www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Grieķu salāti | |
Kādu dienu virinot ledusskapi atradās tajā
lērums ar dažādu zaļbarību ... pakasot pakaļ... oj pakausi, radās ideja pagatavot grieķu salātus. Grieķu salāti patiesībā ir ārkārtīgi vispārīgs jēdziens - no sērijas tas pats, kas letiņš teiktu, ka man šodien pusdienās gaļa. Ej nu saproti ko šams domā ar "gaļu" - vai buļļa pautus, vai mežacūkas kotletes, vai "uz atlaidi" pirktus vistas stilbus. Tāpat grieķu salātiem nav konkrētas sastāvdaļu receptes, jo fiška šiem salātiem ir cita. Grieķu salāti ir nevis stingras sastāvdaļas, bet gan to "grieziens", jo sastāvdaļām ir jābūt izteikti lielos gabalos, tā lai "grābjot ar karoti" paņemtos viens konkrētas zaļbarības gabals. Te arī ir tā lielā šķirba starp letiņu ierastajiem salātiem, kur viss tiek smalksmalki sagriezts un katrā kumosā ir zaļbarības mikslis, un grieķu salātiem, kur ar katru kumosu tiek izgaršota viena noteikta zaļbarība "iz sastāva". nazi rokās ... |
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. gurķi - īsi vai gari, galvenais lai svaigi 2. tomāti 3. paprika - zaļa/dzeltena/sarkana, kāda nu ir 4. sarkanais sīpols - vai maigais baltais 5. olīves - zaļas vai melnas 6. biezpiena siers - lai ir drūpošs, vai meklējam "īsteno aitas" Feta 7. olīveļļa - pārliešanai 8. labs etiķis - asumam 9. raudene - klasiska grieķu salātu garšviela 10. sāls, varbūt arī kāds pipars Nekādu īpašu gudrību šie salāti neprasa, sagriezt sastāvdaļas lielos "kumosa gabalos" mācēs katrs. Vienīgais ir jāuzmanās ar sīpolu - te tiešām der vai nu sarkanais, vai maigais baltais sīpols, pa taisno piešauts vietējais būs par asu un nomāks garšu. Griežam visu lielos gabalos ... |
|
Griežam, griežam ja gurķiem miza mīksta, ta varam nemizot - tik nogriežam galiņus lai "rūgtuma nava". |
|
Sieru arī griežam lielos kumosa gabalos un pa
virsu, mazs knifiņš - pāris siera gabalus smalki sadrupinam, tas piedos papildus smeķi pielīpot katram zaļbarības gabalam klāt ... Ja nu galīgi nevar atrast sarkano sīpolu un ir tikai parastais - tad vienkārši pēc sagriezšanas izmērcējam to minūtes 10mit aukstā ūdenī, noskalojam un tad tikai liekam salātbļodā - būs labi i tā ... kaisam sāli, kādu pustējkaroti ar raudeni, olīveļļu neskopojoties un asumam kādu ēdamkaroti a moš i' divas laba etiķa, ja gribam pieberam sev iecienītāko piparu ... samaisam un lai kauč ašpadsmit minūtes viss "ievelkas un sasulojas" |
|
Salātus uz šķīvja | |
grieķu salāti visā savā godībā | |
Nu kad Tu divkājainais cepsi gaļu, ko a ?... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |