www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kabaču gredzeni | |
Vasaras viducis ... un piemājas puķudobē ienākas pirmā kabaču raža ... |
|
|
|
paša audzēts kabacīts - loģiski, ka lētāk būtu bodē nopirkt, bet paša audzēts Rīgas centrā - tas piedur ... Lai top šoreiz tāds veģetāristisks paēdiens - kabaču gredzeni pie kam gaļas iztrūkumu lieliski kompensēs asa siera mērce. ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
kabača gredzenu cepināšanai vajag: 1. kabaci - pamatam 2. miltus - pirmajam panējumam 3. sakaltušu baltmaizi vai labu rīvmaizi - otrajam panējumam 4. mandeļu skaidas - panējuma piedevai 5. pāris pautus - noturībai 6. majonēzi - mērces pamatam 7. parmezāna tipa cietu sieru - mērces garšai 8. ķiploks - smirdēsim kopā 9. ābolu etiķis - mērces asumam 10. vorčestras mērce - mērces aromam kāda dille zaļbaribai šis ēdiens prasa patiešām labu "balto" rīvmaizi, tamdēļ labāk gatavot to pašam jau laicīgi ieliekam cepenē kaltēšanas režīmā svaigu baltmaizi - lai sakalst ... |
|
|
|
pirmo gatavojam siera mērci, jo tai kādu stundiņu būs "jāievelkas" ... mērces pamats ir laba majonēze un smalki sarīvēts parmezāna tipa cietais siers uz 250 gramiem majonēzes rīvējam vismaz 50 gramus siera saspiežam kādas četras ķiplokdaivas pievienojam arī karoti etiķa un vorčestras mērces |
|
|
|
mērci rūpīgi izmaisam un liekam maliņā "ievilkties" ... | |
|
|
rūpīgi nomizojam kabaci ... | |
|
|
sagriežam kabaci šķēlēs ne biezākās kā santimetrs ... |
|
|
|
pienācis laiks tikt vaļā no viduča sēklotnes Var sēklas izgraizīt ar nazi, bet smukāk ir "izcirst" vienveidīgus caurumus ar prastu "burkas vāciņu" Šim kabacim ideāli ģeldēja garšvielu burciņas vāks - liekam pa viduci un maucam ar kulaku pa virsu |
|
|
|
līdz sanāk smuki sacaurumoti kabaču gredzeni ... | |
|
|
smalki sadrupinam izkaltēto baltmaizi ... |
|
|
|
sagatavojam pirmajai panēšanai - miltus panējuma noturibai sakuļam pāris olas rīvmaizi sajaucam ar mandeļu skaidiņām gala panējumam |
|
|
|
apvārtam kabaču gredzenus - miltos, olā, rīvmaizes un mandeļu panējumā ... | |
|
|
liekam rimbuļus uz redeles un grūžam 220C uzkarsēta cepenē - uz minūtēm 15mit .... | |
|
|
kamēr gredzeni cepas - sasmalcinam zaļbarību ... | |
|
|
kad kabaču rimbuļi ir kļuvuši tumši zeltaini - viss i gatavs ... |
|
|
|
gredzenus uz šķīvja un mērcīti pa vidam ... zaļbarību pārkaisām ... |
|
|
|
Kabaču gredzeni - kraukšķīgi no ārpuses un maigi viducī ... njammma ... | |
|
|
Tphu - zaļbarību ēdat paši ! Bonga laizās pēc kārtīgas gaļas gabala ... |
|
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |