www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kabaču pankūkas | |
Augusts ir īstens kabaču mēnesis ... aug šamējie pa labi un kreisi un kā gan tos izmantot ? viena no kabaču lietām ir "kabaču pankūkas" ne prastas kā ir, bet kabaču pankūkas "kurzemnieces gaumē" kur "šķirba" ? a tur, ka kurzemnieki to kabaci ar verdošu pienu aplej ! ķeramies klāt ... |
|
vajadzīgs : 1. pašaudzēts kabačlunkulis - ņammai 2. divi pauti - stingrībai 3. milti - masai 4. cukurs - saldumam 5. piens - mīklai un kas nu atrodas ledusskapī no zaptes burkām ... man atradas viena saldāka, viena skābāka .... nomizojam kabaci ... |
|
uz rupjas rīves sarīvējam kabaci šņakās ... te ir jāskatās, ja kabacis ir pārbriedis un tam ir lērums ar sēklām, tad tās izgriežam ... |
|
uzvāram grapītī kādu pusotru glāzi piena ... |
|
lejam verdošu pienu pāri kabača skaidām - tā "lai nosedz" ... | |
vāku bļodai virsū un pagaidam pusstundu kamēr viss atdziest - te arī ir tas knifs ... verdošais piens "sašķels" rīvētās kabača skaidas un galu galā sanāks īstenas kabaču ņammas pankūkas ... |
|
kad piena un kabaču masa ir atdzisusi - speram klāt divus pautus |
|
visu rūpīgi samaisam .... | |
beram klāt glāzes divas miltu - te viss "uz aci" - līdz iebiezinas masa .... | |
pāris karotes cukura - lai saldums sirdī .... | |
un panākam tādu kēpīgu pankoku masu - ja kas "pa šķidru", tad pielabojam visu a miltu daudzumu ... | |
uzkarsētā pannā lejam pankokus | |
pēc pāris minūtēm apgriežam .... | |
un sacepinam lielu kaudzi ar kabacīšu pankokiem .... | |
uz šķīvja un zapte klāt ... | |
maigas kabaču pankūkas ... njammmmmm ..... | |
un gaļa kur ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |