www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Gaļas salmiņi zirņos | |
Ir dienas, kad sagribas ko vienkāršu, bet reizē neierastu. Kamdēļ gan nepagatavot gaļas salmiņus zirņu panējumā ? Un klāt vēl paštaisītu tomātu mērcīti ... Aunam kājas un dodamies uz bodi ... |
|
Sastāvdaļas: 1. grami sešsimts šķiņķa - pamatam 2. sauja krokoto zirņu - specifiskam panējumam 3. viens pauts - panējuma masai 4. karote cietes - stingrībai 5. sīpols - asumam 6. tomātu pasta - mērces krāsai 7. atādotu tomātu bundža - mērces pamatam 8. labs etiķis - mērces asumam sāls, cukurs, pipari, zaļbarības bunte ar lociņiem un eļļa frītēšanai. Sākam ar fiksu gaļas iemarinēšanu ņemam labu šķiņķa gabalu, es uzreiz pirku jau sagrieztas šķiņķa šķēles ... sagriežam šķēles nelielos salmiņos pret šķiedru tā lai veidotos klasisks grāfa Stroganova grieziens ... |
|
sasmalcinam sīpolu ... |
|
Liekam gaļai klāt sīpolu, svaigi maltus piparus un sāli ... |
|
visu rūpīgi samaisam un noliekam malā uz kādu stundiņu "lai ievelkas" ... |
|
kamēr gaļa marinējas ... ņemam atādotu tomātu bundžu, etiķi, tomātu pastu, piparus, cukuru, sāli, ķiploku un sakapājam sīpollokus ... |
|
vispirms uz pannas saspaidam atādotos tomātus no bundžas ... Protamistiski, ka vislabāk derētu pašaudzēti miltaini tomāti, bet kur pakaļā tādus raut, ja laukā -27C ? tamdēļ gatavojam tomātu mērcīti "ziemas edišen" no bundžas tomātiem un pastas ... |
|
kad tomātmasa uz pannas sāk burbuļot liekam klāt ... ēdamkaroti cukura, tējkaroti sāls, ēdamkaroti etiķa, lociņus un iespiežam divas lielas ķiplokdaivas ... |
|
masai pievienojam divas ēdamkarotes labas tomātu pastas ... pasta piešķirs mērcei izteikti sārtu toni - visu rūpīgi samaisam ... |
|
ļaujam visam minūtes desmit iztvaicēties līdz tomātu mērces masa kļūst bieza un ķēpīga ... liekam malā lai atdziest ... |
|
pienācis laiks specifiskā panējuma "odziņai" Ņemam Padomju Latvijas Sociālistiskās Republikas, Rīgas elektro un mehānisko sadzīves aparātu, metālizstrādājumu un rotaļlietu rūpnīcas "Straume" ražotās kafijas dzirnaviņas un beram tajās sauju krokoto zirņu. |
|
.. | |
maļam zirņus līdz tie pārvēršas smalkos miltos ... Pie kam, Straumes dzirnaviņu piesaukšana nav nekāda "filoloģiska daiļmuldēšana" - krokotie zirņi ir ārkārtīgi cieti un vairums mūsdienu šķibacaino ražoto brīnumu nemaz nespēj tos samalt, pat Straumes monstram gadās, ka kāds zirnis nesamaļas ... |
|
liekam bļodiņā samalto zirņu miltus, tējkaroti cietes un vienu pautiņu... | |
visu rūpīgi samaisam, ja gadās kāds nesamalts zirnis to izmetam laukā ... |
|
lejam maziņā grāpītī puslitru labas augu eļļas, pērkam tādu kam nav nekādas smakas, kas tieši ir paredzēta frītēšanai un uguni uz max apakšā ... |
|
izvelkam no sīpolu marinādes gaļas gabalus ... | |
rūpīgi iejaucam gaļu tā, lai panējums to visapkārt un rīņķī nosegtu ... |
|
sāksim dubultas frītēšanas darbus kamdēļ dubultā ? ar pirmo piegājienu metīsim gaļas gabalus pa vienam eļļā un burtiski pēc desmit sekundēm vilksim laukā ... verdošā eļļa izveidos, jebšu "apraus", pirmo panējuma slāni un ļaus noturēt dabīgo gaļas sulīgumu ... |
|
praktiski uzreiz velkam gaļu laukā ... |
|
liekam pirmo reizi aprautos gaļas gabalus sietā, lai eļļa notek un velti nesūcas apvalkā ... | |
pārberam gaļu uz bļodu ... | |
Un tagadiņ beram atkal eļļā otrreizējai frītēšanai līdz gatavībai ... gaļa gatava kļūs burtiski pāris minūšu laikā - to noteikt var pēc tā, ka gabali paliek zeltaini un sāk "sprakšķēt" sākot atdot sulu, šo mirkli nedrīkst palaist garām, citādi gaļa pārcepsies un paliks sausa |
|
Velkam gaļu no eļļas laukā ... |
|
ļaujam zeltainajiem, zirņu panējuma pārklātajiem gabaliņiem notecināt lieko eļļu ... |
|
Gaļas salmiņus uz šķīvja, paštaisīto mērci klāt un kādu zaļbarību pa virsu ... | |
Sulīga gaļa specifiskā zirņu panējumā ... njammma ... | |
Picaskaķi Bongu pasūtījāt ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |