www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Karbonāde | |
Karbonāde - kas var būt tuvāks
letiņa sirdij ... Katrā krogā, katrā ēstuvē to piedāvās kā īstenu pamatēdienu un katrs pavārs sitīs pie krūts apgalvjot, ka viņa taisītā ir pati pareizākā. Daži pļerkst, ka tikai grillēta ar kaulu un sūdsviņzinkādās marinādēs mērcēta gaļa ir karbināde - nekā nebij ! Tikai klasikā ir spēks un kā jau parasti īstena karbonādes recepte ir vienkārša un prasta, arī laika daudz neprasa. ķeramies klāt ... |
|
|
|
|
|
vajadzīgs : 1. divi labas karbonādes gabali - ņammai 2. seši nelieli tupenīši - pamatam 3. stipras sinepes - krievu vai dižonas 4. divi pauti - panējumam 5. rīvmaize un kas nu atrodas ledusskapī piedevai - siers etc etc etc plus sviekstiņš un garšvielas mizojam kartupeļus ... |
|
|
|
un sagriežam pa četriem gabaliem | |
|
|
liekam cepamtraukā un mazliet apsālam |
|
|
|
un cepeškrāsnī uz 180C uz kādu stundiņu ... | |
|
|
kamēr tupeņi cepas ķeramies klāt gaļai ar gaļas āmuru | |
|
|
un viegli apdauzam no abām pusēm. Spēcīgi dauzīt īstenas karbonādes gabalus nevajag ! kamdēļ ? jo karbonāde ir gan gaļa gan ēdiens - karbonādes gabals ir tieši bildēs attēlots tā ir gaļiņa kura gar mugurkaulu augusi un ir perfekti mīksta un liesa dauzīt vajag tikai tik daudz, lai gaļas virskārta "atvērtos" garšvielām - tas arī ir pretarguments tiem, kas saka, ka vispār gaļu klapēt nevajag. Prasti sakot - īsteni klapē gaļu tad, kad tā nav piemērota karbonādei, lai ēdāju krogā apjātu. piemēram, taukainu kakla karbonādes gabalu iesmērējot - kurš ir ideāls šašlikam bet ne "karbonādei" kā ēdienam vai vispār kādu pakaļas gabalu izklapēt līdz nejēgai, lai pats velns nepateiktu kas tā par gaļu tai panējumā ir. |
|
|
|
ņemam sinepes un apsmērējam gabalus no abām pusēm skatam kā tās iegulst klapējuma vietās - teicu tak ka bikucīt padauzīt gaļu vajag ! |
|
|
|
sagatavojam šķivī panēšanai rīvmaizi un divus pautiņus kurus sakuļam ar dakšiņu |
|
|
|
kad pusstunda kartupeļus cepot i pagājusi sagatavojam svieksta pikuci | |
|
|
un apsmērējam kartupeļus ar sviekstu - tas dos smeķi un īstenu "garoziņu" | |
|
|
ķeramies klāt gaļai un izmērcējam olā | |
|
|
un rīvmaizē | |
|
|
atkal olā un atkal rīvmaizē | |
|
|
tā lai karbonādes gabali ir dubultā panējumā un gatavi cepšanai | |
|
|
uzkarsējam uz kārtīga karstuma pannu un pielejam riktīgi eļļu |
|
|
|
kad eļļa sāk čurkstēt liekam karbonādes gabalus cepties |
|
|
|
kad viena puse apcepusies apgriežam otrādi | |
|
|
tagad, ja gribam, varam sameklēt ko likt karbonādei klāt - man atradās divas siera strēmeles | |
|
|
cepeškrāsns sāka pīkstēt, ka kartupeļi jau ir gatavi | |
|
|
uzmetam sieru karbonādēm virsū un apberam ar rupji
maltiem pipariem - tas dos perfektu "ādiņu" un uzliekam pannai vāku uz minūtem trejām ... |
|
|
|
uz šķīvja !!! | |
|
|
Skatam griezienā kāda karbonāde - īstenā panējumā ar
siera cepuri NJAMMMMM |
|
Saimniek, kur rijamais a ? | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv | |
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |