www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Kartupeļu bumbuļi | |
Laiku pa laikam uznāk gribēšana pagatavot ko savdabīgu no ikdienas ierastā ... Kartupeļu bumbuļi - parasts kartupelis, bet neparastākā izpildījumā, vienkārši pagatavot, bet gatavošanas laiku gan prasa. Izrokam virtuves plauktus un sagādājam ... |
|
Kartupeļu bumbuliem vajag : 1. pats par sevi saprotams, ka kartupeļus - pamatam 2. pusi svieksta pakas - treknumam 3. pāris karotes miltu - masai 4. pāris pautu - stingrībai + pipars, sāls un eļļa cepināšanai kartupeļu bumbuļiem vislabāk kartupeļus gatavot cepenē ar visu mizu, tad garša būs visizteiktākā ... nomazgājam kartupeļus un liekam 180-190C cepenē uz kādu stundu, te ilgums no kartupeļu lieluma karājas, man trāpījās makan lieli un nācās pat 1:30 cepināt līdz mīkstumam. |
|
Kamēr tupeņi cepinas ... Izkausējam nelielā katliņā simts gramus sviesta un maisam lēnām iekšā trejas lielas karotes ar miltiem ... |
|
Maisam, maisam līdz izveidojas viendabīga miltu un sviesta "pasta" ... liekam maliņā atdzist ... |
|
Kad tupeņus var viegli caurdurt ar dakšiņu - ņemam laikā un arī ļaujam tiem atdzist ... |
|
nomizojam kartupeļus - uzreiz var just savdabīgo "ugunskura aromu" ... | |
liekam kartupeļiem klāt miltu un sviesta masu ... | |
piesitam divus pautus... sāls, pipari - cik nu kuram patīk un maisam, maisam visu viendabīgā masā ... |
|
lipinam ierindu ar nelieliem kartupeļu bumbuļiem ... | |
Uzkarsējam uz pannas pirksta biezumā eļļu - un liekam kartupeļu bumbuļus apcepināties ilga cepšana nav vajadzīga, jo kartupeļu masa jau ir gatava, pietiek tikai "apbrūnināt garozu" ... |
|
Uz šķīvja, sāli viegli pa virsu ... der i kā piedeva "lielākam ēdienam", i kā viegla uzkoda kopā ar mērcīti ... |
|
Ja jau zaļbarība, tad zaļbarība - Bonga degustē orhidejas ... | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |