www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Debessmanna
 
Kāds saldais ēdiens "iz bērnības" pirmais nāk prātā ?
jā tieši debessmanna, kuras gaisīgie pikuči pa piena šķīvi peld - ehhhh

Debessmanna ir vienkārša, salīdzinoši viegli pagatavojama, ja mikseris ir pa rokai
neprasa nedz laiku, nedz īpašas izejvielas ...

vēl jo vairāk katrs var uzmargot debessmannu no pilnīgi visa kas gadās pa rokai - ogas, zaptes, kompoti
te der viss kas ir "skābens" ...

rokamies pa virtuves plauktiem ...
 
Debessmanna
 
Akcija
 
Sastāvdaļas vienam grāpītim:

1. Skābs plūmju kompots
2. Manna
3. Cukurs
4. Piens


šoreiz man trāpījās skābu plūmju kompots,
bet idejiski te noder pilnīgi viss kas atrodas krājumos - zaptes, kompoti
da' var izmantot pilnīgi visu ko vien var atrast

Kompotu grāpī un uguni apakšā
  
Debessmanna
 
Pielejam ūdeni apmēram tikpat daudz cik kompota ...
 
Debessmanna
 
Kādu pusglāzi cukura klāt - daudzums visnotaļ "uz savu garšu", bet vēlams saglabāt tādu izteiktāku skābenumu
 
Debessmanna
 
Sagaidam "burbuļus" un kādu mirkli pavāram - principā var nevārīt,
bet, ja ir izteikti kompota gabali kā, piemēram, plūmes, tad labāk kādas 10 minūtes pavārīt lai šamie izšķīst
tas atvieglos pēčāk kulšanu 
 
Debessmanna
 
Tagad pienācis laiks bērt klāt mannu
manna ir tā manta kas visu "sabiezinās" un jārēķina ir apmēram pusglāze mannas uz litru šķidruma

beram klāt burtiski pa kripatai un vislaik maisam, ja bērs par strauju būs kunkuļi no kuriem tikt vaļā ir ļoti grūti
lēnām beram un vislaik maisam, maisam, maisam ...
 
Debessmanna
 
Pēc mannas piebērsanas masai vēl minūtes piecas virs uguns ir jāpiebriest

bet neaizmirstam maisīt - citādi piedegs
 
Debessmanna
 
kad minūtes piecas viss ir viris, ņemam grāpi no uguns nost un liekam auksta ūdens peldē atdzisšanai ...
 
Debessmanna
 
manna ir jau nedaudz atdzisusi, bet pēc skata pļecka kas pļecka, tā tam jābūt, jo priekšā ir kulšanas darbi
 
Debessmanna
 
Miskeri rokās un atiet kulšanas prieki

klasiski, protams, visu kula ar roku, bet nav ko nevietā sentimeta asaru liet - mikseris visu paveiks ātrāk un bez čakara
 
Debessmanna
 
kuļam līdz masa uzputojas apjomos un kļūst viendabīgi gaisīga
 
Debessmanna
 
Pienu šķīvī un peldoša debessmannas pļecka pa vidam ...
 
Debessmanna
 
Skābena un pufīga debessmanna ...
 
Debessmanna
 
 
Latiņš kļūst aizdomīgs : atkal tas svešais Divkājis pa Manu virtuvi ņemas ...
 
Debessmanna
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv