www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ceptas smadzenes | |
Smadzenes ēst, Ēst, ĒST smadzenes, smadzenes - uuu baidies ... Sagribējās vienu dienu uzkost sen nebaudītu lietu - ceptas buļļa smadzenes, ar tikai smadzenēm raksturīgo "mīkstumiņu" un garšu ... Dodos, ka uz tirgu pie "savas pārdevējas" un sanāk lielais aplauziens, kā izrādas mūsu 100ts pārgudrie peredasti ir pieņēmuši kārtējo debilo EiroŽopas likumu, kas aizliedz tirgot liellopu smadzenes ! ot vienkāršī tā - nedrīkst un viss ... kautuvēs no liellopu galvām tik izņem mēli un pašu galvu esot jāutilizē ... tamdēļ nākas iztikt ar cūkas smadzenēm - bet te arī ir sāpe ... cūča smadzenes ir ļoti mazas un miesnieki īpaši nepūlas tās izņemot saglabāt tās veselas un sanāk tāda pusizšķīdusi pļecka no kuras nākas izlasīt cepšanai derīgus gabalus ... sanāk tāda mazliet pļerzošanās ar gaļu, bet mēģināt var, jo sapļeckātos smadzeņu gabalus var viegli ar dakšiņu saspaidīt pastētē ko likt uz maizes ... dodamies uz tirgu pēc cūča smadzenēm ... |
|
|
|
|
|
Tā kā cūkas smadzenes tirgojas kā izšķīdusi pļecka nav iespējams stingri definēt cik tās vajag, izmaksas ir nelielas un pērkam kādu kilo - no tā vismaz divas porcijas toč sanāks ... vēl vajag etiķi - mērcēšanai rīvmaize, ola - panējumam eļļa - cepšanai sīpols - asumam pipari kādi nu vien pašam ģeld un zaļbarība ko pārkaisīt pāri ... vispirms skalojam smadzenes aukstā ūdenī ... |
|
|
|
lejam smadzeņu ūdenim kādus gramus 300 laba etiķa klāt - var izmantot esenci, tad pietiks ar vienu šļurciņu te galvenais ir, lai ūdens būtu skābs, kā rezultātā smadzenes "savelkas" un var tām viegli noplēst plēvi ar asinsvadiem ... tas gan bij aktuāli liellopu smadzenēm, kuras vairs nopirkt nevaram, bet arī cūča smadzenēm asiņaina plēve gadās ... noturam kādu stundu smadzenes etiķūdenī ... |
|
|
|
ja atrodam smadzenes ar asiņainu plēvi, tad to noplēšam ... |
|
|
|
nolejam etiķūdeni liekam smadzenes grāpī aukstu ūdeni pa virsu un uguni apakšā |
|
|
|
kad ūdens uzvāras, smeļam nost putas ... | |
|
|
sāli, piparus, smaržīgos piparus, kādu asāku kaltētu čilī, sīpolu klāt un lai vāras uz mazas uguns viss stundu ... |
|
|
|
kad stunda pagājusi, velkam uzmanīgi smadzenes laukā ... |
|
|
|
te arī redzam, ka ir daļa smadzeņu saglabājusi savu pusložu formu, citas ir sašķaidītas ... | |
atlasam lielākos smadzeņu "pusložu" gabalus cepināšanai ... pārpalikumus varam saspaidīt pastā, kas ideāli der brokastmaizēm ... |
|
|
|
sakuļam pautiņu kur visupirms apmērcēt smadzenes ... apvārtam tās rīvmaizē ... |
|
|
|
un liekam sakarsētā pannā cepināties ... | |
|
|
cepjam līdz izteikti zeltainai garozai - tas piedos smadzeņu masai "lipīgumu", jo liekais ūdenis taps notvaicēts |
|
|
|
uz šķīvja - kādu zaļbarību klāt ... | |
|
|
pufīgas, mīkstas smadzeņu masas "kotletītes" ņjammmm... | |
|
|
ThePizdec divkājainais jau sāk ēst smadzenes - jāmūk, JĀMŪK ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |