www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Jērs piparos
 
Klaiņājot pa tirgu iekrita acīs svaigie bulgāru pipari un vēders teica - gribu pildītus piparus !

Un sagribējās nevis vienkārši pildītus, bet tieši ar jēra gaļas smeķi, šad tad tak gribas ko īpašu un neikdienišķu?

Recepte nebūs no vieglajām, jo pamudīties nāksies diezgan - bet gala rezultāts ir tā vērts ...

ķeramies lietai klāt  ...
 
Jērs piparos
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:
1. astoņi deviņi pipari - apvalkam
2. jēra gaļas gabals uz kādiem 800 gramiem - pamatam
3. speķis - sātīgumam
4. rīsi - pildījuma masai
5. sīpoli - smeķim
6. burkāni - krāsai
7. asais pipars - ugunij
8. tomāti - garšai
9. kartupelis - mērcei
10. svieksts - cepināšanai
garšvielas - rozmarīns, pipars, sāls un zaļumi

nesteidzoties ķeramies pirmajai lietai - rīsiem ...
var rīsus vienkārsī vārīt, bet, ja gribam ko specifiskāku, tad labāk vispirms tos apcept
uzkarsējam pannu ar pikuci svieksta
 
Jērs piparos
 
beram sviestā sauju rīsu ...
 
Jērs piparos
 
un vislaik maisot sagaidam, kad rīsi ir uzsūkuši sviestu un kļuvuši zeltaini  ...
 
Jērs piparos
 
noliekam rīsus malā un paralelizējot gatavošanas procesus, pirms likt vārīties rīsus, nomizosim tomātus

iegriežam tomātiem krusteniski mizas
  
Jērs piparos
 
ar karoti iegremdējam tomātu uz sekundēm desmit verdošajā ūdenī
 
Jērs piparos
 
tomātu mizas pašas nolips nost, liekam tomātus maliņā, lai gaida savu kārtu
 
Jērs piparos
 
Verdošajā ūdenī beram apceptos rīsus
 
Jērs piparos
 
un vāram līdz "gandrīzgatavibetbišķinvēlcieti"
 
Jērs piparos
 
nokāšam rīsus un liekam atdzist

skatam, kas par zeltainu toni ...
 
Jērs piparos
 
nomizojam sīpolus un burkānus
 
Jērs piparos
 
vienu sīpolu atstājam mērcei
divus sagriežam smalkos gabaliņos

burkānus sarīvējam uz rupjās rīves
 
Jērs piparos
 
apcepjam uz pannas burkānus un sīpolus, kādas minūtes piecas
 
Jērs piparos
 
Liekam sīpolus un burkānus malā, lai atdziest
 
Jērs piparos
 
Ķeramies klāt jēra gaļai ...
 
Jērs piparos
 
ar asu nazi sagriežam gaļu sīkos "kaķa kumosa" lieluma gabalos

izgriežot kaulus un cīpslas
 
Jērs piparos
 
metam gaļu uz pannas cepināties
 
Jērs piparos
 
pieberam piparus, sāli un rozmarīnu

un vāku virsū, lai viss sautējas
 
Jērs piparos
 
ņemam divus nomizotos tomātus
 
Jērs piparos
 
sagriežam tomātu smalkos gabaliņos
 
Jērs piparos
 
un šaujam tomātu gaļai klāt
 
Jērs piparos
 
vāku virsū, mazu uguni apakšā un lai viss sautējas minūtes 15mit

gatavībai ir jābut "gandrīzgatavsbetbišķiņvēlsīksts"

liekam malā atdzist
 
Jērs piparos
 
kad gaļa atdzisusi, pārliekam gaļu bļodā, bet mērci saglabājam
 
Jērs piparos
 
lietojam smeļamo, kurš atstās iztecējušos jēra taukus pannā, lai pildījumam gaļa ir "sausāka"
 
Jērs piparos
 
sātīgumu panāksim pildījumam piesperot speķa gabaliņus
 
Jērs piparos
 
jēra gaļa, speķis, rīsi, burkāni, sīpoli - tas ar mums būs piparu pildījumam
 
Jērs piparos
 
visu rūpīgi samaisam
 
Jērs piparos
 
Ķeramies klāt pipariem un pirmāmkārtām tos rūpīgi nomazgājam
 
Jērs piparos
 
izgriežam kātiņu un ar karoti izlobam laukā sēklas
 
Jērs piparos
 
sagatavojam piparus pildīšanai
 
Jērs piparos
 
ar karoti stūķējam pildījumu piparos, laiku pa laikam ar pirkstiem kārtīgi piestampājot, lai pipars ir pilns
 
Jērs piparos
 
Pipari gatavi gala sautējumam
 
Jērs piparos
 
Ņemam katlu ar platu dibenu, tā lai visi pipari satilptu "uz sāna" guļot ...

pirms sautēt pašus piparus, pagatavosim mērces pamatmasu

katliņā pārlejam trekno mērci, kura palika no gaļas cepšanas
 
Jērs piparos
 
ņemam pāri palikušo sīpolu, tomātu, piparu un nomizojam divus kartupeļus
 
Jērs piparos
 
Sagriežam sīpolu, tomātu un piparu
 
Jērs piparos
 
un beram visu katlā apcepties, tas veidos mērces pamatu
 
Jērs piparos
 
kamēr katlā mērcei viss cepinas, uz rupjas rīves sarīvējam kartupeļus
 
Jērs piparos
 
liekam katlā pa virsu mērcei piparus
 
Jērs piparos
 
pielejam vārītu ūdeni, lai pipari līdz pusei ir nosegti
 
Jērs piparos
 
apberam ar rīvētiem kartupeļiem
vāku virsū, lai viss sautējas, kamēr kartupeļi izšķīst - tad arī gaļa būs līdz gala mīkstumam gatava
 
Jērs piparos
 
kad ūdens no mērces novārījies, ņemam piparus laukā un apberam ar zaļumiem ...
 
Jērs piparos
   
Katliņa apakšā paliek sātīga mērcīte ...
 
Jērs piparos
 
uz šķīvja !!!

pipars ar mērcīti ...
 
Jērs piparos
 
pildījums viegls un irdens, ar izteikti specifisku jēra aromātu

ēdam nost !
 
Jērs piparos
 
 
Pārtikas inspektora Bongas nevainīgais sejinieks - atkata daļu no jēra gaidot ... 
 
Jērs piparos
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv