www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kabaču gredzeni
 
Vasaras viducis ...

un piemājas puķudobē ienākas pirmā kabaču raža ...
 
Kabaču gredzeni
 
paša audzēts kabacīts - loģiski, ka lētāk būtu bodē nopirkt,
bet paša audzēts Rīgas centrā - tas piedur ...

Lai top šoreiz tāds veģetāristisks paēdiens - kabaču gredzeni
pie kam gaļas iztrūkumu lieliski kompensēs asa siera mērce.

ķeramies klāt ...
 
Kabaču gredzeni
 
kabača gredzenu cepināšanai vajag:
1. kabaci - pamatam
2. miltus - pirmajam panējumam
3. sakaltušu baltmaizi vai labu rīvmaizi - otrajam panējumam
4. mandeļu skaidas - panējuma piedevai
5. pāris pautus - noturībai
6. majonēzi - mērces pamatam
7. parmezāna tipa cietu sieru - mērces garšai
8. ķiploks - smirdēsim kopā
9. ābolu etiķis - mērces asumam
10. vorčestras mērce - mērces aromam
kāda dille zaļbaribai

šis ēdiens prasa patiešām labu "balto" rīvmaizi, tamdēļ labāk gatavot to pašam
jau laicīgi ieliekam cepenē kaltēšanas režīmā svaigu baltmaizi - lai sakalst ...
 
Kabaču gredzeni
 
pirmo gatavojam siera mērci, jo tai kādu stundiņu būs "jāievelkas" ...

mērces pamats ir laba majonēze un smalki sarīvēts parmezāna tipa cietais siers
uz 250 gramiem majonēzes rīvējam vismaz 50 gramus siera
saspiežam kādas četras ķiplokdaivas
pievienojam arī karoti etiķa un vorčestras mērces
 
Kabaču gredzeni
 
mērci rūpīgi izmaisam un liekam maliņā "ievilkties" ...
 
Kabaču gredzeni
 
rūpīgi nomizojam kabaci ...
 
 Kabaču gredzeni
 
sagriežam kabaci šķēlēs ne biezākās kā santimetrs ...
 
Kabaču gredzeni
 
pienācis laiks tikt vaļā no viduča sēklotnes

Var sēklas izgraizīt ar nazi, bet smukāk ir "izcirst" vienveidīgus caurumus ar prastu "burkas vāciņu"

Šim kabacim ideāli ģeldēja garšvielu burciņas vāks - liekam pa viduci un maucam ar kulaku pa virsu
 
Kabaču gredzeni
 
līdz sanāk smuki sacaurumoti kabaču gredzeni ...
 
Kabaču gredzeni
 
smalki sadrupinam izkaltēto baltmaizi ...
 
Kabaču gredzeni
 
sagatavojam

pirmajai panēšanai - miltus
panējuma noturibai sakuļam pāris olas
rīvmaizi sajaucam ar mandeļu skaidiņām gala panējumam
 
Kabaču gredzeni
 
apvārtam kabaču gredzenus - miltos, olā, rīvmaizes un mandeļu panējumā ...
 
Kabaču gredzeni
 
liekam rimbuļus uz redeles un grūžam 220C uzkarsēta cepenē - uz minūtēm 15mit ....
 
Kabaču gredzeni
 
kamēr gredzeni cepas - sasmalcinam zaļbarību ...
 
Kabaču gredzeni
 
kad kabaču rimbuļi ir kļuvuši tumši zeltaini - viss i gatavs ...
 
Kabaču gredzeni
 
gredzenus uz šķīvja un mērcīti pa vidam ... zaļbarību pārkaisām ...
 
Kabaču gredzeni
 
Kabaču gredzeni - kraukšķīgi no ārpuses un maigi viducī ... njammma ...
 
Kabaču gredzeni
 
 
Tphu - zaļbarību ēdat paši !

Bonga laizās pēc kārtīgas gaļas gabala ...
 
Kabaču gredzeni
  

www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv