www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Burkānu kotletes | |
Veģetārais ēdiens kļūst daudz garšīgāks, ja tam
pievieno nedaudz gaļas ... /sena virtuves gudrība/ Šoreizīt taps receptūra, kas nākusi apritē no manas tantes studiju laikiem un pārstāv klasisku studentu virtuvi, paaudžu paaudzēs koju virtuvē izpīpota un noslīpēta. Kas burkānu kotletēs ir īpašs ? Pirmkārt - pamatu pamats ir zema pašizmaksa, jo gaļas ir minimums, manna un burkāns maksā kapeikas. Otrkārt - šīs burkānu kotletes labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā, kas ir būtiski gatavojot "pusdienmaizes" ko lekciju starpbrīžos apēst ... Nobirdinam nostaļģisku asaru par koju laikiem un darbi atiet ... |
|
|
|
Sastāvdaļas kārtīgam cepienam: 1. malta cūkgaļa - grami 700ts 2. manna - kādas četras saujas 3. paliels burkāns 4. sīpols 5. viens pautiņš 6. melnie pipargraudi, paprika, sāls un viss kas vien patīk Lai arī šis ir mazbudžeta studentu ēdiens tas nebūt nenozīmē, ka tam ir "lētuma piegarša" tamdēļ uz gaļas kvalitātes nekādas taupīšanas! Vislabāk iegādāt taukaino pirmo kakla karbonādes gabalu, salīdzinoši lēts un pēc struktūras laba taukuma proporcija ... un lai bodē acu priekšā visu samaļ ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic maltās gaļas kvalitātes pārbaudi. |
|
mizojam burkānu un sīpolu | |
gaļu bļodā un rīvējam uz rupjās rīves burkānu klāt | |
pēc burkāna pierīvējam sīpolu | |
olu un kādas četras saujas mannas klāt proporcijas ir tādas, ka apmēram puse ir gaļa un otra puse ir manna+burkāns+sīpols varbūt nedaudz gaļas puse ir lielāka ... |
|
Visu rūpīgi samaisam un speram klāt sāli, stampātus melnos piparus, papriku un da_jebko_ko_paši_gribam | |
bļodai vāku virsū un lai kotlešu masa stāv
vēsumā stundu no vietas šī ir būtiska lieta, jo manna "piebriedīs" ar gaļas un zaļbarības sulām ... |
|
lipinam kotletes, kādas formas nu paši gribam,
un apviļājam mannā šis "pirmscepiena panējums" radīs kotlešu garoziņu, kas i formu labāk turēs, i eļļu kotletē nelaidīs, i no sausuma paglābs |
|
burkānu kotlešu ierinda gatava cepienam ... | |
Uzkarsējam pannā eļļu un liekam kotletes cepties | |
kad viena puse zeltaina, griežam kotletes riņķī | |
cepšanas laiks visnotaļ karājas no kotlešu
lieluma kā tāda, vienkārši skatam kad kotletēm garoza zeltaina
... tagadiņ pēdējās 5-10 minūtes samazinam uguni uz maziņu, maziņu un uzliekam pannai vāku, lai viss nedaudz pasautējas "savā sulā" |
|
kotletes gatavas - ēdamas i siltā veidā, i kā
aukstā uzkoda ... ja godīgi, tad man pašam burkānu kotletes tieši kā auksta uzkoda garšo labāk ... |
|
zaļbarības pārpilna, veģetāristiska burkānu kotlete - studentu virtuves klasika ... | |
Bonga filozõpiskās pārdomās ... sacūkot tīru gaļu ar zaļbarību - idioti divkājainie .... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |