www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kartupelis | |
Un atkal uznāk nostaļģija ... sen senos laikos, tāltālā Galaktikā ... Bij' saldie 80-desmitie un es, sīks puņķis būdams, pēc mūzikas skolas klaviermocībām vienmēr gāju uz vietējo sapņu zemi - bērnu kafejnīcu "Pasaciņa". Glāze saldējuma kokteiļa un apaļais bumbulis "kartupelis" - ko vairāk sīcis var vēlēties ... Atceroties šos "vecos labos laikus" kājas pašas nesa uz bodi lai sagādātu izejvielas šamējam kartupelim. Kamdēļ šo saldo kūciņu par kartupeli sauc ? Laikam jau apaļās formas un brūnuma dēļ ... Salda un smilšaini ķēpīga kūciņa - ehhh kas pa mantu bija, centīsimies daudz maz klasisku garšu dabūt. Recepte ārkārtīgi vienkārša un ātra. ķeramies klāt ... |
|
pusotram kilo, jebšu pilnai "plātei" kartupeļu vajadzīgs
: 1. četras balto cepumu pakas 2. viena šokolādes cepumu paka 3. bundža iebiezinātā piena ar cukuru 4. paciņa sviesta 5. mazliet cukura vai pūdercukura 6. pāris karotes kakao 7. bungas un labs konjaks ko piešaut klāt aromātam ... jā kamdēļ bungas ? - lai dietalogi var rībinot soļot kājas auKstu cilādami ... |
|
visupirms drupinam
nātrija bikarbonātu, amonija bikarbonātu, sojas lecitīnu, taukskābju
mono un diglicerīdu, karotīna krāsvielu un vanilīna aromatizētājus
jebšu citiem vārdiem cepumus. tphu - sastāvdaļas tiem mūsdienu brīnumiem labāk pat nelasīt ... senos laikos cepumus mala cauri gaļasmašīnai, bet ar blenderi tomēr vienkāršāk - pāris sekundes un cepumi sakuļas smalkos miltos ... neaizmirstam nolikt atsevišķi nedaudz balto un šokolādes cepumu "apviļāšanas" drupačām |
|
pie balto un šokolādes cepumu "miltiem" pieberam pāris karotes kakao pulvera ... | |
samaisam cepumu masu un atsevišķi ar rokām sadrupinam pāri palikušos cepumus kartupeļu apviļāšanai pie kam drupinam šoreiz ar rokām lai izveidojas nevienmērīgākas cepumu drupačas - tā šmukāk izaskatīsies ... |
|
kausējam sviestu ... lejam grāpī nedaudz ūdeni, liekam bļodu virs grāpja un metam iekšā svieksta paku uguni apakšā un gaidam kamēr sviests izkusīs ... |
|
sagatavojam mikseri ... un lejam iebiezinātā piena bundžu izkusušajam sviestam klāt ... |
|
sviestu ar pienu kuļam, kuļam līdz iegūstam vienmērīgu krēmveida masu ... |
|
sākam likt sviesta krēmam pa ēdamkarotei klāt cepumu "miltus" ... | |
ar mikseri ir jāuzmanās - jo vairāk bērs cepumu, jo sviesta krēma masa paliks biezāka, mikseris vienā brīdī var "aizrīties", tomēr rūpīga kulšana dos viendabīgāku rezultātu prasti sakot - kamēr mikseris "griež" tikmēr to izmantojam |
|
kad masa paliek bieza jaucam cepumu miltus ar karoti klāt ... | |
tagad "odziņa" - pielejam masai kādu šļurku laba konjaka ... | |
ķeramies klāt mīcīšanai ar rokām mīcam mīcam līdz iegūstam plastalīna konsistences pikuci ... ļaujam masai desmit minūtes "ievilkties" |
|
samaļam cukuru, lai sanāk pāris karošu pūdercukura kartupeļu "apbārstīšanai" | |
sagatavojam drupačšķīvi apviļāšanai un plāti kur likt kartupeļus lipinam no mīklas masas apaļus kartupelīšus - lielums visnotaļ no katra paša vēlmēm karājas ... |
|
katru kartupeli rūpīgi apvilājam cepumu drupačās ... | |
līdz kartupeļu ierinda ir gatava! | |
apbārstam ar pūdercukuru un noliekam uz pāris stundām ledusskapī vēsumā masā esošais sviests sastings un kartupeļi paliks štengrāki ... |
|
saldais apaļais bumbulis ar smilšaini lipīgu viduci - mmmmmmmm ... | |
kā vēsta sena kaķu vēda "Чем просить и унижаться, лучше спиздить и молчать!" kamēr divkājainie ēd kartupeļus Bonga klusām izlaiza iebiezinātā piena bundžu ... |
|
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |