www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Galvas siers
 
Ziemas tumsa aiz loga un lai pamostos vēders prasa brokastīs ko štengrāku ...

Kam dēļ gan nepagatavot īsti tautisku "Galvas sieru" ?
No siera gan te tikai nosaukums, bet cūča galvu vajadzēs gan, idejiski mumsim ir jāpanāk aukstā gaļa, kas ir tik stingra, ka to var griezt šķēlēs uz brokastmaizēm.

Ņemam tuteni un dodamies galvu cūcim griezt ...
 
Galvas siers
 
Akcija
 
vajadzīgs :

viena cūkas galva - pamatam
pētersīļa sakne, burkāns, sīpols - buljona vārīšanai

+ smaržīgie pipari, melnie pipari, ķimenes, lauru lapas, sāls un marles paka ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic rūpīgu cūkas galvas svaiguma pārbaudi.
 
Galvas siers
 
Liekam cūča galvu zem tekoša auksta ūdens un ar asu nazi sākam "skrāpēšanas darbus" ...

kasam visu tirgus dazu nost, lai galva paliek nevainīgi tīra ...
 
Galvas siers
 
sameklējam atbilstoši galvas izmēriem katlu un sākam vārīšanas priekus ...

ir bikucīt jānodala sacirstas galvas vārīšanu no veselas,
jo sacērtot galvu iet zudumā tāda laba lieta kā smadzenes, kas piešķir savu smeķi galvas sieram ...
tamdēļ, ja ir iespēja, respektīvi ir liels grāpis, ta vāram galvu veselu ...
 
Galvas siers
 
kad ūdens uzvāras, sākam kauju ar putām visu drazu nosmeļot nost ...
 
Galvas siers
 
liekam grāpī nomizotu burkānu un pētersīļa sakni, pieliekam sīpolu, smaržīgie pipari un melnie pipari klāt ...
sāli vēl neliekam ...

un lai uz mazas, mazas uguns viss vāras stundas trejas, te gan viss no galvas lieluma karājas,
par buljona dzidrību varam neuztraukties, tamdēļ vāku turam virsū ...
 
 Galvas siers
 
pēc apmēram trejām stundām galva ir izvārījusies - velkam laukā lai biku atdziest ...
 
Galvas siers
 
ieklājam traukā slapju marli - tajā veidosim galvas siera formu ...

un sākam uzmanīgi ar pirkstiem lobīt ādu no galvas nost, cenšoties to nesaplēst ...

izveidojam no ādas plakanu pļecku un liekam ādu, ar "saru pusi" uz leju, trauka dibenā vienā kārtiņā ...
 
Galvas siers
 
pārējo ādas galvu atstājam siera virskārtai ...

galvas gaļu knibinam ar pirkstiem no kauliem nost un izklājam vienmērīgi pa formu ...
ak jā acu ābolus un kautuves zīmogspiedoga vietu gan izmetam laukā ...

kad esam pusi formas aizpildījuši, pievienojam masai ķimenes, svaigi maltus piparus,
ja gribam veģetāristiskāku galvas sieru, tad varam pievienot zaļos zirnīšus, vārītu olu, da' jebkādu zaļbarību ...
 
Galvas siers
 
ķeramies klāt galvaskausam ...

triecam asu nazi starp vidus šķēlumu un itin viegli ar pirkstiem plēšam galvaskausu vaļā 
 
Galvas siers
 
smadzenes ņemam laukā un pievienojam galvas sieram ...
 
Galvas siers
 
apklājam galvas siera virspusi ar ādu, šoreiz jau "ar sariem" uz aukšpusi ...
 
Galvas siers
 
vīkstam visu marlē ...
 
Galvas siers
 
līdz iegūstam viscaur marlē ievīkstītu gaļas masu ...
 
Galvas siers
 
rūpīgi un cieši visu notinam ar stingru diegu ...
 
Galvas siers
 
liekam gaļas tīstokli buljonā kurā vārījām galvu minūtes 20-30 novārīties ...
 
Galvas siers
 
velkam gaļas tīstokli no grāpja laukā un liekam zem sloga uz stundām 6-8toņām atdzišanai ...
 
Galvas siers
 
jau pirmajās minūtēs ir skaidrs, ka ūdens pudele virs galvas siera neveido stabilu balansa sistēmu, jo pilnīgi randomā izsaukta funkcija Bongas_ķepa() izjauc visu ...

nākas likt galvas sieru zem smagām mantu kastēm, maksimāli paslēpjot vīkstokli no astaiņa ...
 
Galvas siers
 
galvas siers nu ir saspiests plakanisks - liekam ledusskapī uz nakti "sastingšanai"
 
Galvas siers
 
nākamajā rītā ...

izlobam galvas sieru no marles un griežam šķēlēs ...
 
Galvas siers
 
rīta kafija ar sātīgām gaļas siera maizītēm ... njammmm ...
 
Galvas siers
 
 
kastes, kastes, Manas kastes ... Bongam beidzot ir izvēles pārpilnība ...
 
Galvas siers
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv