www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv
Kartupelis
 
Un atkal uznāk nostaļģija ... sen senos laikos, tāltālā Galaktikā ...

Bij' saldie 80-desmitie un es, sīks puņķis būdams, pēc mūzikas skolas klaviermocībām vienmēr gāju uz vietējo sapņu zemi - bērnu kafejnīcu "Pasaciņa".
Glāze saldējuma kokteiļa un apaļais bumbulis "kartupelis" - ko vairāk sīcis var vēlēties ...

Atceroties šos "vecos labos laikus" kājas pašas nesa uz bodi lai sagādātu izejvielas šamējam kartupelim.
Kamdēļ šo saldo kūciņu par kartupeli sauc ? Laikam jau apaļās formas un brūnuma dēļ ...
Salda un smilšaini ķēpīga kūciņa - ehhh kas pa mantu bija, centīsimies daudz maz klasisku garšu dabūt.
Recepte ārkārtīgi vienkārša un ātra.

ķeramies klāt ...
 
Kartupelis
 
Akcija
 
pusotram kilo, jebšu pilnai "plātei" kartupeļu vajadzīgs :

1. četras balto cepumu pakas
2. viena šokolādes cepumu paka
3. bundža iebiezinātā piena ar cukuru
4. paciņa sviesta
5. mazliet cukura vai pūdercukura
6. pāris karotes kakao
7. bungas
un labs konjaks ko piešaut klāt aromātam ...


jā kamdēļ bungas ? - lai dietalogi var rībinot soļot kājas auKstu cilādami ...

visupirms drupinam nātrija bikarbonātu, amonija bikarbonātu, sojas lecitīnu, taukskābju mono un diglicerīdu, karotīna krāsvielu un vanilīna aromatizētājus jebšu citiem vārdiem cepumus.
tphu - sastāvdaļas tiem mūsdienu brīnumiem labāk pat nelasīt ...

senos laikos cepumus mala cauri gaļasmašīnai, bet ar blenderi tomēr vienkāršāk - pāris sekundes un cepumi sakuļas smalkos miltos ...

neaizmirstam nolikt atsevišķi nedaudz balto un šokolādes cepumu "apviļāšanas" drupačām
 
Kartupelis
 
pie balto un šokolādes cepumu "miltiem" pieberam pāris karotes kakao pulvera ... 
 
Kartupelis
 
samaisam cepumu masu un atsevišķi ar rokām sadrupinam pāri palikušos cepumus kartupeļu apviļāšanai

pie kam drupinam šoreiz ar rokām lai izveidojas nevienmērīgākas cepumu drupačas - tā šmukāk izaskatīsies ...
 
Kartupelis
 
kausējam sviestu ...

lejam grāpī nedaudz ūdeni, liekam bļodu virs grāpja un metam iekšā svieksta paku
uguni apakšā un gaidam kamēr sviests izkusīs ...
 
Kartupelis
 
sagatavojam mikseri ...

un lejam iebiezinātā piena bundžu izkusušajam sviestam klāt ...
 
 Kartupelis
 
sviestu ar pienu kuļam, kuļam
līdz iegūstam vienmērīgu krēmveida masu ...
 
Kartupelis
 
sākam likt sviesta krēmam pa ēdamkarotei klāt cepumu "miltus" ...
 
Kartupelis
 
ar mikseri ir jāuzmanās - jo vairāk bērs cepumu, jo sviesta krēma masa paliks biezāka,
mikseris vienā brīdī var "aizrīties", tomēr rūpīga kulšana dos viendabīgāku rezultātu

prasti sakot - kamēr mikseris "griež" tikmēr to izmantojam
 
Kartupelis
 
kad masa paliek bieza jaucam cepumu miltus ar karoti klāt ...
 
Kartupelis
 
tagad "odziņa" - pielejam masai kādu šļurku laba konjaka ...
 
Kartupelis
 
ķeramies klāt mīcīšanai ar rokām
mīcam mīcam
līdz iegūstam plastalīna konsistences pikuci ...

ļaujam masai desmit minūtes "ievilkties"
 
Kartupelis
 
samaļam cukuru, lai sanāk pāris karošu pūdercukura kartupeļu "apbārstīšanai"
 
Kartupelis
 
sagatavojam drupačšķīvi apviļāšanai un plāti kur likt kartupeļus

lipinam no mīklas masas apaļus kartupelīšus - lielums visnotaļ no katra paša vēlmēm karājas ...
 
Kartupelis
 
katru kartupeli rūpīgi apvilājam cepumu drupačās ...
 
Kartupelis
 
līdz kartupeļu ierinda ir gatava!
 
Kartupelis
 
apbārstam ar pūdercukuru un noliekam uz pāris stundām ledusskapī

vēsumā masā esošais sviests sastings un kartupeļi paliks štengrāki ...
 
Kartupelis
 
saldais apaļais bumbulis ar smilšaini lipīgu viduci - mmmmmmmm ...
 
Kartupelis
 
 
kā vēsta sena kaķu vēda "Чем просить и унижаться, лучше спиздить и молчать!"

kamēr divkājainie ēd kartupeļus Bonga klusām izlaiza iebiezinātā piena bundžu ...
 
Kartupelis
  
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu

Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv

iespeja
 
www.fotoreceptes.lv www.artstudio.lv