www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Karbonāde
 
Karbonāde - kas var būt tuvāks letiņa sirdij ...

Katrā krogā, katrā ēstuvē to piedāvās kā īstenu pamatēdienu un katrs pavārs sitīs pie krūts apgalvjot, ka viņa taisītā ir pati pareizākā.
Daži pļerkst, ka tikai grillēta ar kaulu un sūdsviņzinkādās marinādēs mērcēta gaļa ir karbināde - nekā nebij !
Tikai klasikā ir spēks un kā jau parasti īstena karbonādes recepte ir vienkārša un prasta, arī laika daudz neprasa.

ķeramies klāt ...
 
Karbonāde
 
Akcija
 
vajadzīgs :

1. divi labas karbonādes gabali - ņammai
2. seši nelieli tupenīši - pamatam
3. stipras sinepes - krievu vai dižonas
4. divi pauti - panējumam
5. rīvmaize

un kas nu atrodas ledusskapī piedevai - siers etc etc etc
plus sviekstiņš un garšvielas


mizojam kartupeļus ...
 
Karbonāde
 
un sagriežam pa četriem gabaliem
 
Karbonāde
 
liekam cepamtraukā un mazliet apsālam
 
Karbonāde
 
un cepeškrāsnī uz 180C uz kādu stundiņu ...
 
Karbonāde
 
kamēr tupeņi cepas ķeramies klāt gaļai ar gaļas āmuru
 
 Karbonāde
 
un viegli apdauzam no abām pusēm.

Spēcīgi dauzīt īstenas karbonādes gabalus nevajag !
kamdēļ ?
jo karbonāde ir gan gaļa gan ēdiens - karbonādes gabals ir tieši bildēs attēlots
tā ir gaļiņa kura gar mugurkaulu augusi un ir perfekti mīksta un liesa 

dauzīt vajag tikai tik daudz, lai gaļas virskārta "atvērtos" garšvielām - tas arī ir pretarguments tiem, kas saka, ka vispār gaļu klapēt nevajag.

Prasti sakot - īsteni klapē gaļu tad, kad tā nav piemērota karbonādei, lai ēdāju krogā apjātu.
piemēram, taukainu kakla karbonādes gabalu iesmērējot - kurš ir ideāls šašlikam bet ne "karbonādei" kā ēdienam
vai vispār kādu pakaļas gabalu izklapēt līdz nejēgai, lai pats velns nepateiktu kas tā par gaļu tai panējumā ir.
 
Karbonāde
 
ņemam sinepes un apsmērējam gabalus no abām pusēm
skatam kā tās iegulst klapējuma vietās - teicu tak ka bikucīt padauzīt gaļu vajag !
 
Karbonāde
 
sagatavojam šķivī panēšanai rīvmaizi
un divus pautiņus kurus sakuļam ar dakšiņu
 
Karbonāde
 
kad pusstunda kartupeļus cepot i pagājusi sagatavojam svieksta pikuci
 
Karbonāde
 
un apsmērējam kartupeļus ar sviekstu - tas dos smeķi un īstenu "garoziņu"
 
Karbonāde
 
ķeramies klāt gaļai un izmērcējam olā
 
Karbonāde
 
un rīvmaizē
 
Karbonāde
 
atkal olā un atkal rīvmaizē
 
Karbonāde
 
tā lai karbonādes gabali ir dubultā panējumā un gatavi cepšanai 
 
Karbonāde
 
uzkarsējam uz kārtīga karstuma pannu
un pielejam riktīgi eļļu
 
Karbonāde
 
kad eļļa sāk čurkstēt
liekam karbonādes gabalus cepties
 
Karbonāde
 
kad viena puse apcepusies apgriežam otrādi
 
Karbonāde
 
tagad, ja gribam,  varam sameklēt ko likt karbonādei klāt  - man atradās divas siera strēmeles 
 
Karbonāde
 
cepeškrāsns sāka pīkstēt, ka kartupeļi jau ir gatavi
 
Karbonāde
 
uzmetam sieru karbonādēm virsū un apberam ar rupji maltiem pipariem - tas dos perfektu "ādiņu"
un uzliekam pannai vāku uz minūtem trejām ...
 
Karbonāde
 
uz šķīvja !!!
 
Karbonāde
 
Skatam griezienā kāda karbonāde - īstenā panējumā ar siera cepuri
NJAMMMMM
  
Karbonāde
 
 
Saimniek, kur rijamais a ?
 
Karbonāde
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv