www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cūkas kājas zacene | |
Kas atšķir banālu pļēgurošanu no patīkamas iedzeršanas ? Zacene ! Bez zacenes drape nav drape, bet prasts alkoholisms ... Kad plānojas izbaudīt pusspaini alus, svēta lieta ir iepriekš sagatavot ko paskrubināt uzkodai. Viena no garšīgākajām gaļas zacenēm ir cūkas kājas, tās tad arī gatavosim. Ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs : 1. cūkas kājas - pamatam 2. ķiploks - mērces smeķim 3. cukurs - karamelei 4. vorčestras mērce vai citrons - skābumam 5. etiķis - smaržas asumam sāls un smaržīgie pipari piedevai ķeramies klāt cūkas kājām, tās rūpīgi noskrubinot zem tekoša ūdens |
|
smukās, baltās kājeles grāpī iekšā, ūdeni pa virsu, gaidam, kamēr uzvāras | |
kā uzvāras, tā putu lērums laukā pienācis laiks ūdeni noliet un grāpi izskalot |
|
noskalojam kājas no putām un izdaram dziļus, gareniskus iegriezienus starp kāju pirkstiem tas palīdzēs gaļas vārīšanas laikā kājām saturēties kopā un neizšķīst kā pagadās |
|
liekam kājas svaigā ūdenī uz īsto vārīšanos ... | |
pieberam sāli un smaržīgos piparus aromātam |
|
kad ūdens uzvāras, pārbaudam, vai nav kāda puta jānosmeļ un liekam visu uz mazas uguns vārīties stundiņas divas - te viss karājas no kāju izmēra |
|
kad kājeles ir mīkstas un "atvērušās", ķeselējam no grāpja laukā un liekam nost maliņā, lai nedaudz atdziest | |
Tagad pienākusi kārta glazūras mērcei gatavosim ķiplokaini asu un saldskābu tādu mērcīti, kas labi ietu pie alus klāt ņemam pusi ķiploka |
|
un sakapājam smalkos gabalos | |
mazā katliņā ielejam pāris karotes kāju buljona | |
un speram ķiplokus apcepties |
|
kad ķiploki kļuvuši zeltaini pieberam vienu karoti cukura karamelei cukurs dos glazūrai "stingrību" |
|
iemaisam cukuru kārtīgi ķiplokos iekšā līdz tas pilnībā izkūst un uz lēnas uguns gaidam, kamēr izveidosies karamele |
|
kad ķiploku un cukuramasa ir kļuvusi brūngana karamele piesperam mazliet, mazliet etiķa asākai smaržai un pāris ēdamkarotes vorčestras mērces skābumam |
|
visu izmaisam viendabīgā masā un nedaudz pasildam glazūras mērce gatava |
|
kamēr ņēmāmies ar mērci, kājas ir atdzisušas un varam izņemt no tām lielos kaulus visus pārējos kaulus atstājam, jo mēs netaisam ēdienu aukstās gaļas stilā, mēs taisam zaceni kauli piedos zacenei tik papildus labumu, kad ir ko apgrauzt |
|
liekam kājeles cepamtraukā un aplejam ar glazūras mērci | |
tā, lai visas kājeles ir noklātas ar glazūru | |
speram 220C
cepeškrāsnī iekšā garozas apraušanai tam parasti vajag tik minūtes 10mit |
|
mit | |
kad viena puse brūna | |
apgriežam uz otru pusi un ar karoti aplejam kājeles ar glazūru no cepamtrauka apakšas un lai apcepjas garoza vēl minūtes piecas |
|
kad kājeles ir brūnas no abām pusēm, liekam traukā un atstājam atdzišanai | |
kad drape sākas, smalki sagriežam un pie alus! |
|
skrubinot šādas zacenes gabaliņus, alus izbaudīšana kļūst svēta ... | |
Saimniek - ik - es te vēl vienu maziņo un gulēt ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |