www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
MelniBaltie cepumi
 
Kā viedi ļauži saka : dzīve ir kā zebra - balta strīpa, melna strīpa, balta, melna, bet visam beigās vienalga ir pakaļa ...

Iemesls svētkiem atradīsies vienmēr - vai tie Ziemassvētki, vai darba zaudēšana, vai vienkārši gribas !
Viens atvērs alēnu, otra paņems saldumu glābējkasti - un sūc ar visu "oj tas ir kaitīgi, oj tas ir trekni",
jā šī recepte ir ārkārtīgi trekna un neveselīga, nē, tā nav pat trekna, šie cepumi ir vienkārši "kaloriju bomba" !

Kā zināms, ja nedrīkst, bet ļoti gribas, tad drīkst !

Atlaižam grožus un atiet ...
 
MelniBaltie cepumi
 
Akcija
 
Sastāvdaļas "pilnai cepenei":

1. pustāfelīte melnas, rūgtas šokolādes kādi grami etoki 100g
2. pusotra paka kārtīga sviesta 300g
3. puspaka brūnā cukura tas būs 250g
4. milti kādi 360-380 grami 
5. divas olas
6. tējkarote ar kaudzi kakao
7. mazliet vaniļas cukura
8. sauja lazdu riekstu grami 50mit
9. pusburka ar kraukšķīgo zemesriekstu sviestu tas vilks uz 125 gramiem
10. tējkarote cepamā pulvera
11. šķipsniņa sāls

+pelni ko nākamajā rītā pie svēršanās kaisīt uz galvas

Sākam ar mīklas pamatmasas sagatavošanu, ņemam pusotru paku istabas temperatūras sviesta
  
MelniBaltie cepumi
 
beram klāt 250 gramus brūnā cukura
 
MelniBaltie cepumi
 
vaniļas cukuru un šķipsnu sāls klāt
 
MelniBaltie cepumi
 
maisam visu maisam
 
MelniBaltie cepumi
 
Sīks triks - lai vieglāk maisītos, uzliekam bļodas dibenu virs grāpīša kurā vārās ūdens
 
MelniBaltie cepumi
 
sasilstot sviests kļūst vēl mīkstāks un maisas viss kudi vieglāk ...
 
MelniBaltie cepumi
 
tagad ir divi varianti :
kult ar roku līdz cukurs izšķīst - skaitīsies superklasiski, bet besis
ņemam mikseri un sakuļam visu viendabīga krēma masā

es protamistiski, ka esmu slinks un izmantoju mikseri
 
MelniBaltie cepumi
 
beram cukursviestkrēmam klāt miltus ...
kādu 3daļpaku nu kaučkur uz 375grami
 
MelniBaltie cepumi
 
divus pautus klāt un kuļam tālāk
 
MelniBaltie cepumi
 
visai drīz mikseris aizrīsies un uz beigām nāksies tāpat visu spaidīt ar rokām ...
 
MelniBaltie cepumi
 
pieberam tējkaroti ar kaudzi cepampulvera
 
MelniBaltie cepumi
 
Paspaidam vēl visu līdz toč nav neviena kunkuļa ...
 
MelniBaltie cepumi
 
sadalam mīklu divos bumbuļos, viens ies baltajiem, otrs melnajiem cepumiem

un liekam malā lai "mīkla nobriest"
 
MelniBaltie cepumi
 
Pārlejam lazdu riekstus ar verdošu ūdeni, lai pastāv pāris minūšus
 
MelniBaltie cepumi
 
Visai drīz izmirkušais riekstu apvalks sāks lipt nost ...

noknibinam riekstus plikus ...
 
MelniBaltie cepumi
 
attīrītos riekstus apgrauzdējam uz pannas līdz tādam vieglam gruzdumam ...
 
MelniBaltie cepumi
 
riekstus piestā
 
MelniBaltie cepumi
 
un stampājam visu lai sanāk sagrauzdētu riekstu pulveris

var jau tādu nopirkt gatavu, bet paša pagatavots ģeld labāk
 
MelniBaltie cepumi
 
atsevišķā bļodā iemetam gramus simts melnas šokolādes
un liekam bļodu virs grāpja ar verdošu ūdeni
 
MelniBaltie cepumi
 
nepaies ilgs laiks kā šokolāde izkusīs
 
MelniBaltie cepumi
 
kamēr ņēmāmies ar riekstiem un šokolādi, mīkla ir gana stāvējusi

vienu bumbuli pārliekam bļodā pie izkusušās melnās šokolādes, tā tad būs melno cepumu bļoda
 
MelniBaltie cepumi
 
pieliekam kakao pulveri papildus tumšumam
 
MelniBaltie cepumi
 
pieberam stampātos riekstus
 
MelniBaltie cepumi
 
rūpīgi visu izmaisam līdz mīksta plastalīna konsistencei

melnā mīkla gatava ...
 
MelniBaltie cepumi
 
savukārt pie baltās miklas liekam klāt pusburciņu tas ir 125 gramus kraukšķīgā zemesriekstu sviesta
 
MelniBaltie cepumi
 
abas mīklas nu ir gatavas cepšanai
 
MelniBaltie cepumi
 
ieklājam cepenes plātēs cepampapīru un lipinam apaļus cepumiņus
 
MelniBaltie cepumi
 
forma no katra paša karājas, bet jārēķina, ka mazliet šamie "izpletīsies"

tamdēļ iesākumam lai paliek apaļi plācenīši
 
MelniBaltie cepumi
 
melnos arī ...
 
MelniBaltie cepumi
 
Liekam cepumus cepties uz 175ciem grādiem iesildītā cepenē ...

es cepu 2vos piegājienos - vispirms baltos, tad melnos
 
MelniBaltie cepumi
 
cepšanas ilgums visnotaļ karājas no tā cik biezi plācenīši tapa salipināti
bet vidēji var ņemt 15-20 minūtes

te uz pulksteni paļauties īsti nevar - stāvam klāt un vaktējam, līdz ko malas sāk palikt brūnas tā velkam plātni ārā
 
MelniBaltie cepumi
 
ļaujam cepumiem atdzist uz papīra, ja noņems nost karstus, tad tie sagriezīsies šķībi-greizi
 
MelniBaltie cepumi
 
MelniBaltie cepumi gatavi un svētki var sākties ...
 
MelniBaltie cepumi
 
vienkārši maucīgi trekni, bet roķeles pašas sniedzas pēc nākamā...
 
MelniBaltie cepumi
 
 
tphu, būtu labāk gaļu ēduši ...
 
MelniBaltie cepumi
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv