www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kabaču ievārījums
 
Dobē ienācās pēdējie šā gada kabacīši - nu ko, laiks pagatavot ko saldu marinēšanas "noslēguma akordam"...

Lai top kabaču ievārījums !

ņemam tuteni un dodamies kabaču medībās ...
 
Kabaču ievārījums
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. pāris kabaču - pamatam
2. divi citroni  - skābumam
3. kilo cukura - saldumam
4. ingvers - asuma piedevai
5. kanēļa miza - aromam
6. citronskābe - balansam

Sagriežam kabaci santimetru biezos rimbuļos, nomizojam un sašņikājam nelielos kubiciņos ...

ja ir izteikta sēklotne - to izgriežam ...
 
Kabaču ievārījums
 
Liekam kabaci grāpī un beram virsū cukura paku ...
 
Kabaču ievārījums
 
Sakratam visu, lai cukurs labāk sabirst starp kabaci ...

vāku virsū un atstājam visu "uz nakti" - lai kabacis dabīgi atsulojas ...
 
Kabaču ievārījums
 
Nākamajā dienā skatam, kā cukurs ir izsaucis kabača sulošanos un kabacis peldas saldā sulā ...

Šis ir viens no knifiem, kas dod "smeķi", ka nekāds papildus šķidrums ievārījumam netiek liets klāt un viss notiekas tikai dabīgā kabaču sulas virumā ...
 
Kabaču ievārījums
 
Norīvējam citrona mizu un beram grāpī kabacim klāt ...
 
Kabaču ievārījums
 
nomizojam pāris ingvera gabalus - grāpim klāt un piemetam arī kanēļa mizas gabalu ...
 
Kabaču ievārījums
 
uz neliela neliela karstuma uzvāram grāpi - uguni nost ...

vāku nelietojam, lai liekais mitrums iztvaiko ...

ideja ir trīs reizes pēc kārtas - uzvārīt kabaču masu un ļaut tai atdzist, uzvārīt - atdzist ...

šāda karsēšana/atdzišana ļaus saglabāt kabača struktūru vienlaikus radot izteiktu lipekli/recekli
 
Kabaču ievārījums
 
pirms pēdējas karsēšanas izspiežam divu citronu sulu ...
 
Kabaču ievārījums
 
lejam citronu sulu kabaču masai klāt ...
 
Kabaču ievārījums
 
papildus pielabojam skābuma salduma balansu ar kādu tējkaroti citronskābes ...

un liekam grāpi uz mazas uguns atkal uzvārīties ...

paši "ar aknām" mēģinam izfunktierēt, ko īsti gribam - ja tagadiņ bik ilgāk pavārīs, iegūs "pļurīgāku" ievārījuma masu, ja atstās kabaču šķidrumu, būs izteiktāki kabaču gabali "kompotveidīgā" konsistencē ...  skatamies paši kādu biezumu īsti gribam ...
 
Kabaču ievārījums ..
 
tikmēr uzkarsējam burkas cepeškrāsnī uz 200C - lai baciļi apsprāgst ...
 
Kabaču ievārījums
 
bikucīt atdzesējam burkas un, kad kabacis ir uzvārījies, pildam kabaču ievārījuma masu burkās ...
 
Kabaču ievārījums
 
ar verdošu ūdeni aplietus vākus liekam burkām virsū, bet neaizskrūvējam ...

un liekam burkas uz 15-20 minūtēm cepenē pie 90C
 
Kabaču ievārījums
 
ar virtuves cimdiem aizskrūvējam burkas ciet un ļaujam atdzist ...

Kabaču ievārījums auKstajai ziemai ir gatavs !
 
Kabaču ievārījums
 
 
Tur bija gaļa ? ...
 
Kabaču ievārījums
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv