www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Gaspačo | |
Kad vasaras saule cepina, tad i' īsti pat ēst
negribas, ka tik vēsums būtu ... Tad nu karstie Spānijas ļauži ir izdomājuši tādu zupānu kā gaspačo, kam recepšu ir ārkārtīgi daudz, tas no sērijas kā letiņu "aukstā zupa" - katrā saimniecībā top pa savam. Patiesībā šai zupai ir tikai viens nosacījums, ka visām sastāvdaļām ir jābūt tik tikko "no dobes" respektīvi maksimāls svaigums - tas ir zupas garants. un jā - šī zupa ir veģetāristiska, tiešām viena no retajām, kur gaļa nemaz neprasās šis zupāns ir drīzāk jāuzskata kā tāds "sagribējās kaučko - uzēdu bļodiņu" no sērijas : ēd kaut spaini - resnāks nepaliksi maza nianse - bez blendera neiztikt ! Vācam kopā zaļbarību ... |
|
Sastāvdaļas pāris bļodiņām: 1. treji-četri gurķi 2. treji-četri tomāti 3. divas paprikas 4. sīpols 5. pāris ķiplokdaivu 6. dilles, pētersīlis 7. ciabatas maize - der arī parasts batons 8. laba olīveļļa 9. mazliet ābolu etiķa sāls, melnie pipari, baziliks un tabasko mērce asumam īpašai vasaras svelmei var sagatavot arī ledus gabalus ... faktiski jārēķina lai gurķi, tomāti, paprika ir vienādā daudzumā Visupirms taisam baltmaizes grauzdiņus ko piekost zupai klāt ... |
|
Sagriežam ciabatas
maizi, kāpēc visur tieši to ciabatu piemin? da' tāpēc, ka to sagrauzdējot garoziņa dod savādāku "kraukšķi", bet der arī parasta baltmaize |
|
un apgrauzdējam vai tosterī, vai cepenē līdz
"kraukšķīgam zeltainumam" prasti iemetu cepenē, ko ieslēdzu uz 100C un "kamēr taisīju zupu - grauzdiņi bij gatavi" |
|
Nogriežam divas šķēles divpirkstu biezumā kurām nogriežam nost garozu | |
Liekam baltmaizes mīkstumu bļodā un uzlejam
nedaudz auksta vārīta ūdens, tā lai izšķīst baltmaize piedos zupai "noturību" un zupāns nebūs pilnīgi šķidra pļurza |
|
Atādojam tomātus ... pārgriežam krusteniski ādiņu |
|
uzvāram grāpītī ūdeni | |
un iegremdējam tomātu uz kādu pusminūti | |
ādeles smuki nolobīsies nost | |
Sagriežam tomātus uz pusēm rūpīgi izgriežam serdītes | |
liekam bļodā pie izmirkušās baltmaizes | |
nomizojam un sagriežam gurķus, bet vienu pusgurķi pataupam | |
sagrieztos gurķus bļodā | |
sagriežam papiku, izlobot serdes ar sēklām, un atkal pa gabaliņam no katras paprikas noliekam malā | |
sagriezto papriku bļodā | |
nolobam un sagriežam sīpolu, kādu ceturdaļu
pataupam nolobam trejas ķiplokdaivas |
|
sagriezto sīpolu un ķiplokus bļodā iekšā ... skatam bļoda pilna ar zaļbarību, bet malā atlikts pa gabaliņam gurķis, paprika un sīpols |
|
Gatavojam blenderkātu ... | |
lēnām un uzmanīgi sākam šķaidīšanas priekus | |
blenderēt nāksies gana ilgi, jo ir jāiegūst tīra
"krēmveida" konsistence te protamistiski, ka viss no blendera jaudas karājas ... |
|
Tjūnējam garšu ... pipari, baziliks, sāls, tabasko, etiķis - viss cik_nu_katram_pašam_prasās un kādas trejas-četras ēdamkarotes ar eļļu |
|
smalkos kubiņos sagriežam atstāto gurķi, sīpolu,
papriku un smalki sakapājam zaļbarību Tieši šie veselie gabaliņi kopā ar krēmveida pamatmasu dos to interesanto gaspačo "kumosu" |
|
Lejam zupu bļodā, pieberam no visa pa druskai
sakapāto sastāvdaļu ingredientus, ja baisi karsts, tad pieliekam
pāris ledus gabalus un klāt grauzdiņus ... |
|
Svelmei par spīti ... | |
Zaļbarības vietā Bonga izvēlas astaiņu SPA procedūras | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |