www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Debessmanna | |
Kāds saldais ēdiens "iz bērnības" pirmais nāk
prātā ? jā tieši debessmanna, kuras gaisīgie pikuči pa piena šķīvi peld - ehhhh Debessmanna ir vienkārša, salīdzinoši viegli pagatavojama, ja mikseris ir pa rokai neprasa nedz laiku, nedz īpašas izejvielas ... vēl jo vairāk katrs var uzmargot debessmannu no pilnīgi visa kas gadās pa rokai - ogas, zaptes, kompoti te der viss kas ir "skābens" ... rokamies pa virtuves plauktiem ... |
|
|
|
Sastāvdaļas vienam grāpītim: 1. Skābs plūmju kompots 2. Manna 3. Cukurs 4. Piens šoreiz man trāpījās skābu plūmju kompots, bet idejiski te noder pilnīgi viss kas atrodas krājumos - zaptes, kompoti da' var izmantot pilnīgi visu ko vien var atrast Kompotu grāpī un uguni apakšā |
|
Pielejam ūdeni apmēram tikpat daudz cik kompota ... | |
Kādu pusglāzi cukura klāt - daudzums visnotaļ "uz savu garšu", bet vēlams saglabāt tādu izteiktāku skābenumu | |
Sagaidam "burbuļus" un kādu mirkli pavāram -
principā var nevārīt, bet, ja ir izteikti kompota gabali kā, piemēram, plūmes, tad labāk kādas 10 minūtes pavārīt lai šamie izšķīst tas atvieglos pēčāk kulšanu |
|
Tagad pienācis laiks bērt klāt mannu manna ir tā manta kas visu "sabiezinās" un jārēķina ir apmēram pusglāze mannas uz litru šķidruma beram klāt burtiski pa kripatai un vislaik maisam, ja bērs par strauju būs kunkuļi no kuriem tikt vaļā ir ļoti grūti lēnām beram un vislaik maisam, maisam, maisam ... |
|
Pēc mannas piebērsanas masai vēl minūtes piecas
virs uguns ir jāpiebriest bet neaizmirstam maisīt - citādi piedegs |
|
kad minūtes piecas viss ir viris, ņemam grāpi no uguns nost un liekam auksta ūdens peldē atdzisšanai ... | |
manna ir jau nedaudz atdzisusi, bet pēc skata pļecka kas pļecka, tā tam jābūt, jo priekšā ir kulšanas darbi | |
Miskeri rokās un atiet kulšanas prieki klasiski, protams, visu kula ar roku, bet nav ko nevietā sentimeta asaru liet - mikseris visu paveiks ātrāk un bez čakara |
|
kuļam līdz masa uzputojas apjomos un kļūst viendabīgi gaisīga | |
Pienu šķīvī un peldoša debessmannas pļecka pa vidam ... | |
Skābena un pufīga debessmanna ... | |
Latiņš kļūst aizdomīgs : atkal tas svešais Divkājis pa Manu virtuvi ņemas ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |