www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |
Citronu kēkss | |
Sēdi mierīgi mājās, sūc alēnu un skaties garīgo
izaugumu veicinošu filmu par vampīriem ... un zvans - ļaļaļa pēc stundas būsim klāt ... nu ja veči atspersies ta neko - korķējam tik alēnus vaļā un atiet radošais vakars a ja piekabē kāds bābiešpulciņš līdzi ? o - ta vajag kaučko "pa fikso un prasto", lai ir ar ko pie kapijas pacienāt klāt šādām lietām ta noder fiksie kēksi velkamies uz virtuvi... |
|
Sastāvdaļas: 1. divi simti gramu margarīna 2. divas glāzes cukura 3. divas glāzes miltu 4. glāze piena 5. trejas olas 6. viens citrons 7. mazliet svieksta 8. soda 9. citronskābe uzreiz atkāpe lai nava tukšas runas ... mūsdienās ir izplatīts mīts, ka sviests jau ir tikai "tas īstais" labums un margarīns ir fui-pē kaka, ak' šausmas, thePizdec un guļamies svina zārkā ... patiesībā labi ir gan tā, gan šitā un te visu izšķir vien' kas nu kuram vairāk garšo - margarīns tomēr dod daudz "vieglāku" kēksu un ēdas nost oj' ku' labi ... ņemam 200 gramus "iZtabas temperatūras" margarīna un beram cukuru klāt |
|
margarīnam un cukuram pieliekam klāt treju olu dzeltenumus, baltumus liekam atsevišķā bļodā | |
mīcāmos zarus mikserī un maisam mīklu ... protamistiski, ka mīcīšana ar lielo karoti izskatās oldskūlīgāk, bet tehnoloģijas dara savu ... |
|
līdz mīkla ir viendabīga pļecka | |
glāzi piena klāt ... | |
divas glāzes miltu un tējkaroti sodas un kādu
pustējkaroti citronskābes soda un citronskābe būs tā klasika kas "pacels" porainību |
|
maisam visu tālāk līdz viendabīgai masai ... | |
ar rupju rīvi piestrīķējam masai viena citrona
dzelteno mizas kārtu - tā tad arī piedos pamatsmeķi kēksam principā te var sākt izvirtības ar papildus piedevām kēksam, rozīnes, marmelādes, augļi - blablabla, bet šoreiz pliks kēkss bez nekā ... |
|
otrā bļodā kuļam olu baltumus | |
kuļam līdz baltums ir kārtīgās putās sagājis ... | |
liekam baltumu mīklai klāt | |
un viegli viegli iecilājam baltuma putas mīklas
masā, nekādas aktīvas maisīšanas ! baltuma putas dos papildus "vieglumu" |
|
ar sviestu ieziežam kēksa formu ja kēksa formas nav var mierīgi izlīdzēties ar parasto cepamformu kam pa vidu iebāžam stikla konusu |
|
vienmērīgi izlejam mīklu kēksa formā | |
un maucam 180C uzkarsētā cepenē uz minūtēm 40mit
- te īsti laiku pateikt nevar viss karājas no formas biezuma un
mēnessfāzes, bet vidēji ar 40 min pietiek var jau pamāžoties un bakstīt špicku kēksā un ar gudru skatu teikt "vēl līp" ... |
|
bet tamdēļ arī ir fotoreceptes .... skatam, kad cepamlaiks tuvojas beigām kēkss ir "pacēlies" un uzmanam kēksu "ka nepiedeg" virsiņa, un ņemam cepienu laukā, kad sasniegts ir tāds "ietumšinājums" |
|
uzmanīgi noknibinam kēksu no cepamformas nost ... | |
kapijas dzirnavās samaļam cukuru pūderī un apbārstam kēksa virsiņu | |
manta gatava ēšanai ... | |
Viegls un pufīgs kēksiņš ... | |
Nu kurš pie Kaķa nāk ar kēksu ?!!! | |
Spied šeit lai redzētu visu fotorecepšu sarakstu Ir jautājumi vai ierosinājumi, tad rakstam fotoreceptes@fotoreceptes.lv |
|
www.fotoreceptes.lv | www.artstudio.lv |