www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Biezpienkūka | |
Saldie ēdieni ... viens neapgūts virtuves lauciņš, kurā arī derētu iekāpt, bet uzreiz jau nevar ... kā pirmais solis iesākumam ģeld pagatavot auksto kūku recepte parasta un darba daudz neprasa ... |
|
Sastāvdaļas: 1. puskilo biezpiena 2. kādi 700 grami Piena Spēka 3. kādi 200 grami saldā krējuma 4. kakao pulveris 5. želatīna paka 6. vaniļas cukurs 7. cepumi 8. šokolādes glazūra 9. pāris karotes cukura fonā aukstās kūkas formiņa - bet ja nav, tad der dajebkādas bļodiņas Sākam visu ar biezpiena "smalcināšanu" klasiski, protams, iesaka izberzt biezpienu caur sietu, lai pavisam smalka masa sanāktu, bet es esmu slinks un izmaļu visu vienkārši caur gaļasmašīnu ... |
|
uz puskilo biezpiena lejam klāt gramus 700mts
Piena Spēka vispār jau es pietjūnēju apjomus uz 1400 gramu lielo kūkas formu |
|
Kārtīgi samaisam - jā nav gluži viendabīga masa,
biezpiena pikucīši sitas cauri - bet es tak teicu, ka esmu
slinks ... ja kādam baisa perfekcionisma mānija, nu ta spaidam to biezpienu caur sietu ... |
|
Paralēli sakuļam gramus 200 salda krējuma ar
kādām 8toņām ēdamkarotēm cukura nav ko kalorijas skaitīt ... |
|
Putukrējumam piešaunam karoti vaniļas cukura - smārdam ... | |
e kāda pļecka sanāca ... | |
Tagad ir divas iespējas - likt visu putukrējumu
pa taisno biezpiena un jogurta masā vai arī mazliet pataupīt lai kūku slāņainu taisītu ... |
|
Pieberam kādu ēdamkaroti ar kakao pulveri - tonim | |
maisam maisam samaisam | |
Sākam želatīna šķaidīšanas priekus par želatīna daudzumiem - lasam kas uz paciņas - te citu ieteikumu nav un nevar būt ! tās pārgudrības par "karoti uz puslitru" aizmirstam sen vairs nav tie laiki, kad bija tikai viens želatīna paveids un varēja visu "karotēs mērīt" tagad ir simts un viena želatīna pasuga nopērkama - viens štengrāks cits vājāks - man uz 1400 gramu formu sanāca viena pilna paciņa ... atšķaidam želatīnu ar to pašu Piena Spēku |
|
Ieliekam želatīnu karsta ūdens peldē kamdeļ ? - da' lai labāk izsķīstu tā manta ... |
|
Kārtīgi samaisam želatīnu līdz līmveida konsistencei | |
Pāris karotes želatīna liekam pie putukrējuma | |
Iemaisam | |
Pārējo želatīnu lejam biezpienmasai klāt | |
kārtīgi samaisam ... | |
Pildam biezpienmasu formā kā gadījies kā ne, man bij pa rokai šāda auksto kūku forma - ja nav, nu ta pildam prastās bļodiņās ... |
|
Veidojam putukrējuma slāni - tas piedos tādu "marmorīgāku" skatu visam | |
Atkal biezpienmasu | |
Sadrupinam puspaciņu ar cepumiem | |
Liekam cepumu drupačas kūkas "lejas slānim" | |
Iespaidam ar karoti cepumus kārtīgi masā iekšā | |
Un viss i gatavs | |
Vāku virsū un ledusskapī uz stundām četrām "sastingšanai" | |
Kad laiciņš ir pagājis un želatīns ir visu masu
sastindzinājis kūku laukā un aplejam ar verdošu ūdeni - tas palīdzēs izlipināties no formas laukā ... |
|
Kūku uz šķīvja | |
Izkarsējam glazūru | |
Šokolādes pļecku pa virsu ! | |
ēdam nost ! | |
Procesu novēro namamāte Rīda ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |