www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kabaču ievārījums | |
Dobē ienācās pēdējie šā gada kabacīši - nu ko, laiks pagatavot ko saldu marinēšanas "noslēguma akordam"... Lai top kabaču ievārījums ! ņemam tuteni un dodamies kabaču medībās ... |
|
Sastāvdaļas: 1. pāris kabaču - pamatam 2. divi citroni - skābumam 3. kilo cukura - saldumam 4. ingvers - asuma piedevai 5. kanēļa miza - aromam 6. citronskābe - balansam Sagriežam kabaci santimetru biezos rimbuļos, nomizojam un sašņikājam nelielos kubiciņos ... ja ir izteikta sēklotne - to izgriežam ... |
|
Liekam kabaci grāpī un beram virsū cukura paku ... |
|
Sakratam visu, lai cukurs labāk sabirst starp kabaci ... vāku virsū un atstājam visu "uz nakti" - lai kabacis dabīgi atsulojas ... |
|
Nākamajā dienā skatam, kā cukurs ir izsaucis kabača sulošanos un kabacis peldas saldā sulā ... Šis ir viens no knifiem, kas dod "smeķi", ka nekāds papildus šķidrums ievārījumam netiek liets klāt un viss notiekas tikai dabīgā kabaču sulas virumā ... |
|
Norīvējam citrona mizu un beram grāpī kabacim klāt ... | |
nomizojam pāris ingvera gabalus - grāpim klāt un piemetam arī kanēļa mizas gabalu ... |
|
uz neliela neliela karstuma uzvāram grāpi - uguni nost ... vāku nelietojam, lai liekais mitrums iztvaiko ... ideja ir trīs reizes pēc kārtas - uzvārīt kabaču masu un ļaut tai atdzist, uzvārīt - atdzist ... šāda karsēšana/atdzišana ļaus saglabāt kabača struktūru vienlaikus radot izteiktu lipekli/recekli |
|
pirms pēdējas karsēšanas izspiežam divu citronu sulu ... |
|
lejam citronu sulu kabaču masai klāt ... | |
papildus pielabojam skābuma salduma balansu ar kādu tējkaroti citronskābes ... un liekam grāpi uz mazas uguns atkal uzvārīties ... paši "ar aknām" mēģinam izfunktierēt, ko īsti gribam - ja tagadiņ bik ilgāk pavārīs, iegūs "pļurīgāku" ievārījuma masu, ja atstās kabaču šķidrumu, būs izteiktāki kabaču gabali "kompotveidīgā" konsistencē ... skatamies paši kādu biezumu īsti gribam ... |
|
.. | |
tikmēr uzkarsējam burkas cepeškrāsnī uz 200C - lai baciļi apsprāgst ... |
|
bikucīt atdzesējam burkas un, kad kabacis ir uzvārījies, pildam kabaču ievārījuma masu burkās ... | |
ar verdošu ūdeni aplietus vākus liekam burkām virsū, bet neaizskrūvējam ... un liekam burkas uz 15-20 minūtēm cepenē pie 90C |
|
ar virtuves cimdiem aizskrūvējam burkas ciet un ļaujam
atdzist ... Kabaču ievārījums auKstajai ziemai ir gatavs ! |
|
Tur bija gaļa ? ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |