www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kabaču sautējums
 
Augusts - kabaču pilnbrieda laiks ...

Ir tak patīkami sagādāt kādu paša gatavotu labumu ziemas mēnešiem ?

Nekādu ekzotisku izvirtību - lai top klasisks kabaču sautējums ziemai ...

ķeramies klāt ...
 
Kabaču sautējums
 
Akcija
 
sautējumam vajadzīgās proporcijas visnotaļ "uz aci"

1. kabacis - pamatam
2. burkāni - saldumam
3. sīpoli - asumam
4. tomāti - garšai
5. laba tomātu pasta - krāsai
melno piparu graudi un sāls piedevai


smalki sagriežam sīpolu un burkānu puslīdz vienādās devās ...
 
Kabaču sautējums
 
apcepam uz pannas burkānu ... cenšamies vislaik izmantot vāku, lai burkāns saglabā "sulu"
 
Kabaču sautējums
 
beram burkānu sautēšanas grāpī ...
 
Kabaču sautējums
 
apcepjam uz pannas sīpolus ... arī "zem vāka"
 
Kabaču sautējums
 
beram sīpolus sautēšanas grāpī ...
 
 Kabaču sautējums
 
sagriežam kabaci santimetru biezos ripuļos un nevīžīgi nomizojam - vietām palikusī miza dos smukāku skatu

ja kabacis ir pāraudzis un cietas sēklas ir viducī, tad tās izgriežam ...
 
Kabaču sautējums
 
kabaču rimbuļus sagriežam nelielos kubiciņos
 
Kabaču sautējums
 
apcepto burkānu un sīpolu masai beram klāt kabaci ...
 
Kabaču sautējums
 
verdošā ūdenī iemetam uz pusminūti viegli krusteniski pārgrieztus tomātus ...

mumsim ir jātiek vaļā no tomātu mizas, lai tā "nelīp pie zobiem"
 
Kabaču sautējums
 
atādojam tomātus
 
Kabaču sautējums
 
liekam sautējumam pa virsu sagrieztus atādotos tomātus ...
 
Kabaču sautējums
 
visu samaisam - minimālu uguni apakšā (elektroriņķim kādi 2-3/6)

vāku virsū un gaidam ....
 
Kabaču sautējums
 
drīz dārzeņi sāk atdot savu sulu un sautējums sāk viegli, viegli burbuļot ...
pieberam melno piparu graudus ...

atstājam to nesteidzīgi vāroties un aizmirstam par visu uz kādu pusotru stundu "a kamēr filmu noskatos"
 
Kabaču sautējums
 
pa to laiku iebāžam cepeškrāsnī tīras burkas un izkarsējam tās uz 200C minūšus 10mit ...

burku vākus savukārt aplejam ar verdošu ūdeni "lai baciļi apkaujas"
 
Kabaču sautējums
 
kad pusotra stunda pagājusi un sautējums ir maigs un mīksts ...

pielabojam tā krāsu ar divām karotēm labas tomātu pastas un pieberam sāli "cik nu prasās"
 
Kabaču sautējums
 
visu kārtīgi samaisam un sagaidam burbuļus
 
Kabaču sautējums
 
ar virtuves cimdiem velkam no cepeškrāsns karstās burkas un pildam tajās sautējumu
 
Kabaču sautējums
 
Vākus virsū un cieši aizgriežam ...

Sautējums ziemai gatavs !
pie kam šamējo var glabāt iZtabas temperatūrā, kas nav mazsvarīgi, ja nav lielā ledusskapja vai pagraba ...
 
Kabaču sautējums
 
 
Tu mani pamodināji - kur ir gaļa ?
 
Kabaču sautējums
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv