www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Ilgā vista | |
Kā gadās kā ne, sazatikās ledusskapī saldais pārītis - madeiras vīns un vistas krūtiņa ... Vienkāršs, bet ļoti ilgi gatavojams ēdiens, kā galvenais funktieris ir izmantot madeiras vīna īpatnējo saldumu un censties saglabāt krūtiņas sulīgumu. Receptūra ideāli noder gadījumiem, ja iemaldas virtuvē madeiras viņķelis, jo dzerams tas toč nav - salda kaka. Ķersimies lietai klāt ... |
|
Sastāvdaļas: 1. vistas krūtiņas gabals - pamatam 2. madeiras vīns - saldumam 3. ingvers - asumam 4. ķiploks - aromam 5. medus - mērces karamelei 6. kaltēts čilī - asumam, lai deg 7. vorčestras mērce - papildus piedevai 8. ciete - mērces lipīgumam 9. tomātu pasta - mērces pamatam + kaučkāda zaļbarība ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas krūtiņas kvalitātes pārbaudi ... |
|
uzmanīgi nolobam krūtiņai ādu pārgriežot vidus plēvi ... filejas gabalus cenšamies nepārdurt, lai tie saglabā dabīgo "plēvīti" |
|
tāpat attīram no pļeckām krūtiņas apakšpusi ... |
|
sarīvējam kādus 2 santimetrus ingvera ... |
|
Filejai liekam klāt - kaltēto čilī, sarīvēto ingveru, pusi saspiestas ķiplokgalvas ... | |
apgriežam krūtiņu ar kauliem uz augšu, lai pašas filejas ir marinādes bļodas dibenā ... piesperam pāris šļurciņas vorčestras mērces un kārtīgi pārlejam visu ar saldo madeiras viņķeli ... |
|
ledusskapī iekšā "uz nakti" ... madeiras vīns ar ingvera un čili asumu dos perfektu saldasu marinādes balansu ... |
|
Ķeramies klāt krūtiņas cepināšanai ... liekam krūtiņu cepambļodā - pārlejam pāris karotes ar marinādi un cepenē iekšā ... |
|
Un te sākas galvenais knifs - cepinam krūtiņu ne vairāk kā 90C ... laiku tas aizņems ilgu - atkarībā no krūtiņas lieluma kādas 2-3 stundas man trāpījās tāds labs krūtiņas gabals uz gandrīz 800 gramiem ... bet ideja ir tieši tais mazajos 90mit grādos, kad vistas filejas gaļa lēnām, lēnām nogatavojas nezaudējot dabīgo sulīgumu un nekļūstot sausa ... |
|
kamēr vista lēnām gatavojas ... iemaisam atlikušajā marinādes šķidrumā kādu karoti medus - karamelei ... |
|
.. | |
liekam pannā cepināties un iemaisam karoti cietes - tā piedos ķēpīgumu ... |
|
noķeram mirkli, kad medus sāk raut karameli un ciete dod ķēpu ... | |
iemaisam šai saldajā ķēpā vismaz 2-3 kārtīgas karotes tomātu pastas ... | |
Tomātu pasta dos izteiktu mērces krāsas toni ... | |
Tikmēr vistas fileja ir gatava - viegli zeltainā tonī ... | |
zaļbarība, vistas fileja un sārta tomātmērcīte ... ... | |
griežot filejas gabalus, skatam perfekti gatavu saldiasu gaļu, kas nav zaudējusi ne piles no sulīguma ... |
|
Nu ? gaļa beidzot ir gatava ? |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |