas iespējas - likt visu putukrējumu pa taisno biezpiena un jogurta masā

vai arī mazliet pataupīt lai kūku slāņainu taisītu ...
 
Biezpienkūka
 
Pieberam kādu ēdamkaroti ar kakao pulveri - tonim
 
Biezpienkūka
 
maisam maisam samaisam
 
Biezpienkūka
 
Sākam želatīna šķaidīšanas priekus

par želatīna daudzumiem - lasam kas uz paciņas - te citu ieteikumu nav un nevar būt !

tās pārgudrības par "karoti uz puslitru" aizmirstam
sen vairs nav tie laiki, kad bija tikai viens želatīna paveids un varēja visu "karotēs mērīt"
tagad ir simts un viena želatīna pasuga nopērkama - viens štengrāks cits vājāks - man uz 1400 gramu formu sanāca viena pilna paciņa ...

atšķaidam želatīnu ar to pašu Piena Spēku
 
Biezpienkūka
 
Ieliekam želatīnu karsta ūdens peldē
kamdeļ ? - da' lai labāk izsķīstu tā manta ...
 
Biezpienkūka
 
Kārtīgi samaisam želatīnu līdz līmveida konsistencei
 
Biezpienkūka
 
Pāris karotes želatīna liekam pie putukrējuma
 
Biezpienkūka
 
Iemaisam
 
Biezpienkūka
 
Pārējo želatīnu lejam biezpienmasai klāt
 
Biezpienkūka
 
kārtīgi samaisam ...
 
Biezpienkūka
 
Pildam biezpienmasu formā

kā gadījies kā ne, man bij pa rokai šāda auksto kūku forma - ja nav, nu ta pildam prastās bļodiņās ...
 
Biezpienkūka
 
Veidojam putukrējuma slāni - tas piedos tādu "marmorīgāku" skatu visam
 
Biezpienkūka
 
Atkal biezpienmasu
 
Biezpienkūka
 
Sadrupinam puspaciņu ar cepumiem
 
Biezpienkūka
 
Liekam cepumu drupačas kūkas "lejas slānim"
 
Biezpienkūka
 
Iespaidam ar karoti cepumus kārtīgi masā iekšā
 
Biezpienkūka
 
Un viss i gatavs
 
Biezpienkūka
 
Vāku virsū un ledusskapī uz stundām četrām "sastingšanai"
 
Biezpienkūka
 
Kad laiciņš ir pagājis un želatīns ir visu masu sastindzinājis

kūku laukā un aplejam ar verdošu ūdeni - tas palīdzēs izlipināties no formas laukā ...
 
Biezpienkūka
 
Kūku uz šķīvja
 
Biezpienkūka
 
Izkarsējam glazūru
 
Biezpienkūka
 
Šokolādes pļecku pa virsu !
 
Biezpienkūka
 
ēdam nost !
 
Biezpienkūka
 
 
Procesu novēro namamāte Rīda ...
 
Biezpienkūka
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv