www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Burkānu kotletes
Veģetārais ēdiens kļūst daudz garšīgāks, ja tam pievieno nedaudz gaļas ... /sena virtuves gudrība/

Šoreizīt taps receptūra, kas nākusi apritē no manas tantes studiju laikiem un pārstāv klasisku studentu virtuvi,
paaudžu paaudzēs koju virtuvē izpīpota un noslīpēta.

Kas burkānu kotletēs ir īpašs ?
Pirmkārt - pamatu pamats ir zema pašizmaksa, jo gaļas ir minimums, manna un burkāns maksā kapeikas.
Otrkārt - šīs burkānu kotletes labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā, kas ir būtiski gatavojot "pusdienmaizes" ko lekciju starpbrīžos apēst ...

Nobirdinam nostaļģisku asaru par koju laikiem un darbi atiet ...
 
Burkānu kotletes
 
Akcija
 
Sastāvdaļas kārtīgam cepienam:
1. malta cūkgaļa - grami 700ts
2. manna - kādas četras saujas
3. paliels burkāns
4. sīpols
5. viens pautiņš
6. melnie pipargraudi, paprika, sāls un viss kas vien patīk

Lai arī šis ir mazbudžeta studentu ēdiens tas nebūt nenozīmē, ka tam ir "lētuma piegarša" tamdēļ uz gaļas kvalitātes nekādas taupīšanas!
Vislabāk iegādāt taukaino pirmo kakla karbonādes gabalu, salīdzinoši lēts un pēc struktūras laba taukuma proporcija ...
un lai bodē acu priekšā visu samaļ ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic maltās gaļas kvalitātes pārbaudi.
  
Burkānu kotletes
 
mizojam burkānu un sīpolu
 
Burkānu kotletes
 
gaļu bļodā un rīvējam uz rupjās rīves burkānu klāt
 
Burkānu kotletes
 
pēc burkāna pierīvējam sīpolu
 
Burkānu kotletes
 
olu un kādas četras saujas mannas klāt

proporcijas ir tādas, ka apmēram puse ir gaļa un otra puse ir manna+burkāns+sīpols
varbūt nedaudz gaļas puse ir lielāka ...
 
Burkānu kotletes
 
Visu rūpīgi samaisam un speram klāt sāli, stampātus melnos piparus, papriku un da_jebko_ko_paši_gribam
 
Burkānu kotletes
 
bļodai vāku virsū un lai kotlešu masa stāv vēsumā stundu no vietas

šī ir būtiska lieta, jo manna "piebriedīs" ar gaļas un zaļbarības sulām ...
 
Burkānu kotletes
 
lipinam kotletes, kādas formas nu paši gribam, un apviļājam mannā

šis "pirmscepiena panējums" radīs kotlešu garoziņu,
kas i formu labāk turēs, i eļļu kotletē nelaidīs, i no sausuma paglābs
 
Burkānu kotletes
 
burkānu kotlešu ierinda gatava cepienam ...
 
Burkānu kotletes
 
Uzkarsējam pannā eļļu un liekam kotletes cepties
 
Burkānu kotletes
 
kad viena puse zeltaina, griežam kotletes riņķī
 
Burkānu kotletes
 
cepšanas laiks visnotaļ karājas no kotlešu lieluma kā tāda, vienkārši skatam kad kotletēm garoza zeltaina ...

tagadiņ pēdējās 5-10 minūtes samazinam uguni uz maziņu, maziņu un uzliekam pannai vāku,
lai viss nedaudz pasautējas "savā sulā"
 
Burkānu kotletes
 
kotletes gatavas - ēdamas i siltā veidā, i kā aukstā uzkoda ...

ja godīgi, tad man pašam burkānu kotletes tieši kā auksta uzkoda garšo labāk ...
 
Burkānu kotletes
 
zaļbarības pārpilna, veģetāristiska burkānu kotlete - studentu virtuves klasika ...
 
Burkānu kotletes
 
 
Bonga filozõpiskās pārdomās ... sacūkot tīru gaļu ar zaļbarību - idioti divkājainie ....
 
Burkānu kotletes
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv