www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kartupeļi ar sēnēm | |
Tievēšana - skarbais laiks, kad nākas apzināti samazināt
ēdiena "treknumu", šim laikam tad nu savas receptes ... Šoreiz "apspēlēsim" klasisku sēņu mērci apzināti padarot to mazkalorijainu, bet cenšoties saglabāt "smeķi". Sniegi jau klāt un sēnes būs kaltētas baravikas, bet principā te der a'da'jebkādas sēnes ... |
|
|
|
Diviem ēdājiem: 1. Kādi 30 grami kaltētu sēņu - vai svaigas - jebkādas kādas nu dabonam 2. pieci nelieli kartupeļi - pamatmasai 3. divi/treji sīpoli - var ņemt dažādu pasugu ... 4. sālīts gurķēns - piedevai 5. dille - zaļbarībai smaržīgie pipari, pipari, sāls un kurkuma krāsai Aplejam kaltētās sēnes ar siltu ūdeni un ļaujam kādu stundiņu "pamirkt" - tās krietni "piebriedīs" apjomos ... |
|
Liekam vārīties kartupeļus Tā kā recepte ir "liesēšanai", tad cenšamies "izcelt" garšu cik nu vien var kartupeļus vāram ar mizu un pieberam labi daudz smaržīgo piparu - tas viss dos īpatnēju "piesitienu" neaizmirstam piešaut sāli ... Lai viss virst kamēr tupeņi mīksti - cik ilgi ? nu tas no kartupeļu pasugas karājas - kādu pusstundiņu droši... |
|
Kamēr tupeņi vāras ķeramies pie sēņu mērces pagatavošanas
... šeit nebūs nedz eļļas, nedz krējuma, nedz gaļas - tikai sīpoli un sēnes, bet kā dabūt mērces masu ? Ot te ir fiška - pusi sīpolu kulsim blenderī pilnīgākājā "pļeckā" var izmantot smalko rīvi, bet blenderis ir parocīgāks ... |
|
Vienu sīpolu sagriežam klasiski nelielos gabaliņos savukārt blenderī sakuļam, šoreiz es izmantoju šalotes sīpolus, kārtīgu sīpolpļurzu |
|
Sakulto sīpolu liekam uz pannas - nekādas eļļas - nekā ! | |
Lejam sīpoļpļurzai klāt nedaudz mērcētā sēņu ūdeņa šis knifiņš ļaus nezaudēt "sēņu smeķi" un padarīs mērci daudz aromātiskāku ... |
|
Stāvam pannai klāt un laiku pa laikam pamaisam sīpolpļecku ... | |
Ļaujam ūdenim notvaikot līdz iegūstam krēmveida sīpolpastu | |
Speram klāt sagriezto sīpolu ... | |
Beram klāt nomērcētās sēnes ... | |
Nedaudz kurkumas "krāsas tonim" | |
Un pasautējam mērcīti kādas desmit-piecpadsmit minūtes "zem vāka" līdz sēnes ir mīkstas un masa viendabīga ... | |
Nolobam kartupeļiem mizu, sēņu mērci pa virsu, gurķēnu klāt un apberam visu ar dillēm ... | |
Perfekc tievēšanas ēdamais ! | |
Bonga "svēto nevainību" tēlojot ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |