www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Cūkas kājas zacene
 
Kas atšķir banālu pļēgurošanu no patīkamas iedzeršanas ?
Zacene ! Bez zacenes drape nav drape, bet prasts alkoholisms ...

Kad plānojas izbaudīt pusspaini alus, svēta lieta ir iepriekš sagatavot ko paskrubināt uzkodai.
Viena no garšīgākajām gaļas zacenēm ir cūkas kājas, tās tad arī gatavosim.

Ķeramies klāt ...
 
Cūkas kājas zacene
 
Akcija
 
vajadzīgs :

1. cūkas kājas - pamatam
2. ķiploks - mērces smeķim
3. cukurs - karamelei
4. vorčestras mērce vai citrons - skābumam
5. etiķis - smaržas asumam
sāls un smaržīgie pipari piedevai

ķeramies klāt cūkas kājām, tās rūpīgi noskrubinot zem tekoša ūdens
 
Cūkas kājas zacene
 
smukās, baltās kājeles grāpī iekšā, ūdeni pa virsu, gaidam, kamēr uzvāras
 
Cūkas kājas zacene
 
kā uzvāras, tā putu lērums laukā
pienācis laiks ūdeni noliet un grāpi izskalot
 
Cūkas kājas zacene
 
noskalojam kājas no putām un izdaram dziļus, gareniskus iegriezienus starp kāju pirkstiem
tas palīdzēs gaļas vārīšanas laikā kājām saturēties kopā un neizšķīst kā pagadās
 
Cūkas kājas zacene
 
liekam kājas svaigā ūdenī uz īsto vārīšanos ...
 
 Cūkas kājas zacene
 
pieberam sāli un smaržīgos piparus aromātam
 
Cūkas kājas zacene
 
kad ūdens uzvāras, pārbaudam, vai nav kāda puta jānosmeļ
un liekam visu uz mazas uguns vārīties stundiņas divas - te viss karājas no kāju izmēra
 
Cūkas kājas zacene
 
kad kājeles ir mīkstas un "atvērušās", ķeselējam no grāpja laukā un liekam nost maliņā, lai nedaudz atdziest
 
Cūkas kājas zacene
 
Tagad pienākusi kārta glazūras mērcei
gatavosim ķiplokaini asu un saldskābu
tādu mērcīti, kas labi ietu pie alus klāt

ņemam pusi ķiploka
 
Cūkas kājas zacene
 
un sakapājam smalkos gabalos
 
Cūkas kājas zacene
 
mazā katliņā ielejam pāris karotes kāju buljona
 
Cūkas kājas zacene
 
un speram ķiplokus apcepties
 
Cūkas kājas zacene
 
kad ķiploki kļuvuši zeltaini pieberam vienu karoti cukura karamelei
cukurs dos glazūrai "stingrību"
 
Cūkas kājas zacene
 
iemaisam cukuru kārtīgi ķiplokos iekšā līdz tas pilnībā izkūst
un uz lēnas uguns gaidam, kamēr izveidosies karamele
 
Cūkas kājas zacene
 
kad ķiploku un cukuramasa ir kļuvusi brūngana karamele
piesperam mazliet, mazliet etiķa asākai smaržai
un pāris ēdamkarotes vorčestras mērces skābumam
 
Cūkas kājas zacene
 
visu izmaisam viendabīgā masā un nedaudz pasildam

glazūras mērce gatava
 
Cūkas kājas zacene
 
kamēr ņēmāmies ar mērci, kājas ir atdzisušas un varam izņemt no tām lielos kaulus
visus pārējos kaulus atstājam, jo mēs netaisam ēdienu aukstās gaļas stilā, mēs taisam zaceni

kauli piedos zacenei tik papildus labumu, kad ir ko apgrauzt
 
Cūkas kājas zacene
 
liekam kājeles cepamtraukā un aplejam ar glazūras mērci
 
Cūkas kājas zacene
 
tā, lai visas kājeles ir noklātas ar glazūru
 
Cūkas kājas zacene
 
speram 220C cepeškrāsnī iekšā garozas apraušanai
tam parasti vajag tik minūtes 10mit
 
Cūkas kājas zacenemit
 
kad viena puse brūna
 
Cūkas kājas zacene
 
apgriežam uz otru pusi
un ar karoti aplejam kājeles ar glazūru no cepamtrauka apakšas
un lai apcepjas garoza vēl minūtes piecas
  
Cūkas kājas zacene
 
kad kājeles ir brūnas no abām pusēm, liekam traukā un atstājam atdzišanai
 
Cūkas kājas zacene
 
kad drape sākas, smalki sagriežam

un pie alus!
 
Cūkas kājas zacene
 
skrubinot šādas zacenes gabaliņus, alus izbaudīšana kļūst svēta ...
 
Cūkas kājas zacene
  
 
Saimniek - ik - es te vēl vienu maziņo un gulēt ...
 
Cūkas kājas zacene
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv