www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kabaču sautējums | |
Augusts - kabaču pilnbrieda laiks ... Ir tak patīkami sagādāt kādu paša gatavotu labumu ziemas mēnešiem ? Nekādu ekzotisku izvirtību - lai top klasisks kabaču sautējums ziemai ... ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
sautējumam vajadzīgās proporcijas visnotaļ "uz aci" 1. kabacis - pamatam 2. burkāni - saldumam 3. sīpoli - asumam 4. tomāti - garšai 5. laba tomātu pasta - krāsai melno piparu graudi un sāls piedevai smalki sagriežam sīpolu un burkānu puslīdz vienādās devās ... |
|
|
|
apcepam uz pannas burkānu ... cenšamies vislaik izmantot vāku, lai burkāns saglabā "sulu" | |
|
|
beram burkānu sautēšanas grāpī ... |
|
|
|
apcepjam uz pannas sīpolus ... arī "zem vāka" | |
|
|
beram sīpolus sautēšanas grāpī ... | |
|
|
sagriežam kabaci santimetru biezos ripuļos un nevīžīgi nomizojam - vietām palikusī miza dos smukāku skatu ja kabacis ir pāraudzis un cietas sēklas ir viducī, tad tās izgriežam ... |
|
|
|
kabaču rimbuļus sagriežam nelielos kubiciņos | |
|
|
apcepto burkānu un sīpolu masai beram klāt kabaci ... | |
|
|
verdošā ūdenī iemetam uz pusminūti viegli krusteniski pārgrieztus tomātus ... mumsim ir jātiek vaļā no tomātu mizas, lai tā "nelīp pie zobiem" |
|
|
|
atādojam tomātus | |
|
|
liekam sautējumam pa virsu sagrieztus atādotos tomātus ... | |
|
|
visu samaisam - minimālu uguni apakšā (elektroriņķim kādi 2-3/6) vāku virsū un gaidam .... |
|
|
|
drīz dārzeņi sāk atdot savu sulu un sautējums sāk viegli, viegli burbuļot ... pieberam melno piparu graudus ... atstājam to nesteidzīgi vāroties un aizmirstam par visu uz kādu pusotru stundu "a kamēr filmu noskatos" |
|
|
|
pa to laiku iebāžam cepeškrāsnī tīras burkas un izkarsējam tās uz 200C minūšus 10mit ... burku vākus savukārt aplejam ar verdošu ūdeni "lai baciļi apkaujas" |
|
|
|
kad pusotra stunda pagājusi un sautējums ir maigs un mīksts ... pielabojam tā krāsu ar divām karotēm labas tomātu pastas un pieberam sāli "cik nu prasās" |
|
|
|
visu kārtīgi samaisam un sagaidam burbuļus | |
|
|
ar virtuves cimdiem velkam no cepeškrāsns karstās burkas un pildam tajās sautējumu | |
|
|
Vākus virsū un cieši aizgriežam ... Sautējums ziemai gatavs ! pie kam šamējo var glabāt iZtabas temperatūrā, kas nav mazsvarīgi, ja nav lielā ledusskapja vai pagraba ... |
|
|
|
Tu mani pamodināji - kur ir gaļa ? | |
|
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |