www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem | |
Jaunie tupeņi vagās ienākušies un gailenes mežos jau ir klāt ... jaunie zaļumi ar dobē aug ... Atiek ķerties pie svaiguma izbaudīšanas. Recepte ir ļoti vienkārša un nav ko te daudz pat runāt. Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs 1. jaunie kartupeli - pamatam 2. gailenes - mērces pamatam 3. žāvēta krūtiņa - mērces sātīgumam 4. sīpoli - mērces smeķim 5. svieksts - tupeņa sātīgumam 6. skābs krējums - mērcītei 7. milti - mērces biezumam 8. kāds jaunais sīpolloks vai dille - aromam + smaržīgie pipari, sāls Gatavosies viss ļoti ātri, jo recepte ir vienkārša un nekādas ekstras neprasa. beram izlietnē kartupeļus un rūpīgi ar rokām noberžam tos tīrus |
|
|
|
Skatam noberztus jaunos tupeņus daži mēdz kasīt jauno miziņu pa tīro - man domāt tas nav vērts, jo tieši šajā plānajā miziņā ir tas "jaunā tupeņa" smeķis |
|
|
|
metam tupenus grāpī aukstu ūdeni pa virsu kādu smaržīgo piparu "smaciniekam" un lai viss vāras |
|
|
|
kamēr tupeņi vāras, sagatavosim visu mērcei ņemam krūtiņu un obligāti ar izteiktu taukumu |
|
|
|
sagriežam nelielos kubiciņos ... | |
|
|
nolobam trejus sīpolus |
|
|
|
sagriežam sīpolus smalkos gabalos ... | |
|
|
rūpīgi noskalojam gailenes zem tekoša ūdens kamdēļ gailenes tikai noskalojam un negriežam ? a lai izteiktāka būtu mērces struktūra - ir patīkami sajust "uz zoba" veselu sēni, nevis pļurīgu strēmeli |
|
|
|
ķermaies klāt mērces cepināšanai ... vispirms uz uzkarsētas pannas liekam krūtiņu, lai "iztek pirmais taukums" |
|
|
|
beram klāt sīpolus ... | |
|
|
kad sīpoli kļuvuši zeltaini ... | |
|
|
beram klāt gailenes | |
|
|
un vāku virsū, lai viss piecas-desmit minūtes pasautējas kamdēļ sautēt zem vāka ? lai sēne "atdotu" garšu |
|
|
|
kamēr ņēmāmies ap mērci, tupeņi ir novārījušies kā to pārbaudīt? iebakstam kādam ar dakšiņu, ja viegli caurduras, tad gatavs ir' uguni nost ... |
|
|
|
nolejam ūdeni nost un iemetam pie karstajiem kartupeļiem kārtīgu devu ar sviestu un sakratam kārtīgi grāpi |
|
|
|
sagādājam jauni audzētu dillīti vai lociņu vai abus | |
|
|
smalki sakapājam | |
|
|
un apberam sviestainos tupeņus ar zaļumiem vāku virsū, lai neatdziest |
|
|
|
piebeidzam mērcīti ... sēnes, gaļa un sīpoli jau ir gana sautējušies, ņemam vāku nost |
|
|
|
sagādājam miltu paku un ēdamkaroti | |
|
|
kad mērces šķidrums ir gandrīz viss "bez vāka" noviris |
|
|
|
kaisam mērcei virsū miltus | |
kādas divas ēdmkarotes un visu samaisam | |
ņemam skābo krējumu | |
un liekam mērcei klāt ... | |
cik daudz vajag krējuma ? a betiņ tik, cik biezu paši gribam to mērci ... |
|
visu rūpīgi samaisam un sagaidam kamēr mērce "uzmet burbuli" ja prasās, tad pieberam sāli |
|
uz šķīvja ! mērce, jaunie tupeņi un kāds svaigi sālīts gurķīts, ko piekost |
|
un ... Skatam tuvumā sātīgo mērci ... ŅAMMMĀĀĀĀ !!! |
|
tikmēr Bonga izbauda guļvietu tamborētajās īru mežģīnēs ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |