www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Ilgā vista
 
Kā gadās kā ne, sazatikās ledusskapī saldais pārītis - madeiras vīns un vistas krūtiņa ...

Vienkāršs, bet ļoti ilgi gatavojams ēdiens, kā galvenais funktieris ir izmantot madeiras vīna īpatnējo saldumu un censties saglabāt krūtiņas sulīgumu.

Receptūra ideāli noder gadījumiem, ja iemaldas virtuvē madeiras viņķelis, jo dzerams tas toč nav - salda kaka.

Ķersimies lietai klāt ...
 
Ilgā vista
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. vistas krūtiņas gabals - pamatam
2. madeiras vīns - saldumam
3. ingvers - asumam
4. ķiploks - aromam
5. medus - mērces karamelei
6. kaltēts čilī - asumam, lai deg
7. vorčestras mērce - papildus piedevai
8. ciete - mērces lipīgumam
9. tomātu pasta - mērces pamatam
+ kaučkāda zaļbarība ...

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic vistas krūtiņas kvalitātes pārbaudi ...
 
Ilgā vista
 
uzmanīgi nolobam krūtiņai ādu pārgriežot vidus plēvi ...

filejas gabalus cenšamies nepārdurt, lai tie saglabā dabīgo "plēvīti"
 
Ilgā vista
 
tāpat attīram no pļeckām krūtiņas apakšpusi ... 
 
Ilgā vista
 
sarīvējam kādus 2 santimetrus ingvera ...
 
Ilgā vista
 
Filejai liekam klāt - kaltēto čilī, sarīvēto ingveru, pusi saspiestas ķiplokgalvas ...
 
Ilgā vista
 
apgriežam krūtiņu ar kauliem uz augšu, lai pašas filejas ir marinādes bļodas dibenā ...

piesperam pāris šļurciņas vorčestras mērces un kārtīgi pārlejam visu ar saldo madeiras viņķeli ...
 
Ilgā vista
 
ledusskapī iekšā "uz nakti" ...

madeiras vīns ar ingvera un čili asumu dos perfektu saldasu marinādes balansu ... 
 
Ilgā vista
 
Ķeramies klāt krūtiņas cepināšanai ...

liekam krūtiņu cepambļodā - pārlejam pāris karotes ar marinādi un cepenē iekšā ...
 
Ilgā vista
 
Un te sākas galvenais knifs - cepinam krūtiņu ne vairāk kā 90C ...

laiku tas aizņems ilgu - atkarībā no krūtiņas lieluma kādas 2-3 stundas
man trāpījās tāds labs krūtiņas gabals uz gandrīz 800 gramiem ...

bet ideja ir tieši tais mazajos 90mit grādos, kad vistas filejas gaļa lēnām, lēnām nogatavojas
nezaudējot dabīgo sulīgumu un nekļūstot sausa ...
 
Ilgā vista
 
kamēr vista lēnām gatavojas ...

iemaisam atlikušajā marinādes šķidrumā kādu karoti medus - karamelei ...
 
Ilgā vista ..
 
liekam pannā cepināties un iemaisam karoti cietes - tā piedos ķēpīgumu ...
 
Ilgā vista
 
noķeram mirkli, kad medus sāk raut karameli un ciete dod ķēpu ...
 
Ilgā vista
 
iemaisam šai saldajā ķēpā vismaz 2-3 kārtīgas karotes tomātu pastas ...
 
Ilgā vista
 
Tomātu pasta dos izteiktu mērces krāsas toni ... 
 
Ilgā vista
 
Tikmēr vistas fileja ir gatava - viegli zeltainā tonī  ...
 
Ilgā vista
 
zaļbarība, vistas fileja un sārta tomātmērcīte ... ...
 
Ilgā vista
 
griežot filejas gabalus, skatam perfekti gatavu saldiasu gaļu, kas nav zaudējusi ne piles no sulīguma ...
 
Ilgā vista
 
 
Nu ? gaļa beidzot ir gatava ?
 
Ilgā vista
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv