www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Jērs piparos | |
Klaiņājot pa tirgu iekrita acīs svaigie bulgāru pipari un vēders teica - gribu pildītus piparus ! Un sagribējās nevis vienkārši pildītus, bet tieši ar jēra gaļas smeķi, šad tad tak gribas ko īpašu un neikdienišķu? Recepte nebūs no vieglajām, jo pamudīties nāksies diezgan - bet gala rezultāts ir tā vērts ... ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
|
|
Sastāvdaļas: 1. astoņi deviņi pipari - apvalkam 2. jēra gaļas gabals uz kādiem 800 gramiem - pamatam 3. speķis - sātīgumam 4. rīsi - pildījuma masai 5. sīpoli - smeķim 6. burkāni - krāsai 7. asais pipars - ugunij 8. tomāti - garšai 9. kartupelis - mērcei 10. svieksts - cepināšanai garšvielas - rozmarīns, pipars, sāls un zaļumi nesteidzoties ķeramies pirmajai lietai - rīsiem ... var rīsus vienkārsī vārīt, bet, ja gribam ko specifiskāku, tad labāk vispirms tos apcept uzkarsējam pannu ar pikuci svieksta |
|
|
|
beram sviestā sauju rīsu ... | |
|
|
un vislaik maisot sagaidam, kad rīsi ir uzsūkuši sviestu un kļuvuši zeltaini ... | |
|
|
noliekam rīsus malā un paralelizējot gatavošanas procesus, pirms likt vārīties rīsus, nomizosim tomātus iegriežam tomātiem krusteniski mizas |
|
|
|
ar karoti iegremdējam tomātu uz sekundēm desmit verdošajā ūdenī | |
|
|
tomātu mizas pašas nolips nost, liekam tomātus maliņā, lai gaida savu kārtu |
|
|
|
Verdošajā ūdenī beram apceptos rīsus | |
|
|
un vāram līdz "gandrīzgatavibetbišķinvēlcieti" | |
|
|
nokāšam rīsus un liekam atdzist skatam, kas par zeltainu toni ... |
|
|
|
nomizojam sīpolus un burkānus | |
|
|
vienu sīpolu atstājam mērcei divus sagriežam smalkos gabaliņos burkānus sarīvējam uz rupjās rīves |
|
|
|
apcepjam uz pannas burkānus un sīpolus, kādas minūtes piecas | |
|
|
Liekam sīpolus un burkānus malā, lai atdziest | |
|
|
Ķeramies klāt jēra gaļai ... | |
|
|
ar asu nazi sagriežam gaļu sīkos "kaķa kumosa" lieluma gabalos izgriežot kaulus un cīpslas |
|
|
|
metam gaļu uz pannas cepināties | |
|
|
pieberam piparus, sāli un rozmarīnu un vāku virsū, lai viss sautējas |
|
|
|
ņemam divus nomizotos tomātus |
|
|
|
sagriežam tomātu smalkos gabaliņos | |
|
|
un šaujam tomātu gaļai klāt | |
|
|
vāku virsū, mazu uguni apakšā un lai viss sautējas minūtes 15mit gatavībai ir jābut "gandrīzgatavsbetbišķiņvēlsīksts" liekam malā atdzist |
|
|
|
kad gaļa atdzisusi, pārliekam gaļu bļodā, bet mērci saglabājam | |
|
|
lietojam smeļamo, kurš atstās iztecējušos jēra taukus pannā, lai pildījumam gaļa ir "sausāka" | |
|
|
sātīgumu panāksim pildījumam piesperot speķa gabaliņus | |
jēra gaļa, speķis, rīsi, burkāni, sīpoli - tas ar mums būs piparu pildījumam | |
visu rūpīgi samaisam | |
Ķeramies klāt pipariem un pirmāmkārtām tos rūpīgi nomazgājam | |
izgriežam kātiņu un ar karoti izlobam laukā sēklas |
|
sagatavojam piparus pildīšanai | |
ar karoti stūķējam pildījumu piparos, laiku pa laikam ar pirkstiem kārtīgi piestampājot, lai pipars ir pilns | |
Pipari gatavi gala sautējumam | |
Ņemam katlu ar platu dibenu, tā lai visi pipari satilptu "uz sāna" guļot ... pirms sautēt pašus piparus, pagatavosim mērces pamatmasu katliņā pārlejam trekno mērci, kura palika no gaļas cepšanas |
|
ņemam pāri palikušo sīpolu, tomātu, piparu un nomizojam divus kartupeļus | |
Sagriežam sīpolu, tomātu un piparu | |
un beram visu katlā apcepties, tas veidos mērces pamatu | |
kamēr katlā mērcei viss cepinas, uz rupjas rīves sarīvējam kartupeļus | |
liekam katlā pa virsu mērcei piparus |
|
pielejam vārītu ūdeni, lai pipari līdz pusei ir nosegti |
|
apberam ar rīvētiem kartupeļiem vāku virsū, lai viss sautējas, kamēr kartupeļi izšķīst - tad arī gaļa būs līdz gala mīkstumam gatava |
|
kad ūdens no mērces novārījies, ņemam piparus laukā un apberam ar zaļumiem ... | |
Katliņa apakšā paliek sātīga mērcīte ... | |
uz šķīvja !!! pipars ar mērcīti ... |
|
pildījums viegls un irdens, ar izteikti specifisku jēra aromātu ēdam nost ! |
|
Pārtikas inspektora Bongas nevainīgais sejinieks - atkata daļu no jēra gaidot ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |