www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ceptas reņģes tomātos | |
Ceptas reņģes tomātos - ēdiens kas pieteicās pats no sevis. Ir tāda lieta, ka garšo man cepta reņģīte tomātu mērcē - īpaši pie simtiņa zācenei .... dažreiz bodēs var tādas labas iepirkt. Pašam taisīt mūždien slinkums, tā ņemšanās ar ķidāšanu ... Bet, ja reiz sanāk "uzskriet virsū" jau gataviem reņģu liemeņiem, tad manta ir jātaisa. Dodamies uz bodi un gādājām ... |
|
Kādam labam trauciņam vajadzīgs 1. vismaz puskilo reņģu liemeņu - pamatam 2. milti - panējumam 3. eļļa - cepšanai 4. bundža ar atādotiem tomātiem - mērcei 5. tomātu pasta - krāsai 6. sīpols - asumam 7. ķiploks - aromam labs etiķis, sāls, pipari, čili, cukurs, citronpipari ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic reņģu liemeņu svaiguma pārbaudi .... |
|
apberam liemeņus ar citronpipariem un rūpīgi izvārtam miltos "lai nosedz" ... | |
neskopojoties lejam pannā eļļu - uzkarsējam - un cepam reņģu liemeņus no abām pusēm līdz "zeltainumam"... cepšana ilgu laiku neprasīs - apmēram minūtes trejas galvenais skatamies, lai cepjot gabali nesalīp viens pie otra ... |
|
liekam apceptos reņģu gabalus marinādes traukā ... | |
tajā pat eļļā liekam apcepināties smalki sagrieztu sīpolu ... | |
kad sīpols zeltains, beram to pāri reņģu liemeņiem ... |
|
pannā izlejam atādotu tomātu bundžu un saspaidam tomātus pļeckās ... |
|
izveidojam tomātmērci apspēlējot saldumu, skābumu, asumu ... pieliekam klāt divas ēdamkarotes tomātu pastas - krāsai ēdamkaroti cukura - saldumam svaigi spiestus piparus, čili - asumam divas ēdamkarotes laba etiķa - skābumam tējkaroti sāls, iespiežam kādas divas ķiplokdaivas |
|
sagaidam "burbuli" un lejam pāri reņģu liemeņiem "lai nosedz" ... ilgi sutināt tomātmērci nevajag, jo tai ir jābūt gana šķidrai - ja i pa biezu, pielejam nedaudz ūdens kad trauks atdziest, liekam to ledusskapī uz dienām divām "lai ievelkas" |
|
kad pāris dienas pagājušas - liekam reņģes uz šķīvja ... | |
sulīgas ceptas reņģes tomātos - ideāla zācene ... | |
Nu - zivs beidzot gatava ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |