www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Lasis ar fenheļiem | |
Ātri, garšīgi un izteikti specifiski - parasti nesavienojamas lietas, tomēr ir arī izņēmumi. Šoreiz pacentīsimies pusstundā pagatavot ko neparastu. Pamata lieta šai ēdienā būs fenheļi, tāds lakstains sīpols ar izteiktu, saldu nedaudz pēc anīsa garšu. Fenheļi ideāli sader ar zivju ēdieniem, bet tie prasa nedaudz savdabīgāku pagatavošanu apspēlējot to saldo garšu pievienojot skābumu un asumu. Ir cilvēciņi, kuri rauc degunu no fenheļu anīsa garšas, te der klasiskais teiciens "Jums nepatīk kaķi ? Jūs vienkārši nemākat tos pagatavot ..." Dodamies uz bodi ... |
|
vienai porcijai vajadzīgs : 1. divi fenheļi - smeķim 2. laša gabals - zivs pamatam 3. divi sīpoli - asumam 4. citronpipari un ķimenes - garšai 5. divi apelsīni - skābumam kāds zaļums un pāris piles eļļas Zivs šeit der kādu vien paši vēlamies - šoreiz acīs iekrita labs laša gabals, kurš tā vien prasās notvaicēt ... apberam lasi ar citronpipariem un diļļu lakstiem |
|
liekam uz tvaika redeles | |
un slēdzam krāsni uz 25minūtēm slapjā tvaika režīmā ... ja nav tvaicēšanas iespēju, varam gatavot zivi savā ierastajā veidā |
|
kamēr zivs tvaicējas, ķeramies fenheļu sautējumam klāt ... vispirms sagādāsim svaigu apelsīnu sulu - pārgriežam apelsīnus uz pusēm |
|
un izspiežam citrusspiedē apelsīnus sausus | |
sagatavojot apelsīnu sulu sautēšanai | |
ņemam fenheļus |
|
nogriežam lakstus un saknes ja kāda āra lapa apvītusi, tad to nolobam |
|
fenheļus sagriežam lielos rupjos gabalos ... un nomizojam sīpolus |
|
sagriežam sīpolu nelielos gabaliņos... te būs sautējuma pamats, saldais fenhelis un asais sīpols |
|
uzlejam uz sakarsētas pannas nedaudz eļļas ... | |
un beram fenheļus ar sīpoliem cepināties | |
apmaisam un uzberam virsū ķimenes | |
vislaik maisam un sagaidam mirkli, kad sautējums kļūst zeltains | |
tagad atlicis pievienot sautējumam pēdējo sastāvdaļu - svaigi spiestu apelsīnu sulu sula arī būs tā, kas izveidos saldskābu garšu |
|
kad sula pievienota, nogriežam mazāku uguni, liekam vāku virsū un lai viss sautējas minūtes 15- 20mit | |
kamēr fenhelis sautējas, lasis ir iztvaicējies | |
noņemam sautējumam vāku un uzgriežam atkal lielāku uguni, lai sautējums sabiezē ... | |
uz šķīvja ! Tvaicēts maigs lasis ar fenheļu sautējumu |
|
kraukšķīgi, saldskābi fenheļi ... ņammmmmm |
|
Atkal tie žāvētie mencu ikri, atkal ikri, būtu kaut reiz dzīvu peli iedevuši ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |