www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Jērs kāpostos | |
Vienu saulainu dienu ... sagribējās uzēst ko
vienkāršu, bet reizē tādu "specifičiskāku" un kamdēļ ne jēru kāpostos ? ir, ir tam jēram savs smeķis, kas atšķir šo gaļu no citiem ēdamajiem zvēruļiem. šis sautējums būs ārkārtīgi vienkāršs, gaļisks un darba arī neprasīs, laiku gan aizņems ... |
|
Sastāvdaļas: 1. trekns jēra ribu gabals - pamatam 2. gabals cūča kakla karbonādes - gaļas masai 3. maza kāpostgalva - gaļas segumam 4. kartupeļi - pamatmasai 5. pāris sīpolu - piedevai 6. ķiploks - veselībai 7. krējums - mērcei 8. pāris karotes miltu - mērces biezumam 9. romas ķimenes - obligatoriska garšviela pipari, laurulapa, sāls + kāda zaļbarība ar ko apkaisīt ... Griežam jēra ribas nelielos 2-3 ribaskaulu lieluma gabalos, atsevišķi jēra taukumu sagriežot sīkākos kubiciņos ... |
|
ribas ar taukiem uz karstas pannas lai fiksi
"aprauj" ... nekādas papildus taukvielas nevajag, viss iztecēs no taukuma kā tāda ... |
|
Lobam sīpolus un griežam smalkos gabaliņos | |
Sīpolus ribām klāt un samaisam | |
Cūča karbonādi sagriežam nelielos divkumosu
gabalos ... Kāds jautās - huļi te cūča karbonāde nevis jēra ? elementāri - ekonomikai ir jābūt ekonomiskai ! likt sautējumā jēra karbonādi ir bezjēgā dārgs prieks, jo ar ribām cepinātais jēra taukums "piesūks" cūča gaļasgabalu ar dabīgu jēra smacinieku un rezultāts būs perfekc un ekonomistiski izdevīgs. |
|
Lieku reizi samaisam jēra ribas ar sīpoliem ... | |
maucam klāt cūča karbonādi un kārtīgi izvārtam izkusušajos jēra taukos ... | |
pēc pāris minūšu cepināšanas karbonādes gabali zaudē sārtumu, maucam visu katlā sautēšanai | |
sagriežam kāpostgalviņu četrās daļās un
izgriežam kacenu jā neko smalkāk negriežam - tieši šie lielie kāpostgabali būs "sautējuma sāls" |
|
Kāpostus katlā pie gaļas iekšā, ūdeni klāt "lai nosedz" | |
piespiežam caur spiedi pāris ķiplokdaivas, ja
spiedes nava, ta vienkārši smalki sasmalcinam ķiploku un klāt
... pieliekam laurulapu, piparus un protamistiski, ka romas ķimenes ... |
|
mazu, mazu uguni apakšā, ka knapi, knapi burbuļo un lai virst viss stundas divas ... | |
kad kāda pusotra stunda pagājusi, nomazgājam kartupeļus un ar visu mizu liekam vārīties | |
pēc divām stundām sautēšanas gaļa un kāposts ir mīksts un aroms pa visu māju.... | |
uzmanīgi izceļam ribiņu gabalus un kāpostus no katla laukā ... | |
pusglāzē ūdens izšķīdinam kādas divas ēdamkarotes ar miltiem | |
ielejam miltus pie sautējuma, tas dos stingrību mērcei | |
liekam karotes četras krējuma | |
rūpīgi visu samaisam līdz mērce ir viendabīga | |
liekam atpakaļ mērcē ribu gabalus un kāpostu ... kamdēļ tos vajadzēja izņemt laukā ? jo maisot mērcē miltus un krējumu ribas izšķīstu un ribu kauli pliki pa mērci mētātos un kāposts arī pļurā pārvērstos ... pielabojam sāli un spēcijas ... |
|
Kartupeļi ir izvārījušies mīksti, lejam ūdeni nost un mizojam ... | |
kartupeļus uz šķīvja, ribas ar kāpostiem klāt un mērces šķidrumu sirsnīgi visam pāri ... uzkaisam kādu zaļbarību ar' - lociņus vai dilli | |
maigas jēra ribas ar kāpostu un mērci pārklātiem kartupeļiem ... | |
Paēdis Bonga kasa ausi ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |