www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Grieķu tefteļi | |
Ir tāda saulaina zeme kam Grieķija vārdā ... un šamējo ēdienkarte ir izteikti eļļaina - bet kamēļ ko nenoprovēt no tās puses virtuves ? Lai top gaļas tefteļi grieķu gaumē ! ēdamais ir specifisks un kam nepatīk piparmētra, tas var pat nemēģināt to gatavot .... Ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
kārtīgai ņammai vajag : 1. 500mts gramu maltās gaļas, puse uz pusi liellops un cūcis - pamatam 2. 100mts gramus rīvmaizes - piedevai 3. puskilo kartupeļu - masai 4. ola - stingrumam 5. puslitrs frītēšanas eļļas - cepināšanai 6. divi laksti ar piparmētru lapām - zaļbarībai un pamata aromam + sāls. kanēlis, maltās gaļas garšvielas un pats galvenais kaučkur fonā laba olīveļļa ... vispirms uz rupjas rīves sarīvējam buļbas ... |
|
|
|
nospiežam saujā buļbu sulu nost ... |
|
|
|
liekam bļodā : puskilo gaļu atspiestos tupeņus simc gramus rīvmaizes vienu pautu tējkaroti sāls tējkaroti maltās gaļas garšvielu (vai paši kombinējam kas labāk ģeld) pustējkaroti kanēļa un divu zaru piparmētru lapas, kārtīgi rokās izberztas lai ir "smalkas smalkas" un sākam maisīšanas priekus - laiku pa laikam atsitot gaļu pret bļodas dibenu ... |
|
|
|
kad gaļa izmīcīta ... pielejam tai labu olīveļļu - grieķi lej tā lai nosedz "puspirkstā", bet iesaku nepārspīlēt un gramus 40mit uz bļodu pietiek .... |
|
|
|
izmīcam gaļu un ripinam tefteļu bumbiņas .... |
|
|
|
mazā frītēšanas grāpī lejam puslitru eļļas cepšanai ... te ir jāsaprot, ka šī eļļa atšķiras no parastajām, jo frītējot eļļa ir laba tā, kas iztur maksimāli iespējamu karstumu olīveļļa te aPsolūti neder - vai nu laba saulespuķu eļļa, vai nu specializēta uz 190C paredzēta frītēšanas rapšu eļļa |
|
|
|
kad grāpītis ar eļļu uzkarst un "sāk knaksēt" - uzmanīgi gremdējam tajā tefteļu bumbeles ... | |
|
|
pirmos mirkļus viss putos, bet nogaidam un launam visam cepināties minūtes 5+ ... te viss karājas no tefteļu bumbu lieluma un eļļas karstuma ... |
|
|
|
kad tefteļi kļūst sarkanīgi tumši - velkam tos laukā ... |
|
|
|
liekam tefteļus notecināt lieko eļļu sietā .... | |
|
|
uz šķīvja un kādu zaļumu, aļa tomāts, klāt ... | |
|
|
kraukšķīgi bet sātīgi tefteļi ... mmmm specifiska garša ... |
|
|
|
Bonga "iz sava troņa" atzīst - gaļa tas ir labi ... | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |