www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Jērs kāpostos
 
Vienu saulainu dienu ... sagribējās uzēst ko vienkāršu, bet reizē tādu "specifičiskāku"

un kamdēļ ne jēru kāpostos ? ir, ir tam jēram savs smeķis, kas atšķir šo gaļu no citiem ēdamajiem zvēruļiem.

šis sautējums būs ārkārtīgi vienkāršs, gaļisks un darba arī neprasīs, laiku gan aizņems ...
 
Jērs kāpostos
 
Akcija
 
Sastāvdaļas:

1. trekns jēra ribu gabals - pamatam
2. gabals cūča kakla karbonādes - gaļas masai
3. maza kāpostgalva - gaļas segumam
4. kartupeļi - pamatmasai
5. pāris sīpolu - piedevai
6. ķiploks - veselībai
7. krējums - mērcei
8. pāris karotes miltu - mērces biezumam
9. romas ķimenes - obligatoriska garšviela
pipari, laurulapa, sāls + kāda zaļbarība ar ko apkaisīt ...

Griežam jēra ribas nelielos 2-3 ribaskaulu lieluma gabalos, atsevišķi jēra taukumu sagriežot sīkākos kubiciņos ...
  
Jērs kāpostos
 
ribas ar taukiem uz karstas pannas lai fiksi "aprauj" ...

nekādas papildus taukvielas nevajag, viss iztecēs no taukuma kā tāda ...
 
Jērs kāpostos
 
Lobam sīpolus un griežam smalkos gabaliņos
 
Jērs kāpostos
 
Sīpolus ribām klāt un samaisam
 
Jērs kāpostos
 
Cūča karbonādi sagriežam nelielos divkumosu gabalos ...

Kāds jautās - huļi te cūča karbonāde nevis jēra ?
elementāri - ekonomikai ir jābūt ekonomiskai !
likt sautējumā jēra karbonādi ir bezjēgā dārgs prieks, jo ar ribām cepinātais jēra taukums "piesūks" cūča gaļasgabalu ar dabīgu jēra smacinieku un rezultāts būs perfekc un ekonomistiski izdevīgs.
 
Jērs kāpostos
 
Lieku reizi samaisam jēra ribas ar sīpoliem ...
 
Jērs kāpostos
 
maucam klāt cūča karbonādi un kārtīgi izvārtam izkusušajos jēra taukos ...
 
Jērs kāpostos
 
pēc pāris minūšu cepināšanas karbonādes gabali zaudē sārtumu, maucam visu katlā sautēšanai
 
Jērs kāpostos
 
sagriežam kāpostgalviņu četrās daļās un izgriežam kacenu

jā neko smalkāk negriežam - tieši šie lielie kāpostgabali būs "sautējuma sāls"
 
Jērs kāpostos
 
Kāpostus katlā pie gaļas iekšā, ūdeni klāt "lai nosedz"
 
Jērs kāpostos
 
piespiežam caur spiedi pāris ķiplokdaivas, ja spiedes nava, ta vienkārši smalki sasmalcinam ķiploku un klāt ...

pieliekam laurulapu, piparus un protamistiski, ka romas ķimenes ...
 
Jērs kāpostos
 
mazu, mazu uguni apakšā, ka knapi, knapi burbuļo un lai virst viss stundas divas ...
 
Jērs kāpostos
 
kad kāda pusotra stunda pagājusi, nomazgājam kartupeļus un ar visu mizu liekam vārīties
 
Jērs kāpostos
 
pēc divām stundām sautēšanas gaļa un kāposts ir mīksts un aroms pa visu māju....
 
Jērs kāpostos
 
uzmanīgi izceļam ribiņu gabalus un kāpostus no katla laukā ...
 
Jērs kāpostos
 
pusglāzē ūdens izšķīdinam kādas divas ēdamkarotes ar miltiem
 
Jērs kāpostos
 
ielejam miltus pie sautējuma, tas dos stingrību mērcei
 
Jērs kāpostos
 
liekam karotes četras krējuma
 
Jērs kāpostos
 
rūpīgi visu samaisam līdz mērce ir viendabīga
 
Jērs kāpostos
 
liekam atpakaļ mērcē ribu gabalus un kāpostu ...

kamdēļ tos vajadzēja izņemt laukā ?
jo maisot mērcē miltus un krējumu ribas izšķīstu un ribu kauli pliki pa mērci mētātos un kāposts arī pļurā pārvērstos ...

pielabojam sāli un spēcijas ...
 
Jērs kāpostos
 
Kartupeļi ir izvārījušies mīksti, lejam ūdeni nost un mizojam ...
 
Jērs kāpostos
 
kartupeļus uz šķīvja, ribas ar kāpostiem klāt un mērces šķidrumu sirsnīgi visam pāri ... uzkaisam kādu zaļbarību ar' - lociņus vai dilli
 
Jērs kāpostos
 
maigas jēra ribas ar kāpostu un mērci pārklātiem kartupeļiem ...
 
Jērs kāpostos
 
 
Paēdis Bonga kasa ausi ...
 
Jērs kāpostos
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv