www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
Jaunie tupeņi vagās ienākušies un gailenes mežos jau ir klāt ... jaunie zaļumi ar dobē aug ...

Atiek ķerties pie svaiguma izbaudīšanas. Recepte ir ļoti vienkārša un nav ko te daudz pat runāt.

Ķeramies klāt ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
Akcija
 
vajadzīgs
1. jaunie kartupeli - pamatam
2. gailenes - mērces pamatam
3. žāvēta krūtiņa - mērces sātīgumam
4. sīpoli - mērces smeķim
5. svieksts - tupeņa sātīgumam
6. skābs krējums - mērcītei
7. milti - mērces biezumam
8. kāds jaunais sīpolloks vai dille - aromam
+ smaržīgie pipari, sāls

Gatavosies viss ļoti ātri, jo recepte ir vienkārša un nekādas ekstras neprasa.

beram izlietnē kartupeļus un rūpīgi ar rokām noberžam tos tīrus
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
Skatam noberztus jaunos tupeņus

daži mēdz kasīt jauno miziņu pa tīro - man domāt tas nav vērts,
jo tieši šajā plānajā miziņā ir tas "jaunā tupeņa" smeķis
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
metam tupenus grāpī
aukstu ūdeni pa virsu
kādu smaržīgo piparu "smaciniekam"
un lai viss vāras
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kamēr tupeņi vāras, sagatavosim visu mērcei

ņemam krūtiņu un obligāti ar izteiktu taukumu
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
sagriežam nelielos kubiciņos ...
 
 Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
nolobam trejus sīpolus
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
sagriežam sīpolus smalkos gabalos ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
rūpīgi noskalojam gailenes zem tekoša ūdens

kamdēļ gailenes tikai noskalojam un negriežam ?
a lai izteiktāka būtu mērces struktūra - ir patīkami sajust "uz zoba" veselu sēni, nevis pļurīgu strēmeli
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
ķermaies klāt mērces cepināšanai ...

vispirms uz uzkarsētas pannas liekam krūtiņu, lai "iztek pirmais taukums"
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
beram klāt sīpolus ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kad sīpoli kļuvuši zeltaini ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
beram klāt gailenes
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
un vāku virsū, lai viss piecas-desmit minūtes pasautējas

kamdēļ sautēt zem vāka ?
lai sēne "atdotu" garšu
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kamēr ņēmāmies ap mērci, tupeņi ir novārījušies
kā to pārbaudīt?
iebakstam kādam ar dakšiņu, ja viegli caurduras, tad gatavs ir'

uguni nost ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
nolejam ūdeni nost un iemetam pie karstajiem kartupeļiem kārtīgu devu ar sviestu
un sakratam kārtīgi grāpi
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
sagādājam jauni audzētu dillīti vai lociņu vai abus
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
smalki sakapājam
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
un apberam sviestainos tupeņus ar zaļumiem
vāku virsū, lai neatdziest
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
piebeidzam mērcīti ...

sēnes, gaļa un sīpoli jau ir gana sautējušies, ņemam vāku nost
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
sagādājam miltu paku un ēdamkaroti
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kad mērces šķidrums ir gandrīz viss "bez vāka" noviris
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kaisam mērcei virsū miltus
  
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
kādas divas ēdmkarotes un visu samaisam
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
ņemam skābo krējumu
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
un liekam mērcei klāt ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
  
cik daudz vajag krējuma ?
a betiņ tik, cik biezu paši gribam to mērci ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
visu rūpīgi samaisam un sagaidam kamēr mērce "uzmet burbuli"

ja prasās, tad pieberam sāli
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
uz šķīvja !

mērce, jaunie tupeņi un kāds svaigi sālīts gurķīts, ko piekost
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
  
un ...

Skatam tuvumā sātīgo mērci ...

ŅAMMMĀĀĀĀ !!!
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
 
 
tikmēr Bonga izbauda guļvietu tamborētajās īru mežģīnēs ...
 
Gailenes ar jaunajiem kartupeļiem
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv