www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Pildīts kabacis
 
Sen senos laikos - kaučkad pavasarī .... puķudobē tapa sievieša iesprausts kabača stāds.

Auga savā nodabā, bet labuma nekāda nedeva ... un tad pēkšņi rudenī izrādas, ka divi kabači tomēr ir !

uhhhh lepojos ar šo skaistumu - Rīgas centrā audzēts kabacīts ...
 
Pildīts kabacis
 
Derētu tak no tā līkā kabača ko pagatavot  ...

Kabacis pildīts ar gaļu - kas var būt vienkāršāks?

Ķeramies lietai klāt ...
 
Pildīts kabacis
 
Akcija
 
Ko mumsim vajag ?
1. kabaci - lielu un lunkanu
2. ap 300-400 gramiem maltu gaļu
3. pāris tomātus
4. vienu pautu stingrībai
5. pāris ķiplokdaivas - smārdam
6. sīpolus - asumam
7. siera pikuci - cepurei
8. sauja rīsu - masai
fonā pipari sāls un folijas rullis ...

nomizojam kabaci - speciāli necentos rūpīgi to darīt un atstāju vietām mizu - tas "smeķim"
 
Pildīts kabacis
 
sagriežam kabaci sAntimetrus piecus biezās ripās ...
 
Pildīts kabacis
 
ar asu nazi izgriežam sēklu viduci ...
 
Pildīts kabacis
 
un metam verdošā ūdenī uz minūtēm piecām ...

šī novārīšana padarīs kabaci izteikti mīkstu un patīkamu ...
 
 Pildīts kabacis
 
pēc piecu minūšu viruma, ķeselējam kabaci laukā un liekam atdzist ....
 
Pildīts kabacis
 
tagad lobam tomātiem nost mizu, lai "starp zobiem nelīp"
krusteniski uzmanīgi pārgriezam tomātu mizu
un tai pat kabaču ūdenī iemetam tomātus uz sekundēm 30 "apvirst"
 
Pildīts kabacis
 
tomātus izvelkot, āda pati lobās nost ... 
 
Pildīts kabacis
 
sagriežam vienu tomātu nelielos gabalos ... un noliekam maliņā ...
 
Pildīts kabacis
 
ņemam sieru un rupjo rīvi
 
Pildīts kabacis
 
šņīku-šņāku visu sarīvējam
 
Pildīts kabacis
 
liekam bļodā malto gaļu un vienu tomātu
sagatavojam - vienu pautu, sīpolus un ķiploku
 
Pildīts kabacis
 
sīpolus un ķiploku smalki sakapājam ...
 
Pildīts kabacis
 
beram masas gaļai visu klāt
gaļa+ pauts+ sīpoli+ ķiploks+ garšvielas dakuramkaslabākpatīk
 
Pildīts kabacis
 
visu maigi samaisam ...

daudz masīt nevajag ! šīs nav kotletes, kur jāsatraucas par masas "izšķīšanu"
 
Pildīts kabacis
 
tai pat verdošā ūdens grāpī ieberam sauju rīsu ...
 
Pildīts kabacis
 
un novāram minūtes desmit - rīsiem nav jābūt gataviem, bet "pusvirus"
 
Pildīts kabacis
 
speram rīsus gaļas masai klāt ...
 
Pildīts kabacis
 
viegli apmaisam un skatam, kāds ir sanācis sulīgs gaļas masas maisījums
 
Pildīts kabacis
 
plēšam foliju gabalos un liekam viducī kabača gredzenu
 
Pildīts kabacis
 
piebāžam kabača caurumu ar gaļu un uzliekam virsū vienu "atādota tomāta" ripu
 
Pildīts kabacis
 
apberam virsu ar rīvētu sieru
  
Pildīts kabacis
 
aizveram folijas pakas ciet un liekam 200C cepeškrāsnī uz minūtēm 20-30mit ....
 
Pildīts kabacis
 
no krāsns laukā ....
 
Pildīts kabacis
 
un kamēr karsts veram foliju vaļā ...
šī gardā "sēnīte" ...
mīksts kabacīts stumbram
irdena un sulīga gaļa pa vidam
tomāta cepure ar siera pikučiem ...
ņammma ...
 
Pildīts kabacis
  
 
apaļgalvis Bonga vēro ....
 
Pildīts kabacis
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv