www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Briseles kāposti | |
Ledusskapja inspekcijas laikā materializējās paciņa ar briseles kāpostiem ... Nu ko, būs būt kāpostiem gatavot taptiem. (o kas pa teikumu sanāca!) "Briseles kāposti", jebšu "rožkāposti" - tādas sīkas mazas kāpostgalviņas, skaitās, ka pirmoreiz esot uzaudzēti tai Briseles miestā, lai gan patiesībā nākot no Afganistānas puses ... Visi jau slavē šo kāpostu labumus, cik daudz vitamīnu, cik daudz blablabla bet kā jau parasti ir viens milzīgs BET - šie kāposti ir pretīgi rūgti ! Tiešī šī rūgtuma dēļ tos nelieto vienus pašus un izmanto tikai kā nelielu piedevu vai zupai, vai kādam sacepumam. Rūgtuma mazināšanai vispirms šie kāposteļi ir jānovāra skābsāļā ūdenī, tikai tad var ko gatavot. Vēl ir variants, lai vēl vairāk mazinātu rūgtumu, pirms novārīšanas izgriezt kāpostgalviņas kacenu, bet tad ir risks, ka galviņas pavisam izšķīdīs. Lai vai kā, skarbā patiesība par rūgtumu ir skaidra. ķeramies kāpostu un gaļas sacepuma radīšanai klāt ... |
|
Vienam cepientraukam vajadzīgs : 1. puskilo briseles kāpostu - pamatam 2. grami 400 kūpinātas krūtiņas - smeķim 3. grami 200 stingra siera - segumam 4. mazais krējums - mērcei 5. viens citrons - rūgtuma mazināšanai 6. viens pauts - stingrībai zaļbarība servējumam un kāds pipars un sāls Vispirms novārīsim kāpostus stingrā sāls un citronūdenī citrona skābums kopā ar sāli "izvilks" rūgtumu no kāpostiem ... |
|
Ieberam kāpostus grāpī un kārtīgi sāli klāt ... | |
un visu citronu žmiedzam ūdenī iekšā ... uguni apakšā un lai vāras minūtes 5-10mit |
|
kamēr kāposti vāras ... ņemam krūtiņas gabalu |
|
sagriežam gaļas pikuci nelielās šķēlītēs, ādu pie reizes nogriežam nost ... | |
un sagriežas gaļas šķēles nelielās strēmelēs ... |
|
kamēr ņēmāmies ar gaļu, kāposti ir jau kādu brīdi novārījušies ... ķeselējam kāpostus laukā |
|
liekam mazās kāpostgalveles cepamtrauka apakšā, izveidojot sacepumam pamata kārtu ... | |
pa virsu kāpostiem beram gaļas kārtu ... | |
pienācis laiks sieram, labāk ņemt kādu "cietāku", tad sacepums nebūs "staipīgs kā puņķis" | |
sarīvējam sieru uz rupjās rīves un sadalam divās daļās ... | |
lielāko sarīvētā siera pusi sajaucam ar krējumu ... | |
ja ir vēlme, var piešaut mērces masai klāt vienu olu, tad sacepums būs štengrāks ... | |
krējumsiera mērces masu izklājam pa virsu gaļai ... | |
savukārt atlikušo sieru uzberam pa virsu, tas sacepumam dos smuku "cepurīti" tagad var uzbērt nedaudz sāli un kādu piparu ... |
|
uzsildam cepeškrāsni uz 180C un liekam sacepumu uz kādu pusstundiņu, līdz izveidojas smuki brūna cepurīte | |
kad siers ir kļuvis zeltaini brūns, sautējums ir gatavs | |
uz šķīvja ... smeķim kādu zaļbarību vēl pa virsu |
|
sīkie kāposteļi ar sātīgu gaļu siera mērcītē - njammmmmm | |
Ķepas gaisā un liecamies pa laaaaabi ... Bonga mazliet pasporto ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |