www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Pildīts kabacis | |
Sen senos laikos - kaučkad
pavasarī .... puķudobē tapa sievieša iesprausts kabača stāds. Auga savā nodabā, bet labuma nekāda nedeva ... un tad pēkšņi rudenī izrādas, ka divi kabači tomēr ir ! uhhhh lepojos ar šo skaistumu - Rīgas centrā audzēts kabacīts ... |
|
|
|
Derētu tak no tā līkā
kabača ko pagatavot ... Kabacis pildīts ar gaļu - kas var būt vienkāršāks? Ķeramies lietai klāt ... |
|
|
|
|
|
Ko mumsim vajag ? 1. kabaci - lielu un lunkanu 2. ap 300-400 gramiem maltu gaļu 3. pāris tomātus 4. vienu pautu stingrībai 5. pāris ķiplokdaivas - smārdam 6. sīpolus - asumam 7. siera pikuci - cepurei 8. sauja rīsu - masai fonā pipari sāls un folijas rullis ... nomizojam kabaci - speciāli necentos rūpīgi to darīt un atstāju vietām mizu - tas "smeķim" |
|
|
|
sagriežam kabaci sAntimetrus piecus biezās ripās ... |
|
|
|
ar asu nazi izgriežam sēklu viduci ... | |
|
|
un metam verdošā ūdenī uz minūtēm piecām ... šī novārīšana padarīs kabaci izteikti mīkstu un patīkamu ... |
|
|
|
pēc piecu minūšu viruma, ķeselējam kabaci laukā un
liekam atdzist .... |
|
|
|
tagad lobam tomātiem nost mizu, lai "starp zobiem
nelīp" krusteniski uzmanīgi pārgriezam tomātu mizu un tai pat kabaču ūdenī iemetam tomātus uz sekundēm 30 "apvirst" |
|
|
|
tomātus izvelkot, āda pati lobās nost ... | |
|
|
sagriežam vienu tomātu nelielos gabalos ... un
noliekam maliņā ... |
|
|
|
ņemam sieru un rupjo rīvi | |
|
|
šņīku-šņāku visu sarīvējam | |
|
|
liekam bļodā malto gaļu un vienu tomātu sagatavojam - vienu pautu, sīpolus un ķiploku |
|
|
|
sīpolus un ķiploku smalki sakapājam ... | |
|
|
beram masas gaļai visu klāt gaļa+ pauts+ sīpoli+ ķiploks+ garšvielas dakuramkaslabākpatīk |
|
|
|
visu maigi samaisam ... daudz masīt nevajag ! šīs nav kotletes, kur jāsatraucas par masas "izšķīšanu" |
|
|
|
tai pat verdošā ūdens grāpī ieberam sauju rīsu ... | |
|
|
un novāram minūtes desmit - rīsiem nav jābūt gataviem, bet "pusvirus" | |
|
|
speram rīsus gaļas masai klāt ... | |
|
|
viegli apmaisam un skatam, kāds ir sanācis sulīgs gaļas masas maisījums | |
|
|
plēšam foliju gabalos un liekam viducī kabača gredzenu | |
|
|
piebāžam kabača caurumu ar gaļu un uzliekam virsū vienu "atādota tomāta" ripu |
|
|
|
apberam virsu ar rīvētu sieru | |
aizveram folijas pakas ciet un liekam 200C cepeškrāsnī uz minūtēm 20-30mit .... | |
no krāsns laukā .... | |
un kamēr karsts veram foliju vaļā ... šī gardā "sēnīte" ... mīksts kabacīts stumbram irdena un sulīga gaļa pa vidam tomāta cepure ar siera pikučiem ... ņammma ... |
|
apaļgalvis Bonga vēro .... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |