www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Garneles ar rīsiem | |
Sāka kauč kā dvēsele kaukt pēc jūŗjas produktiem ... Sagribējās un viss, bet tai pat laikā ko vienkāršu, lai nav stundām ilgi jāņemas ... un kamdēļ lai neuzēstu garneles ar rīsiem ? Vienkārša un klasiska garšu spēles recepte. Šoreiz gan runa ies par "lielajām" garnelēm, jo sīkās asteles ir derīgas tikai kā piedeva kādiem salātiem. Izvēloties garneles, ņemam tādas, kas ir pēc iespējas "tīrākas" no ledus un daudzmaz svaigas, respektīvi nesen iesaldētas, nevis ledus pikuči iz pagājušā ledus laikmeta ... Dodamies uz bodi ... |
|
Ko ta mums vajag ?
1. labas garneles grami 400-500mts - pamatam 2. pāris sīpoli - asumam 3. divas saujas pistāciju - piedevai 4. medus - saldumam 5. soja - sāļumam 6. vorčestras mērce - skābumam 7. rīsi grami 200mts - piedevai 8. sviests - cepšanai sāksim ar pistāciju izlobīšanu ... |
|
un viegli sastampājam pistācijas drumslās ... šīs sāļās drumslas būs ideāls "uzbēriens" ēdamajam ... |
|
Izkausējam uz pannas kārtīgu pikuci ar sviestu ... | |
un beram rīsus uz pāris minūtēm apcepināties | |
noķeram mirkli, kad rīsi kļūst zeltaini - šī pirmsvārīšanas rīsu apcepšana piedos interesantu smeķi un izteiktu krāsu ... | |
no pannas beram rīsus grāpī ar ūdeni un vāram, līdz ir gatavi ... sasālam ciknukatramprasās ... |
|
sagatavojam trauciņus, kuros sapildīsim rīsus, tādejādi piedodot tiem elegantāku
formu "uz šķīvja" ieziešam trauciņus ar sviestu, lai rīsi nepieliptu sienām ... |
|
kad rīsi ir gatavi, kāšam nost .. ... | |
un sastampājam rīsus trauciņos ... nedaudz atdziestot, rīsus varēs izkratīt kā smilšu kūkas no spannīša laukā ... |
|
Kamēr ņēmāmies ar rīsiem, garneles ir atkusušas un gatavas marinādei ... | |
Izveidojam klasisko garšas saldi/sāļi/skābi balansa marinādi, apvienojot medu - saldumam soju - sāļumam vorčestru - skābumam proporcijas tikai no paša garšas karājas, es teiksim ņēmu ēdamkaroti medus, kādas trejas žļurkas ar soju un divas vorčestras mērces žlurciņas ... |
|
Iemaisam garneles marinādē un ļaujam visam kādu brīdi ievilkties ... garneļu "astītes galus" var tīrīt, lai ēst vienkārsāk, var netīrīt - tad ēdot vislaik jāloba būs ... tie nenotīrītie galiņi vairāk prastam vipendronam tik domāti ... |
|
smalki sakapājam sīpolus ... | |
un liekam uz pannas apcepties ... | |
līdz sīpoli kļūst zeltaini ... | |
beram pannā iekšā garneles ar visu marinādi ... | |
Viegli maisot, ļaujam visam paburbuļot burtiski pāris minūtes ... ilgi garneles cepināt nevajag, jo paliks sausas un sīkstas kā gumija ... |
|
liekam uz šķīvja rīsa podiņus, garneles apkārt un pa virsu apberam ar pistācijām
... |
|
saldskābasas garneles ar kraukšķīgu riekstu pārslām ... njammma ! |
|
Sagurušais Bonga nolēmis nedaudz pasnaust ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |