www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Cūkas kauliņš grillā | |
Slaistoties pa centrāltirgus veģetāriešu dievnamu - gaļas
paviljonu - "iekrita acīs" gaļa ... Tādi smuki treji cūkas "kauliņi" - vieni šos gabalus sauc par "cūkas steiku", otri vienkārši par "kauliņiem". Tā ir pati karbonādes beigu daļa izcirsta kopā ar kaulu, bet atšķirībā no parastās "karbonādes ar kauliņu" šajos gabalos jau ir daudz vairāk speķa un tie ir ideāli piemēroti cepienam uz "dzīvās uguns". Šie gabali ir "no lētā gala", jo cacām jau "tauku pa daudz", bet tieši tie tauki dos to sulīgumu, parastu karbonādes gabalu uz grilla likt ir stulbums - gaļa "bez speķa" cepoties sanāk sausa ... Atceroties, ka mājās ir i sinepes, i sīrups, i pipari, tad uztaisīt "vienu cepienu" vajag ! Pērkam gaļu nost ... |
|
|
|
Sastāvdaļas "vienam cepienam": 1. kādi treji cūča kauliņi - pērkam jau uzreiz izcirstus, lai pašiem nav ar gaļas cērtamo jāmudījas 2. asās dižonas sinepes 3. zeltainais sīrups 4. kajēnas pipari parastie pipari, sāls un kāda zaļbarība - lociņš, mazsālīts gurķīts un tomātiņš ... Pārtikas ģenerālinspektors Bonga veic cūkas kauliņu kvalitātes pārbaudi. |
|
Taisam gaļai fikso marinādi kura apspēlēs trejas pamatgaršas dižonas sinepes - rūgtums zeltainais sīrups - saldums kajēnas pipari - asums proporcijas visnotaļ "no katra paša karājas" Pie kam kādēļ es izmantoju sīrupu nevis medu ? medus ir labs cepenei, bet uz "dzīvās liesmas" cepinot, grozies kā gribi, bet gaļa "savu liesmu" noķers ... tauki uz oglēm pilēs un vairāk vai mazāk, bet liesma gaļu padedzinās, tad nu sīrups šādās reizēs mazāk piedeg ... |
|
Apsmērējam gaļas gabalus ar marinādi visriņķī un apkārt, uzberam sāli un svaigi stampātus melnos piparus ... Viss lai minūtes 20mit pastāv ... |
|
Tikmēr iekurinam grillu un, kad ogles ir savā maksimālajā karstumā, liekam gabalus uz redelēm | |
Vāku virsū un lai cepiens sākas ... | |
Pēc minūšiem 10mit apgrozam gaļu uz otru pusi precīzu cepšanās laiku ir grūti pateikt - te viss no gabalu biezuma karājas, cepam līdz gabalus var ar dakšiņu viegli caurdurt - šitie gabali man bij gana makani un cepās kopā pie 25min ... |
|
Cūkas kauliņu uz šķīvja - tomātiņš, gurķīts un lociņš pa virsu | |
Sulīgs, zeltains gaļas gabals - neviltota daile ! | |
Tur ir gaļa ?!!! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |