www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Falafeļi | |
Pieskarsimies nedaudz veģetāriešu ēdieniem, dodot kārtīgu spērienu pa arābu zirņu pautiem ... Falafeļi - krokoto zirņu masas bumbiņas - ar izteiktu spēciju aromātu ... Vienkārši gatavojami, bet prasa labas izejvielas. Meklējam sastāvdaļas un ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs 1. uz nakti mērcēti apm300 grami krokoto zirņu - pamatam 2. viens sarkanais sīpols - smeķim 3. divas lielas ķiplokdaivas - aromam 4. pētersīlis - zaļbarībai 5. milti - stingrībai 6. laba bezsmaku eļļa - frītēšanai sāls, melnie pipari, koriandrs, romas ķimenes un karijs ... un labs smalcinātājs kur visu sakult ... Par ziņiem - šim ēdienam der tikai un vienīgi labi krokotie zirņi, ko nomērcējam "uz nakti", lai ir mīksti ... Nolejam ūdeni un liekam nomērcētos zirņus smalcinātājā - kuļam pamatīgi, līdz zirņi paliek pastas smalkumā |
|
sakuļam pļurā vienu sarkano sīpolu, pētersīļu bunti un divas lielas ķiplokdaivas ... | |
piestā sastampājam nedaudz melnos piparus, tējkaroti romas ķimeņu, koriandru un sāli ... |
|
pie samaltajiem zirņiem un zaļbarības beram kariju, piestas piparu masu un lielu ēdamkaroti ar miltiem ... | |
visu rūpīgi samaisam un liekam maliņā uz stundu ļaujot garšvielām "ievilkties" ... | |
lejam mazā katliņā puslitru eļļas un max uguni apakšā ... eļļai ir jābūt maksimāli karstai, tamdēļ ļaujam tai riktīgi sakarst ... |
|
kamēr eļļa karsējas, salipinam no masas nelielus "pautiņa izmēra" bumbulīšus... | |
metam zirņu bumbuļus sakarsētajā eļļā... | |
pēc pāris minūtēm bumbuļi paliek izteikti brūngani - velkam laukā ... | |
liekam falafeļus sietā notecināt lieko eļļu ... | |
uzkoda gatava - kad ejam trauciņam garām - hops - un ēdam pa vienam falafelim nost ... | |
speciāli pārgriezu vienu bumbuli - zeltains zirņu viducis spēciju garozā ... njammma ! | |
Debbie Bliss dzijās guļ Bonga ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |