www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Galvas siers | |
Ziemas tumsa aiz loga un lai pamostos vēders prasa brokastīs ko štengrāku ... Kam dēļ gan nepagatavot īsti tautisku "Galvas sieru" ? No siera gan te tikai nosaukums, bet cūča galvu vajadzēs gan, idejiski mumsim ir jāpanāk aukstā gaļa, kas ir tik stingra, ka to var griezt šķēlēs uz brokastmaizēm. Ņemam tuteni un dodamies galvu cūcim griezt ... |
|
vajadzīgs : viena cūkas galva - pamatam pētersīļa sakne, burkāns, sīpols - buljona vārīšanai + smaržīgie pipari, melnie pipari, ķimenes, lauru lapas, sāls un marles paka ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu cūkas galvas svaiguma pārbaudi. |
|
Liekam cūča galvu zem tekoša auksta ūdens un ar asu nazi sākam "skrāpēšanas darbus" ... kasam visu tirgus dazu nost, lai galva paliek nevainīgi tīra ... |
|
sameklējam atbilstoši galvas izmēriem katlu un sākam vārīšanas priekus ... ir bikucīt jānodala sacirstas galvas vārīšanu no veselas, jo sacērtot galvu iet zudumā tāda laba lieta kā smadzenes, kas piešķir savu smeķi galvas sieram ... tamdēļ, ja ir iespēja, respektīvi ir liels grāpis, ta vāram galvu veselu ... |
|
kad ūdens uzvāras, sākam kauju ar putām visu drazu nosmeļot nost ... | |
liekam grāpī nomizotu burkānu un pētersīļa sakni, pieliekam sīpolu, smaržīgie pipari un melnie pipari klāt ... sāli vēl neliekam ... un lai uz mazas, mazas uguns viss vāras stundas trejas, te gan viss no galvas lieluma karājas, par buljona dzidrību varam neuztraukties, tamdēļ vāku turam virsū ... |
|
pēc apmēram trejām stundām galva ir izvārījusies - velkam laukā lai biku atdziest ... |
|
ieklājam traukā slapju marli - tajā veidosim galvas siera formu ... un sākam uzmanīgi ar pirkstiem lobīt ādu no galvas nost, cenšoties to nesaplēst ... izveidojam no ādas plakanu pļecku un liekam ādu, ar "saru pusi" uz leju, trauka dibenā vienā kārtiņā ... |
|
pārējo ādas galvu atstājam siera virskārtai ... galvas gaļu knibinam ar pirkstiem no kauliem nost un izklājam vienmērīgi pa formu ... ak jā acu ābolus un kautuves zīmogspiedoga vietu gan izmetam laukā ... kad esam pusi formas aizpildījuši, pievienojam masai ķimenes, svaigi maltus piparus, ja gribam veģetāristiskāku galvas sieru, tad varam pievienot zaļos zirnīšus, vārītu olu, da' jebkādu zaļbarību ... |
|
ķeramies klāt galvaskausam ... triecam asu nazi starp vidus šķēlumu un itin viegli ar pirkstiem plēšam galvaskausu vaļā |
|
smadzenes ņemam laukā un pievienojam galvas sieram ... | |
apklājam galvas siera virspusi ar ādu, šoreiz jau "ar sariem" uz aukšpusi ... | |
vīkstam visu marlē ... |
|
līdz iegūstam viscaur marlē ievīkstītu gaļas masu ... | |
rūpīgi un cieši visu notinam ar stingru diegu ... | |
liekam gaļas tīstokli buljonā kurā vārījām galvu minūtes 20-30 novārīties ... | |
velkam gaļas tīstokli no grāpja laukā un liekam zem sloga uz stundām 6-8toņām atdzišanai ... | |
jau pirmajās minūtēs ir skaidrs, ka ūdens pudele virs galvas siera
neveido stabilu balansa sistēmu, jo pilnīgi randomā izsaukta funkcija
Bongas_ķepa() izjauc visu ... nākas likt galvas sieru zem smagām mantu kastēm, maksimāli paslēpjot vīkstokli no astaiņa ... |
|
galvas siers nu ir saspiests plakanisks - liekam ledusskapī uz nakti "sastingšanai" | |
nākamajā rītā ... izlobam galvas sieru no marles un griežam šķēlēs ... |
|
rīta kafija ar sātīgām gaļas siera maizītēm ... njammmm ... | |
kastes, kastes, Manas kastes ... Bongam beidzot ir izvēles pārpilnība ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |