www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kabaču ikri | |
Sagribējās uzēst ikru maizītes ... un nevis
vienkāršu ikru, bet "aizjūras" ... lai top kabaču ikri ! Pie kam šoreiz kabaču ikru recepte taps apskatīta uzkodas griezumā, rudeņos, ja ir savs dārziņš ar paša audzētiem kabačiem, burkāniem, sīpoliem, var domāt arī par konzervēšanas izvirtībām ... |
|
|
|
Sastāvdaļas nelielam uzkodas
traukam: 1. puskilo jaunu kabaču 2. burkāns 250g 3. sīpoli 250g 4. pāris daiviņas ķiploka 5. tomātu pasta 6. laba olīveļļa 7. etiķis 8. drupināti pipari 9. ass čili pipars 10. cukurs 12. sāls Kā redzam pamatsastāvdaļas kabacis, burkāns, sīpols tiek ņemtas proporcijā 2:1:1 |
|
Un tagad pats
galvenais kabaču ikru receptes pamatu pamats - gaļasmašīna. Nekādu blenderu/šmenderu ! šīs "šaitan' mašīnas" pie kabaču ikriem pat tuvumā likt nedrīkst ! tikai un vienīgi gaļasmašīna valda kabaču ikru pagatavošanas pasaulē ! Pārtikas ģenerālinspektors Bonga pārbauda simtu gadu vecas Bolinder's gaļasmašīnas tehnisko stāvokli ... |
|
Sākam ar sīpola sagriezšanu sīksīkos gabaliņos sīpolu malt caur gaļasmašīnu nevar, jo šams izšķīdīs pļeckā ... |
|
Pannā lejam gramus 50mit labas grieķu olīveļļas Olīveļļa nav īsti derīga cepšanai, bet ikri taps sautēti tamdēļ šoreiz drīkst un uz vidēju karstumu - elektroriņķim 3/4 no 6ši |
|
Sīpolus pannā lai viegli cepinas | |
Noskalojam kabačus, burkānu, piparu kabačus izmantos ar visu mizu tamdēļ skalojam rūpīgi ! |
|
Nomizojam burkānu, sagriežam nelielos gabaliņos un maļam | |
Skatam samaltā burkāna struktūru - sīkas, bet
stingras "pārslas" tieši šis gaļasmašīnas grieziens piedos to "ikru irdenumu" blenderis savukārt sakuls visu pļeckā un būs nevis ikri, bet kaučkāda pastēte - nekādu bļenderu ! |
|
burkānu pie sīpoliem | |
kārtīgi samaisam lai burkāns "atdod aromu" eļļā | |
Sagriežam kabaci un samaļam jaunie kabači ir ar izteikti mīkstu miziņu un sēklu kā tādu nav, ja izmanto "pāraugušu rudens kabaci", tad gan miza jānoņem un lielās sēklas jāizkasa laukā ... |
|
Atkal ievērtējam kabača graudainību, lūk tas ir ikru konsistences pamatu pamats ! | |
kabaci pie sīpolburkāniem klāt | |
Kārtīgi visu izmaisam pieliekam veselu čili
piparu ja tiek izmantoti jaunie kabači, tad sulas no tiem ir pietiekami, ja kabacis "pastāvējis" tad pielejam gramus 100ts ūdens vāku virsū un lai sautējas minūtes 30-40mit laiku pa laikam pamaisam |
|
smalki sakapājam pāris ķiplokdaivas | |
Kad sautējums jau mīksts - tjūnējam garšu : ķiploks un melnie pipari ēdamkarote cukura un tējkarote sāls ēdamkarote etiķa un ēdamkarote tomātu pastas "krāsai" |
|
Visu rūpīgi samaisam - pagaršojam, ja vēl kādu
garšas vielu prasās ta pieliekam un tagad bez vāka ļaujam no pannas iztvaicēties liekajam šķidrumam |
|
Cik "šķidru" ikru masu gribas tik ilgi arī
tvaicējam man personīgi patīk konsistence, kad ikru masu pastumjot maliņā no tās neiztek vairs nekāda sula |
|
Vai liekam siltus kabaču ikrus pie gaļas vai aukstus uz maizītēm - te katram sava garša karājas ... |
|
Kabaču ikri - irdeni un sulīgi ... | |
Tphu zaļbarība ... Bonga izlaiza kreiso nāsi ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |