www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Sālītas dilles | |
Karstums ... Vasara pašā plaukumā un dārza dobes
ir diļļu pārpilnas. Dilles ir viena no vislietojamākajām piedevām ēdieniem, bet kā tās saglabāt ziemai ? Viens veids ir saldēt - saplūcam, sapakojam un saldētavā iekšā, otrs veids sasālīt - ķēpa mazliet būs, bet rezultāts visai ziemai ko lietot ... Tā kā ledusskapja saldētava arī nava bezizmēra - sālam ... |
|
Sastāvdaļas: 1. dilles - daudz, daudz, daudz 2. visparastākais sāls 3. mazliet eļļas Sālītu diļļu recepte ir vienkārša, bet kamdēļ gan vienam pietiek ziemā pielikt mazu šķipsniņu diļļu un ēdiens uzreiz iegūst aromātu, a cits ber dilles saujām un labuma nekāda ? Jāņem vērā trejas lietas : Pirmkārt - diļļu svaigums. Noplūcām un uzreiz sālam, dienām vītušus diļļu lakstus sālīt ir bezjēdzība. Otrkārt - nekādas mazgāšanas, liepu ziedus tējai neviens nemazgā, tad kāda velna pēc ļautiņi iedomājas mazgāt dilles predefinēti zaudējot to aromātu ? Treškārt - dilles plūcam pašā pusdienlaika svelmē kad tās ir "vissausākās", mums ir vajadzīgs koncentrēts aromāts nevis burka pilna ar sāls izvilktu diļļu sulu. Ejam dārzā un plūcam diļļu maigās lapiņas kas atzarojas no lielajiem kātiem ... |
|
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic diļļu aromātiskuma pārbaudi. | |
dilles uz dēļa un graizam cik smalki vien gribam - šoreiz kādi 3-5mm | |
Ņemam rūpīgi izmazgātu 200gramu burciņu un pildam to pilnu ar sagrieztajām dillēm kam uzberam nepilnu tējkaroti sāls | |
Visu rūpīgi sastampājam - ievērtējam kā krītas diļļu apjoms ... tamdēļ dilles vajadzēs daudz jo daudz ... | |
atkal sagrieztas dilles iekšā, sāli pa virsu -
piestampājam rēķinam apmēram uz šādu 200 gramu burķeli kādas trejas tējkarotes sāls |
|
Kad burciņa piestampāta pilna, liekam to ledusskapī "uz nakti" lai dilles atsulojas ... | |
Nākamajā rītā piestampājam dilles vēlreiz -
apjoms atkal ir ievērojami "sakrities" toties ir parādījusies diļļu sula, kas kopā ar sāli arī iekonservēs šīs dilles pie kam ievērojam, ka sula ir pats minimums, jo viss labums ir saglabājies dillēs kā tādās - tamdēļ arī tik saules svelmē tās jālasa ... |
|
lejam pāri kādu ēdamkaroti eļļas - tas pasargās
diļļu virskārtu no sažūšanas eļļa der jebkāda - olīveļļa, saulespuķu, rapšu da' viena alga ... Pie kam šī eļļas kārtiņa ir jāsaglabā virs dillēm visu laiku, ziemā, kad dilles sāk lietot, vienmēr jāskatās lai eļļa būtu pa virsu, ja tā "nosmeļas" uzlejam vēl karoti pa virsai ... |
|
Smalki sagrieztas, rūpīgi sastampātas sālītas
dilles ziemai ... Liekam vēsumā, lai gaida ziemas sezonu ! |
|
Kādas vēl dilles, ja Jāņu zāles vēl nava visas nograuztas ! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |