www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
DanSukker cukuru apskats | |
Kā gadījies kā ne sanāca tikt pie DanSukker labumiem ... Šamie sāk aktīvi "bīdīties tirgū" un piedāvā lērumu jaunu cukuru veidu, tad nu es varot bez nekādām saistībām izteikt visu ko par šiem cukuriem domāju ... Es gan uzreiz pārstāvei teicu, ka sūdīgs no manis "cukura eksperts", jo saldie ēdieni un konditoreja galīgi nav mans lauciņš un cukurs patiesībā man tērējas ārkārtīgi lēni, no sērijas "ar vienu paku gadam pietiek". Bet - a galu galā - cukurs ir joma ko nepārzinu un kamdēļ neizmēģināt šamos visus? , tad nu šeitan laiku pa laikam ielikšu kādu savu atziņu par izmēģināto cukura pasugu ... Cukura grozs ar ašpadsmit cukura veidiem ... |
|
Dažiem cukuriem jau mūsu tirgum
"adaptēts" fasējums, citi jūtami ņemti no ziemeļvalstu tirgus un
vienkārši Baltijas valstu un krievu ļipene virsū ... Tas ar saprotams, ej nu sazin kā jaunā prece "ieskriesies" un vai vietējie vispār šamos pirks ... |
|
Nu ko kā pirmais top provēts tumši brūnais cukurniedru
cukurs .. Cukurs izteikti "mitrs" visvairāk atbilst tam ko saprot ar vārdiem "jēlcukurs" - tāda riktīgi neapstrādāta ķēpa. Garša un aromāts kā radīts marinādēm priekš cepšanas, uz grilla "uguni noķerot" nevis uzreiz sadeg smirdošā oglē, bet spēj izturēt karstumu, lai arī pats piedeg, tomēr dod patīkamu "gruzduma aromu". Šamais cukurs ir "dzīvajai liesmai" ar visa veida "ātrajām marinādēm" kā radīts , tomēr pats par sevi ir pārāk izteikts un var viegli nomākt garšu. Nespēju iedomāties kur viņu īsti bez cepināšanas varētu vēl lietot ... Rezumē - viena specifiska manta, kas katram "gaļiniekam" jātur pa rokai "a ja nu ievajagas". |
|
Zeltainais sīrups - šīs mantas pielietojumu var raksturot
vienkārši : "medus vietā" Izteikti "širpotreba sīrups" - pie kam tādā labā nozīmē ... Der visur kur vajag saldumu un "vieglu tonējumu" ideāli visa veida marinādēm medus vietā, kamdēļ vispār lietot sīrupu medus vietā ? Ne jau vienmēr medus der,jo ne visiem patīk "medus piegarša" un ne vienmēr tā ir vajadzīga, pietiek ar saldumu kā tādu, bet galvenais, ka medus nav īsti piemērots grillēšanai uz dzīvās liesmas, jo piedegot ir "fūūūū". Karoč - šito sīrupu droši lietojam visur kur vajag "staipīgumu un saldumu". |
|
Ievārījuma cukurs ar pektīnu - šis nu būs
"vispretrunīgākais" cukurs ... Kādas tik gudrības internetā nevar atrast - ķēkšas pupturus uz miesas plēsīs apgalvojot, ka šitā ir tīrākā ķīmija un nekas labāks par "parasto cukuru" ievārījumam neder. uhu, aha - visi nu tādi ķīmiķi, tādi pārtikas tehnologi es nezinu kas ir pektīns jā, jā tik gudrs, kā reklāmas bukletus salasījies, jau esmu, ka pektīns esot "augļu valsts izcelsmes recinātājs" bet priekš manis šie ir neko neizsakoši vārdi, jo es nezinu nedz no kā un kādā veidā šī viela tiek iegūta, nedz kādā veidā tas pektīns vārīšanas laikā iedarbojas uz ievārījuma masu. es nezinu kas ir kālija sorbāts jā kaučkāds konservants, bet ko tas ķīmiski dara un cik kaitīgs tas ir es nezinu, ar ķīmiju es pēdējo reizi saskāros pirms 20 gadiem vidusskolas ķīmijas stundās ... bet es zinu ko nozīmē liekais svars ! un es redzu cik uz ielām noēdušos rešņu ik uz soļa var sastapt ! tamdēļ vissmieklīgākais kas var būt - ir klausīties par "šausmīgo ķīmiju" no cilvēkiem kam pašiem "tauki pāri siksnai karājas". Ja ir iespēja kā samazināt cukura daudzumu produktos, tad tā ir jāizmanto, pie kam ar šo cukuru ievārījums daudz pilnīgāk atklāj ogu garšu, jo nav vairs tās pārsātinātās cukursaldās "ķēpas". Es personīgi izvēlos šo iespēju likt ievārījumam uz pusi mazāk cukura ... |
|
Cukurs "Demerara" - ot par šito cukuru teikt nav ko, tas
vienkārši ir jānogaršo, jo "šis nav tis, šis ir drugijs". Tāds specifisks "saldums", ja patīk, tad beram parastā cukura vietā... |
|
Tumšais cukurniedru sīrups ... Jāsaka prasti - izmantojams kā "īpatnēja medus burka" - tāds "pašpietiekams" produkts ... Garša ir ārkārtīgi izteikta un tamdēļ ne visur izmantojama : šamo var liet uz pankūkām medus vietā - būs ļoti OK šamo var izmantot grillmērcē saldumam un krāsai ... bet savādāk ? pieņemam to kā jiptīga medus burciņu .... |
|
Pūdercukurs ... Ir kaPijas dzirnaviņas kur samalt cukuru pašam ? ta jautājumu nava ! |
|
Baltās cukura pērlītes ... Virtuvē lielu lomu spēlē ne tikai
garša, bet arī izskats. Šitas ir vienkārši "smuks cukurs" ko bērt cukurtraukā, lai ir ko viesiem pie kapijas piebērt klāt ... Gudrais mācās no savām kļūdām, muļķis nemācās vispār ... Izrādās, ka esmu smagi kļūdījies un šitas cukurs nu nemaz nav derīgs kapijai, bet ir paredzēts tieši konditorijas izvirtībām no sērijas piparkūkas ar ko dekorēt - un tās pērlītes esot īpaši uztaisītas termoizturīgas lai saglabātu formu cepeškrāsnī karsējot. |
|
gaiši brūnais cukurniedru sīrups - ķēpīgs un aromātisks, bet
nav tik "uzmācīgs" kā tumši brūnais pašā labumā iet pie zaptēm, lai piedotu "citādu saldumu" īpaši neietekmējot krāsu |
|
Lielkristālu karameļu cukurs Kā tai aņukā - Zirgu zini ? Nu nemaz nav līdzīgs ... Tāds pavisam dīvains cukurs ... kurš pēc skata ir kā sadauzīts gabalos cukurgailītis ar tādu "mierīgu saldumu" var i kā kompeti grauzt, i pie tējas pielikt, i vienkāršī inčīgi izskatās cukurtraukā |
|
Brūnie cukura graudi ... atšķirībā no parastā "baltā cukura"
šamiem piemīt tāds savdabīgs cukurniedru saldums Forma arī "nekubiska" kā reizi lai pa smuko cukurtraukā stāvētu |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |