www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Ceptas smadzenes
 
Smadzenes ēst, Ēst, ĒST smadzenes, smadzenes - uuu baidies ...

Sagribējās vienu dienu uzkost sen nebaudītu lietu - ceptas buļļa smadzenes,
ar tikai smadzenēm raksturīgo "mīkstumiņu" un garšu ...

Dodos, ka uz tirgu pie "savas pārdevējas" un sanāk lielais aplauziens, kā izrādas
mūsu 100ts pārgudrie peredasti ir pieņēmuši kārtējo debilo EiroŽopas likumu, kas aizliedz tirgot liellopu smadzenes !
ot vienkāršī tā - nedrīkst un viss ... kautuvēs no liellopu galvām tik izņem mēli un pašu galvu esot jāutilizē ...

tamdēļ nākas iztikt ar cūkas smadzenēm - bet te arī ir sāpe ...
cūča smadzenes ir ļoti mazas un miesnieki īpaši nepūlas tās izņemot saglabāt tās veselas un sanāk tāda pusizšķīdusi pļecka no kuras nākas izlasīt cepšanai derīgus gabalus ...

sanāk tāda mazliet pļerzošanās ar gaļu, bet mēģināt var, jo sapļeckātos smadzeņu gabalus var viegli ar dakšiņu saspaidīt pastētē ko likt uz maizes ...

dodamies uz tirgu pēc cūča smadzenēm ...
 
Ceptas smadzenes
 
Akcija
 
Tā kā cūkas smadzenes tirgojas kā izšķīdusi pļecka nav iespējams stingri definēt cik tās vajag,
izmaksas ir nelielas un pērkam kādu kilo - no tā vismaz divas porcijas toč sanāks ...
vēl vajag
etiķi - mērcēšanai
rīvmaize, ola - panējumam
eļļa - cepšanai
sīpols - asumam
pipari kādi nu vien pašam ģeld un zaļbarība ko pārkaisīt pāri ...

vispirms skalojam smadzenes aukstā ūdenī ...
 
Ceptas smadzenes
 
lejam smadzeņu ūdenim kādus gramus 300 laba etiķa klāt - var izmantot esenci, tad pietiks ar vienu šļurciņu

te galvenais ir, lai ūdens būtu skābs, kā rezultātā smadzenes "savelkas"
un var tām viegli noplēst plēvi ar asinsvadiem ...
tas gan bij aktuāli liellopu smadzenēm, kuras vairs nopirkt nevaram,
bet arī cūča smadzenēm asiņaina plēve gadās ...

noturam kādu stundu smadzenes etiķūdenī ...
 
Ceptas smadzenes
 
ja atrodam smadzenes ar asiņainu plēvi, tad to noplēšam ...
 
Ceptas smadzenes
 
nolejam etiķūdeni
liekam smadzenes grāpī
aukstu ūdeni pa virsu
un uguni apakšā
 
Ceptas smadzenes
 
kad ūdens uzvāras, smeļam nost putas ...
 
 Ceptas smadzenes
 
sāli, piparus, smaržīgos piparus, kādu asāku kaltētu čilī, sīpolu klāt un lai vāras uz mazas uguns viss stundu ...
 
Ceptas smadzenes
 
kad stunda pagājusi, velkam uzmanīgi smadzenes laukā ... 
 
Ceptas smadzenes
 
te arī redzam, ka ir daļa smadzeņu saglabājusi savu pusložu formu, citas ir sašķaidītas ...
 
Ceptas smadzenes
 
atlasam lielākos smadzeņu "pusložu" gabalus cepināšanai ...

pārpalikumus varam saspaidīt pastā, kas ideāli der brokastmaizēm ...
 
Ceptas smadzenes
 
sakuļam pautiņu kur visupirms apmērcēt smadzenes ...

apvārtam tās rīvmaizē ...
 
Ceptas smadzenes
 
un liekam sakarsētā pannā cepināties ...
 
Ceptas smadzenes
 
cepjam līdz izteikti zeltainai garozai - tas piedos smadzeņu masai "lipīgumu", jo liekais ūdenis taps notvaicēts
 
Ceptas smadzenes
 
uz šķīvja - kādu zaļbarību klāt ...
 
Ceptas smadzenes
 
pufīgas, mīkstas smadzeņu masas "kotletītes" ņjammmm...
 
Ceptas smadzenes
 
 
ThePizdec divkājainais jau sāk ēst smadzenes - jāmūk, JĀMŪK ...
 
Ceptas smadzenes
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv