www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kabaču ikri
 
Sagribējās uzēst ikru maizītes ... un nevis vienkāršu ikru, bet "aizjūras" ...

lai top kabaču ikri !

Pie kam šoreiz kabaču ikru recepte taps apskatīta uzkodas griezumā,
rudeņos, ja ir savs dārziņš ar paša audzētiem kabačiem, burkāniem, sīpoliem, var domāt arī par konzervēšanas izvirtībām ...
 
Kabaču ikri
 
Akcija
 
Sastāvdaļas nelielam uzkodas traukam:
1. puskilo jaunu kabaču
2. burkāns 250g
3. sīpoli 250g
4. pāris daiviņas ķiploka
5. tomātu pasta
6. laba olīveļļa
7. etiķis
8. drupināti pipari
9. ass čili pipars
10. cukurs
12. sāls

Kā redzam pamatsastāvdaļas kabacis, burkāns, sīpols
tiek ņemtas proporcijā 2:1:1

Un tagad pats galvenais kabaču ikru receptes pamatu pamats - gaļasmašīna.
Nekādu blenderu/šmenderu ! šīs "šaitan' mašīnas" pie kabaču ikriem pat tuvumā likt nedrīkst !
tikai un vienīgi gaļasmašīna valda kabaču ikru pagatavošanas pasaulē !

Pārtikas ģenerālinspektors Bonga pārbauda simtu gadu vecas Bolinder's gaļasmašīnas tehnisko stāvokli ...
  
Kabaču ikri
 
Sākam ar sīpola sagriezšanu sīksīkos gabaliņos
sīpolu malt caur gaļasmašīnu nevar, jo šams izšķīdīs pļeckā ...
 
Kabaču ikri
 
Pannā lejam gramus 50mit labas grieķu olīveļļas
Olīveļļa nav īsti derīga cepšanai, bet ikri taps sautēti tamdēļ šoreiz drīkst
un uz vidēju karstumu - elektroriņķim 3/4 no 6ši
 
Kabaču ikri
 
Sīpolus pannā lai viegli cepinas
 
Kabaču ikri
 
Noskalojam kabačus, burkānu, piparu

kabačus izmantos ar visu mizu tamdēļ skalojam rūpīgi !
 
Kabaču ikri
 
Nomizojam burkānu, sagriežam nelielos gabaliņos un maļam
 
Kabaču ikri
 
Skatam samaltā burkāna struktūru - sīkas, bet stingras "pārslas"
tieši šis gaļasmašīnas grieziens piedos to "ikru irdenumu"

blenderis savukārt sakuls visu pļeckā un būs nevis ikri, bet kaučkāda pastēte - nekādu bļenderu !
 
Kabaču ikri
 
burkānu pie sīpoliem
 
Kabaču ikri
 
kārtīgi samaisam lai burkāns "atdod aromu" eļļā
 
Kabaču ikri
 
Sagriežam kabaci un samaļam

jaunie kabači ir ar izteikti mīkstu miziņu un sēklu kā tādu nav, ja izmanto "pāraugušu rudens kabaci", tad gan miza jānoņem un lielās sēklas jāizkasa laukā ...
 
Kabaču ikri
 
Atkal ievērtējam kabača graudainību, lūk tas ir ikru konsistences pamatu pamats !
 
Kabaču ikri
 
kabaci pie sīpolburkāniem klāt
 
Kabaču ikri
 
Kārtīgi visu izmaisam pieliekam veselu čili piparu
ja tiek izmantoti jaunie kabači, tad sulas no tiem ir pietiekami,
ja kabacis "pastāvējis" tad pielejam gramus 100ts ūdens

vāku virsū un lai sautējas minūtes 30-40mit
laiku pa laikam pamaisam
 
Kabaču ikri
 
smalki sakapājam pāris ķiplokdaivas
 
Kabaču ikri
 
Kad sautējums jau mīksts - tjūnējam garšu :
ķiploks un melnie pipari
ēdamkarote cukura un tējkarote sāls
ēdamkarote etiķa
un ēdamkarote tomātu pastas "krāsai"
 
Kabaču ikri
 
Visu rūpīgi samaisam - pagaršojam, ja vēl kādu garšas vielu prasās ta pieliekam

un tagad bez vāka ļaujam no pannas iztvaicēties liekajam šķidrumam
 
Kabaču ikri
 
Cik "šķidru" ikru masu gribas tik ilgi arī tvaicējam

man personīgi patīk konsistence, kad ikru masu pastumjot maliņā no tās neiztek vairs nekāda sula
 
Kabaču ikri
 
Vai liekam siltus kabaču ikrus pie gaļas
vai aukstus uz maizītēm - te katram sava garša karājas ...
 
Kabaču ikri
 
Kabaču ikri - irdeni un sulīgi ...
 
Kabaču ikri
 
 
Tphu zaļbarība ... Bonga izlaiza kreiso nāsi ...
 
Kabaču ikri
 
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv