www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Garneles makaronos | |
Ko darīt, kad laika virtuvei neatliek ? ēst
gribas zvērīgi, vēders raujas čokurā, bet jaunais seriāls "par vampīriem" tūliņ sāksies un bābietis vēl nejipāts... nu nava laika pie plīts stāvēt, nava ! šādiem gadieniem tad nu arī ir domātas fiksās "paCmitminūšu" receptes šoreizīt taps garneles makaronos ... |
|
Sastāvdaļas divām kārtīgām
porcijām: 1. viens puravs 2. apmēram 200 grami garneļu "savā sulā" 3. pennes makaroni arī kādi 200 grami 4. divsmits grami salda un trekna krējuma 5. pāris ķiplokdaivas 6. kādi pīcdesmit grami saulē kaltētu tomātu eļļas mērcējumā melno piparu graudi, čilī pārslas, sāls un kāda dille pārkaisīšanai recepte būs ārkārtīgi vienkārša un apspēlēs saulē kaltēto tomātu, purava un garneļu garšas makaroni dos pamatmasu, savukārt treknums nāks no krējuma ēdiena pagatavošanas ātrums slēpjas procesu paralelizācijā - kamēr vāram makaronus, paralēli gatavojas mērce uzvāram grāpītī ūdeni, pieberam sāli un šļurku eļļas - tā palīdz pret makaronu salipšanu |
|
beram klāt makaronus - te labi der pennes
makaroni ko nozīmē "pennes" ? da' makaronu formu tādā slīpi nogrieztas trubiņas veidā vārīšanas laiku skatam paši cik nu kuram ražotājam uz paciņas ir rakstīts, novārīt vajag līdz "gandrīz gatavs" - jo pāris minūtes makaroni vēl nobriedīs mērcē ... |
|
Kamēr makaroni vāras, taisam mērci griežam puravu plānos rimbuļos - lakstus izmetam ... |
|
pannu uz uguns virsū, eļļu klāt un apcepinam puravu | |
kamēr puravs cepinas - sagriežam saulē kaltētus tomātus un ķiploku | |
ķiploku un tomātus pannā iekšā | |
kārtīgi samaisam | |
Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic garneļu kvalitātes pārbaudi. | |
ķeselējam ganeles no bundžiņas laukā un pannā
iekšā garneļu sālījumu iesaku neizliet, ja beigās prasīsies šķidrāka mērce, tad būs ar ko "pašķaidīt" |
|
visu labi samaisam ... šī trijotne - tomāti, garneles, puravs - dos gan perfektu garšu spēli, gan ēdiena krāsainību |
|
lejam saldo krējumu | |
tikmēr makaroni ir jau praktiski gatavi - kāšam
nost man teiksim šie konkētie makaroni prasīja vien 6minūšu vārīšanu, bet te viss no ražotāja karājas ... |
|
makaronus mērcē iekšā | |
sastampājam pipargraudus un čilī pārslas, cik daudz nu asu paši visu gribam ... | |
garšvielas klāt, ja vajag pielabojam sāli un pāris minūtes visu pacepinam līdz krējums "sarauj" mērci un tā kļūst ķēpīga ... |
|
uz šķīvja un uzbārstam dilli pa virsu | |
garneles makaronos ar maigiasu mērci ... | |
fiksi paēdam un gulēt ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |